«شهرهای سبز»؛ دستورکار وزیران محیط زیست کشورهای اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا، هفتمین اجلاس وزیران محیط زیست کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، سوم و چهارم آبانماه سال جاری در مقر سازمان علوم، فرهنگ و آموزش اسلامی (آیسسکو) واقع در شهر رباط مراکش برگزار خواهد شد.
در این اجلاس، سند راهبردی ایجاد شهرهای سبز به منظور بهبود وضعیت آلودگی هوا با توجه به تغییرات آب و هوایی تصویب و به منظور استفاده در تهیه طرحهای ملی مرتبط با این موضوع در اختیار کشورهای عضو قرار میگیرد.
در این سند، بر قرار گرفتن برنامهریزیهای شهری پایدار در اولویت سیاستهای توسعه کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی، اقدام برای وضع تدابیر قانونی لازم به منظور سازماندهی پروژههای ساختمانی سبز و بالابردن توان شهرهای موجود با هدف انطباق با تغییرات اقلیمی تأکید میشود.
در همین رابطه، عبدالعزیز بن عثمان تویجری، مدیرکل آیسسکو تصریح کرد: کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در تعامل با طرح شهرهای سبز نگرشهای مختلفی دارند، اما در ارتباط با فواید عملی این طرح مهم اتفاقنظر وجود دارد.
وی افزود: سند راهبردی شامل خصوصیتهای یک شهر سبز هوشمند، دستورالعملهای عمومی، معیارها و شاخصههای عملی برای توسعه شهرها بر اساس اقدامات پایدار و ارتقای شهرهای سنتی برای پذیرش ویژگیهای شهر سبز است.
این اجلاس با شعار «همکاری اسلامی مؤثر برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار» و با هماهنگی دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی برگزار میشود.
وبینار اسکان مهاجران مسلمان در «سنت کلاود» آمریکا
گروه خدمات اجتماعی وابسته به مسیحیان پروتستان، وبیناری را به منظور بررسی هزینهها و مزایای اسکان مهاجران مسلمان در شهر سنت کلاود در ایالت «مینهسوتا»ی آمریکا برگزار میکند.
در این وبینار(سمینار مجازی) که روز سهشنبه(۲۳ آبان) ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ به وقت محلی برگزار خواهد شد، رهبران اجتماعی و سیاسی محلی و ایالتی، شرایط اسکان مهاجران را مورد بررسی قرار خواهند داد.
این گروه به دنبال مطرحشدن ممنوعیت موقت اسکان مهاجران در شهر سنت کلاود، بحث در این مورد را برنامهریزی کرده است.
شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی بخش مینه سوتا هفته گذشته با اعلام اینکه طرح ممنوعیت موقت اسکان مهاجران که از سوی جف جانسون، عضو شورای شهر سنت کلاود، ارائه شده، طرحی نفرتانگیز، نژادپرستانه و اسلامستیزانه علیه مهاجران است، از شورای شهر خواست که با این طرح مخالفت کند.
بازدید رؤسای دانشگاههای اسلامی اندونزی از خبرگزاری قرآنی ایکنا
رؤسای دو دانشگاه بزرگ اسلامی اندونزی همراه با اعضایی از دانشگاه مذاهب اسلامی از خبرگزاری قرآنی ایکنا بازدید کردند.
پروفسور محمد سیروزی، رییس دانشگاه اسلامی رادن فتح در شهر پالمبانگ، استان سوماترای جنوبی و پروفسور مسافر پاباباری، رییس دانشگاه جامع اسلامی علاءالدین در شهر «ماکاسار» اندونزی، امروز از خبرگزاری ایکنا بازدید کردند.
در این بازدید، اعضای هیأت دانشگاهی اندونزیایی با فعالیتها و برنامههای ایکنا و سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور آشنا شدند.
دانشگاه جامع اسلامی علاء الدین شهر ماکاسار استان سولاوسی جنوبی اندونزی یکی از بزرگترین دانشگاههای این منطقه است که زیر نظر وزارت امور دینی اداره میشود.
این دانشگاه ۲۵ هزار دانشجو و ۲۵۰ استاد و هیأت علمی دارد.
گفتنی است، رؤسای دانشگاههای اسلامی اندونزی به دعوت دانشگاه مذاهب اسلامی برای گسترش همکاریهای دوجانبه به ایران سفر کردهاند.
مزایده میراث دانشمندان مسلمان در حراجی لندن
حراجخانه «ساتبیز» در لندن، آثار هنری متنوعی از سه قاره جهان به مزایده میگذارد که نسخه قدیمی کتاب «قانون در طب» ابوعلی سینا از جمله این آثار است.
حراجخانه ساتبیز در لندن در نظر دارد چهارشنبه آینده، تعدادی از آثار و قطعات هنری و نسخ خطی اسلامی با قدمت بیش از ۱۰۰۰ سال را به مزایده بگذارد که نسخههایی از کتب قدیمی برخی دانشمندان مسلمانان در حوزه پزشکی نیز در میان این آثار به چشم میخورد.
در این حراجی همچنین، آثار برجسته و کمیابی مربوط به قرنهای ۱۶ و ۱۷ میلادی عرضه میشود.
در حراجی لندن ۳ نسخه خطی پزشکی کمیاب و مهم نیز قرار خواهد داشت که پیشرفت علمی مسلمانان در طول دوران طلایی اسلام و عرضه طب قدیم به اروپا را در قرون وسطی نشان میدهد.
از جمله مهمترین آثاری که قرار است به مزایده گذاشته شود، نسخه خطی «قانون» اثر ابن سینا، فیلسوف و پزشک ایرانی است که پیشبینی میشود به قیمت ۸۰ هزار تا ۱۲۰ هزار پوند، نرخگذاری شود.
همچنین دو کتاب پزشکی دیگر با نامهای «كامل الصناعة الطبية» اثر علی بن عباس مجوسی اهوازی؛ پزشک و روانشناس برجسته ایرانی سده چهارم هجری و «الجامع لمفردات الأدوية والأغذية» اثر ضیاءالدین ابو محمد عبدالله احمد بن محمد مالکی، مشهور به ابن بیطار، گیاهشناس و دارو شناس اندلسی اواخر قرن ششم قمری در این حراجی به مزایده گذاشته میشود.
یادآور میشود، ساتِبیز یک حراجخانه چندملیتی آمریکایی و یکی از بزرگترین حراجیهای آثار هنری، جواهر و مجموعهها را شامل میشود و در ۹۰ مرکز و ۴۰ کشور فعال است.
دعوت پروفسور سوری به آکادمی اسلامی تاتارستان
مصطفی دیب البغاری، استاد سوری از سوی آکادمی اسلامی بلغار در تاتارستان به این آکادمی دعوت شد.
رایزنی فرهنگی ایران در سوریه اعلام کرد: برای نخستینبار مصطفی دیب البغاری، یک استاد از سوریه به آکادمی اسلامی بلغار در تاتارستان دعوت و به عنوان نخستین استاد سوری به این آکادمی وارد شده است.
وی دارای مدرک دکترای علوم اسلامی است و در دانشگاههای سوریه، اردن و قطر تدریس داشته است.
رفیق محمد شین، رییس آکادمی اسلامی بلغار که به استقبال این استاد علوم اسلامی سوری رفته است، در صفحه اجتماعی خود نوشت: مصطفی دیب البغاری از کشور سوریه اولین استادی است که از این خطه به آکادمی اسلامی بلغار دعوت شده است.
مصطفی البغاری، متخصص و عالم برجسته در حوزه حقوق اسلامی است که در شهر قازان و بلغار در تاتارستان به ارائه سخنرانی و سمینار خواهد پرداخت.
آکادمی اسلامی بلغار از ابتدای سال تحصیلی جاری با پذیرش دانشجو فعالیت آموزشی خود را آغاز کرده است.
۱۰ استاد خارجی به طور دائم در این آکادمی به امر تدریس و آموزش خواهند پرداخت و ۱۰ استاد دیگر نیز به طور موقت به این مرکز آموزشی اسلامی برای ارائه سخنرانی و سمینار سفر میکنند.
مصطفی دیب البغاری متولد دمشق و منطقه «میدان» این شهر در سال ۱۹۳۸ است و به عنوان متخصص علوم اسلامی و مبلغ حوزه نیز فعالیت داشته است.
وی در دانشگاه دمشق در دانشکده حقوق تدریس میکرد و سپس در قطر و اردن به فعالیت خود ادامه داد.
از سال ۲۰۰۸ تاکنون نیز وی در دانشگاه علوم اسلامی اردن مشغول تدریس و آموزش بوده و آموزش فقه، حدیث، تفسیر قرآن و دیگر شاخههای علوم اسلامی از حوزههای کاری این استاد سوری است.
در سال ۲۰۱۶ مدیریت انستیتو اسلامی داغستان اعلام داشت که مصطفی البغاری برای امر آموزش به این مرکز دعوت شده است و کار خود را از سر خواهد گرفت.
تجربه اسلامهراسی از زبان غیرمسلمان انگلیسی
کیتی فریمن، زن غیرمسلمان انگلیسی میگوید: تجربه یک هفته زندگی به عنوان یک مسلمان در منچستر، چشمانم را به روی اسلامهراسی باز کرد.
فریمن یک کمک پرستار است که تصمیم میگیرد به عنوان یک تجربه اجتماعی با ساخت مستند «هفته من به عنوان یک مسلمان» که از سوی شبکه چهار تلویزیون انگلیس ساخته میشود، همکاری میکند.
کیتی فریمن که ۴۳ سال سن دارد، پس از گرفتن این تصمیم شروع به پوشیدن حجاب میکند.
وی میگوید: خود من تعصباتی داشتم که منجر به ترسیدنم از مسلمانان شده بود اما شرکت در این برنامه، دیدگاههای من را تغییر داد و چشمانم را به روی اسلامهراسی باز کرد.
در جریان این برنامه فریمن به مدت یک هفته با یک خانواده مسلمان زندگی میکند و همین مسأله نیز شناخت وی را نسبت به مسلمانان افزایش داده و دیدگاهش را تغییر میدهد.
وی میگوید: یک روز هنگامیکه با حجاب در خیابان میرفتم، یکی از همسایگان فریاد زد: «آیا میخواهی ما را منفجر کنی؟» و دیگران میگفتند که «جای مسلمانان اینجا نیست.»
کیتی فریمن گفت: من که قبلاً اهانتهای کلامی را تجربه نکرده بودم، احساس ترس و آسیبپذیری میکردم و این وضعیتی است که مسلمانان هر روز آن را تجربه میکنند.
تصمیم ساخت این فیلم مستند از سوی مسؤولان شبکه چهار با هدف به چالش کشیدن تصورات نادرست و تعصب جوامع مختلف انگلیسی نسبت به یکدیگر گرفته شد اما با اعتراضاتی مواجه شده است.
اعتراض دانشجویان به محدودیت استفاده از نمازخانه دانشگاه نیوکاسل
دانشجویان مسلمان دانشگاه نیوکاسل انگلیس در اعتراض به ایجاد محدودیتهایی برای استفاده از نمازخانه این دانشگاه، نماز جماعت را در محوطه دانشگاه برگزار کردند.
اوایل سال ۲۰۱۷ دانشگاه نیوکاسل به بهانه تعمیر لولهها اعلام کرد نمازخانه مسلمانان در طول تابستان به صورت موقت تعطیل خواهد شد و تنها ساعتی برای انجام فریضه نماز باز خواهد بود.
پس از بازگشایی مجدد نمازخانه در ماه سپتامبر، قوانین جدیدی برای دانشجویان مسلمان اجرا شد و آن استفاده از نمازخانه تنها در طول روز و روزهای شنبه از ساعت ۸ صبح تا یک ظهر بود.
این در حالی است که دانشجویان مسلمان ۵ بار در طول شبانهروز نماز میخوانند.
به گفته دانشجویان مسلمان با وجود کمبود ظرفیت، قرار است به زودی این نمازخانه برای دانشجویان ادیان دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد.
دانشجویان مسلمان روز یکشنبه با برگزاری نماز جماعت در بیرون از ساختمان جرج ششم اعتراض خود را نسبت به این تصمیمات دانشگاه اعلام کردند.
عمر علی، دانشجوی ۱۹ ساله گفت: این نمازخانه ۳۰ سال است که مورد استفاده دانشجویان مسلمان قرار دارد اما اکنون بیشتر شنبه و یکشنبهها تعطیل است و ما مجبور هستیم جایی بیرون از ساختمان نماز بخوانیم.
دانیل لادها، دانشجوی ۲۳ ساله پزشکی نیز گفت: دانشجویان مسلمان مشکلی در استفاده سایر دانشجویان از نمازخانه ندارند اما این نمازخانه تنها ظرفیت ۴۰۰ نمازگزار را دارد و روزهای جمعه در مراسم نمازجمعه خیلیها مجبور میشوند در بیرون نماز خود را بخوانند.
اعزام پزشکان داوطلب مسلمان به پورتوریکو
سازمان اسلامی شمال آمریکا گروهی از پزشکان مسلمان ایالت فلوریدا را برای ارائه خدمات پزشکی به حادثهدیدگان طوفان ماریا به پورتوریکو اعزام کرد.
این پزشکان که روز گذشته به پورتوریکو در شمال شرقی منطقه کارائیب اعزام شدند، قرار است در کلینیکهایی که با کمبود پزشک مواجه هستند، مستقر شوند.
پزشکان مسلمان تا پنجشنبه به صورت داوطلبانه و با همکاری پزشکان محلی به مداوای حادثه دیدگان طوفان خواهند پرداخت که هفتهها است بدون هیچ گونه خدمات پزشکی به سر میبرند.
سخنگوی سازمان اسلامی شمال آمریکا در این باره گفت: ما در برابر کسانی که دچار حادثه شده و در وضعیت بحرانی قرار دارند، احساس مسوولیت کردیم.
ماریا چهارمین مورد طوفان ثبت شده در سال جاری در آتلانتیک است که نزدیک به یک هفته پس از وقوع طوفان ایرما رخ داد و باعث ویرانی گسترده در منطقه شد.
هافینگتن پست: اسلامهراسی، افسانه نیست
وزارت کشور بریتانیا به مناسبت هفته ملی آگاهی از جرائم ناشی از نفرت دینی و نژادی، با انتشار آمارهای جدید، اعلام کرد که جرائم ناشی از نفرت در سال گذشته ۲۹ درصد در این کشور افزایش یافته است.
روزنامه هافینگتن پست اعلام کرد نیروهای پلیس سراسر بریتانیا (انگلیس و ولز) ۸۰,۴۰۰ مورد جرم ناشی از نفرت در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ به ثبت رساندهاند.
این یافتهها نشان میدهد که موج بیسابقهای از جرائم ناشی از نفرت در بریتانیا اتفاق افتاده که پس از خروج این کشور از اتحادیه اروپا و نیز وقوع حملات تروریستی، شدت گرفته است.
دلایل افزایش جرائم ناشی از نفرت هر چه که باشد، حقیقتی است که زندگی مسلمانان را تحت تأثیر قرار داده است.
این آمارها صرفاً عدد نیستند؛ اینها جرائمی هستند که پدری را از خانوادهاش گرفتهاند هنگامیکه در حال ترک مسجد بوده، سبب سقط جنین زنی مسلمان به هنگام خرید در فروشگاه شده و زنان مسلمان زیادی به خاطر حجاب در خیابانها هدف حمله قرار دادهاند. همه اینها موجب شده که مردم حتی در خانههایشان احساس امنیت نکنند چه رسد به خیابانها.
اداره ملی آمار انگلیس نیز در این هفته از افزایش ۱۳ درصدی جرائم در سراسر انگلیس و ولز خبر داد که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا بلافاصله آن را به «افزایش تروریسم اسلامی رادیکال» نسبت داد؛ اقدامی که با اعتراضات زیادی مواجه شد.
نگرش منفی نسبت به مسلمانان نهتنها به خاطر اقدامات گروههای تندرو و سیاستمداران و رهبران عوامگرا بلکه به خاطر فعالیتهای رسانههای جریان اصلی ایجاد شده است.
بسیاری از مطالعات نشان میدهند که گزارشهای رسانههای جریان اصلی با افزایش خصومت علیه مسلمانان در بریتانیا مرتبط است.
افزایش اسلامهراسی به حدی است که جرائم ناشی از اسلامهراسی علیه غیرمسلمانان نیز رخ میدهد. یک گزارش جدید از قربانی شدن غیرمسلمانانی خبر داد که به لحاظ ظاهر و پوشش شبیه مسلمانان بودهاند.
تأیید وجود جرائم ناشی از نفرت برای بسیاری از شهروندان انگلیسی، اولین قدم برای مقابله با این مشکل است.
تدریس اسلام در مدارس اسپانیا از سال آینده میلادی
وزارت آموزش اسپانیا اعلام کرد: تدریس اسلام در مدارس این کشور از سال آینده میلادی جنبه اجرایی به خود میگیرد.
پموضوع تدریس اسلام در مدارس اسپانیا، چندین سال است که در این کشور همچنان مطرح و هر از چندگاهی دیدارها و نشستهایی میان نمایندگان جامعه مسلمان و دولت اسپانیا در این باره برگزار میشود.
اگرچه دستورالعمل آموزش اسلام در مدارس و پیش دبستانیهای اسپانیا فروردینماه ۹۵ درکمیسیون اسلامی این کشور تنظیم شده و به تصویب وزارت آموزش این کشور نیز رسید، اما این موضوع سال تحصیلی جاری میلادی جنبه اجرایی به خود نگرفت و بنابر اعلام وزارت آموزش اسپانیا این طرح از سال آینده اجرا میشود.
وزارت آموزش اسپانیا اعلام کرد: با افزایش تعداد دانش آموزان مسلمان در مدارس این کشور به میزان ۶,۶ درصد از کل دانشآموزان و به منظور حفظ مساوات میان آنها و دوستان کاتولیکشان، تدریس اسلام از سال آینده میلادی در تمامی مراکز آموزشی الزامی خواهد بود.
روزنامه اسپانیایی لوانته در این زمینه نوشت: علیرغم این که ۲۵ سال از توافقنامه همکاری میان دولت اسپانیا و سازمانهای اسلامی این کشور در زمینه تدریس اسلام در مدارس این کشور میگذرد، اما دولت اسپانیا اخیرا در پی افزایش تعداد دانشآموزان مسلمان به ویژه در اندلس، آراگون ، جزایر قناری و منطقه باسک به این تصمیم جنبه اجرایی میبخشد.
این روزنامه همچنین آورده؛ دولت اسپانیا در نشستی با نمایندگان جامعه مسلمانان این کشور جوانب مختلف این طرح و چگونگی اجرای آن را بررسی خواهد کرد.
پیش از این نیز نشستی میان نمایندگان جامعه اسلامی والنسیا و دولت اسپانیا در این باره برگزار شده بود که در آن بر اجرای آزمایشی این طرح از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ در مراکز آموزشی که بیشترین تعداد دانش آموز مسلمان را دارد، توافق شد.
این پیشنهاددر سال ۲۰۱۱ نیز مطرح و در آستانه اجرایی شدن قرار داشت که با شکست رو به رو شد.
اعتقادات اسلامی و اینکه هیچ خدایی جز الله وجود ندارد و محمد (ص) پیامبر و آخرین فرستاده اوست و آشنایی با مجموعهای از ارزشهای انسانی از جمله همزیستی، تنوع، برابری، حقوق بشر، شمول، یکپارچهسازی، آموزش فرهنگی، گفتوگوی ادیان، اعتدال، کثرتگرایی، آزادی مذهبی، احترام، و صبر و بردباری از جمله آموزشهایی است که در این طرح به دانشآموزان آموزش داده میشود.
گفتنی است، براساس پژوهشی که سال گذشته از سوی اتحادیه اقلیتهای مسلمان در اسپانیا انجام شده، تعداد مسلمانان در این کشور بهطور چشمگیری افزایش یافته است.
براساس آمار ارائه شده در این پژوهش، تعداد مسلمان به میزان ۷۱۸۲۲۸ افزایش داشته که این افزایش نسبت به سال ۲۰۱۵ با رشد ۸,۴ درصدی رو به رو بوده است.
نزدیک به ۲ میلیون مسلمان در اسپانیا زندگی میکنند که ۴۱,۲ درصد از آنها ساکنان اصلی و ۵۸.۷ از آنها را مهاجران تشکیل دادهاند و انتظار میرود به دلیل بحران وضعیت پناهندگان و مهاجران به اروپا و به دلیل فرار از درگیریهای دینی و نژادی این تعداد افزایش یابد.
تهدید مسلمانان کوئینزلند برای آگهی احداث مسجد
گروهی از مسلمانان ایالت کوئینزلند در استرالیا پس از اعلام طرح خرید یک کلیسا برای استفاده از آن به عنوان مسجد، مورد تهدید تروریستی قرار گرفتند.
جامعه مسلمانان شهر گیمپی در ایالت کوئینزلند پس از انتشار تراکتی با عنوان «پروژه مسجد گیمپی» جهت جمعآوری کمک برای خرید یک کلیسا و تبدیل آن به مسجد با تهدید تروریستی مواجه شدند.
شهید خان، یکی از اعضای جامعه اسلامی این شهر گفت: مسلمانان بیش از ده سال است که در محلی در نزدیک کلیسای مذکور اعمال عبادی خود را انجام میدهند و تاکنون مشکلی نداشتهاند.
وی افزود: برخی از مسلمانان با تعصبات و افراطگرایی مقابله میکنند اما خودشان نیز مورد هدف چنین تعصبات قرار دارند.
کلیسایی که قرار است از سوی مسلمانان خریداری شود، حدود ۱۵۱۸ متر مربع مساحت دارد./۸۴۷/ب۹۰۳/ف
منبع: ایکنا