پاپ سرانجام از روهینگیاییها حمایت کرد
به گزارش خبرگزاری رسا، پاپ فرانسیس که از پنجشنبه وارد بنگلادش شده است روز گذشته در نشست صلح میان ادیان مختلف شرکت و برای پنج هزار جمعیت حاضر سخنرانی کرد.
رهبر کاتولیک های جهان در بنگلادش برای اولین بار در دور سفر آسیایی خود نام روهینگیا را به زبان آورد و خواستار احترام به آنان شد. او همچنین از جهانیان خواست پناهجویان را فراموش نکنند و به اقلیت ها و بیچارگان و فقرا آسیب نرسانند. وی همچنین از کشورها خواست برای حل مشکل مهاجران روهینگیا در بنگلادش به این کشور کمک کنند.
از شروع درگیری میان نظامیان میانمار با اقلیت مسلمان روهینگیا تاکنون 620 هزار روهینگیایی از میانمار به بنگلادش پناهنده شده اند و در وضعیت نامناسبی در اردوگاههای پناهندگان زندگی می کنند. این درحالی است که مقامات و مردم محلی نیز از ورود جمعیت کثیر پناهجویان دلخوشی ندارند و با آنها برخورد مناسبی نمی کنند.
پاپ فرانسیس پس از شنیدن روایت زندگی و وضعیت شانزده روهینگیایی که در کمپ های پناهندگان در بنگلادش زندگی می کنند، از طرف همه کسانی که به آنها ظلم کرده اند از آنان مغفرت طلبید.
رهبر کاتولیکهای جهان پیش از بنگلادش در میانمار با آنگ سان سوچی، رهبر دولت میانمار ملاقات کرد ولی برخلاف انتظار در آنجا نامی از روهینگیا نیاورد.
پاپ فرانسیس که پیش از این در واتیکان از حقوق اقلیت مسلمان روهینگیا دفاع کرده بود در چهار روزی که در میانمار بود بدون اینکه نامی از روهینگیایی ها به زبان بیاورد بودایی ها را به مدارا دعوت کرده از آنان خواسته بود پیش داوری ها و کینه را به کنار بگذارند.
پرهیز پاپ از آوردن نام روهینگیا در میانمار باعث دلسردی مدافعان حقوق بشر شد که انتظار داشتند وی مثل همیشه جانب ستمدیدگان را بگیرد.
میانمار، روهینگیایی ها را مهاجرانی غیرقانونی می داند که از بنگلادش به این کشور آمده اند و آنها را به رسمیت نمی شناسد.
از این رو کلیسای کاتولیک با نگرانی از سرنوشت اقلیت کاتولیک در کشور میانمار، مایل به طرح موضوع حساس روهینگیا در برنامه سفر پاپ فرانسیس نبود.
مطابق آمار سال 2014، بودایی ها که 88 درصد جمعیت میانمار را تشکیل می دهند در اکثریت مطلق هستند. مسیحیان این کشور تنها 6 درصد جمعیت را تشکیل می دهند و مسلمانان 4 درصد هستند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: تسنیم