۰۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۳
کد خبر: ۵۴۵۰۵۷

چند خبر از بازار کتاب و نشر

حضور پررنگ ایران در نمایشگاه کتاب دهلی‌نو، نگارش خاطرات رجال عصر پهلوی و نگارش کتاب درباره خانه‌های ایرانی به قلم جهانگرد آلمانی از مهمترین اخبار بازارنشر است.
اخبار کوتاه دنیای نشر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حضور پررنگ ایران در نمایشگاه کتاب دهلی‌نو، نگارش خاطرات رجال عصر پهلوی و نگارش کتاب درباره خانه‌های ایرانی  به قلم جهانگرد آلمانی از مهمترین اخبار بازارنشر است.

حضور پررنگ ایران در نمایشگاه کتاب دهلی‌نو

 امیرمسعود شهرام‌نیا؛ مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی با اشاره به حضور ایران در نمایشگاه کتاب دهلی‌نو، از پیش‌بینی برنامه‌های فرهنگی و نشست‌های تخصصی در غرفه ایران خبر داد. این نمایشگاه از 16 تا 24 دی 96 در شر دهلی نو برگزار می‌شود.

وی ادامه داد:  از سوی دیگر صنعت نشر هند، جایگاه مهمی برای کشور ما به شمار می‌آید، زیرا مخاطبان بالقوه‌ای برای ترجمه آثار ایرانی در این کشور حضور دارند. به همین دلیل است که این سال‌ها در این نمایشگاه حضور داریم و امسال نیز با همکاری رایزن فرهنگی ایران در هند در نمایشگاه دهلی‌نو غرفه خواهیم داشت.
 

مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی شده برای این نمایشگاه توضیح داد: قرار است در همکاری با یکی از آژانس‌های ادبی و انتشارات سوره مهر در این نمایشگاه حضور داشته باشیم و برنامه‌های متنوع فرهنگی درغرفه ایران برگزار کنیم.
 

شهرام‌نیا با بیان اینکه امسال با دست پُر به نمایشگاه دهلی‌نو خواهیم رفت، تاکید کرد: دیدارهای مختلف با ناشران هندی و بین‌المللی حاضر در این نمایشگاه برای توسعه همکاری های بین‌المللی در صنعت نشر، همچنین معرفی ظرفیت‌های نشر ایران پیش‌بینی شده است.
 

وی درباره دیگر برنامه‌های جانبی غرفه ایران در نمایشگاه دهلی‌نو، توضیح داد: نشست‌هایی نیز با هدف معرفی برترین و بهترین کتاب‌های ایرانی در غرفه ایران خواهیم داشت، همچنین در تلاش هستیم حداقل یکی از نویسندگان کشور نیز در غرفه ایران حضور داشته باشد.
 

به گفته شهرام‌نیا، انتشارات سوره مهر نیز برنامه های مختلفی برای معرفی کتاب‌ها و آثار انتشارات خود در نظر گرفته است که اطلاعرسانی خواهد شد.

نگارش خاطرات رجال عصر پهلوی

مصطفی ایزدی در گفت‌وگو با ایبنا با اشاره به انتشار جلد دوم «خوبان روزگار خویش» تا یک ماه دیگر، گفت: این کتاب شامل مجموعه مقالاتی درباره شخصیت‌هایی همچون شهید مطهری، آیت‌الله طالقانی،‌ مهندس بازرگان و علی شریعتی است.او همچنین سرگرم نوشتن خاطرات رجال عصر پهلوی است.

مصطفی ایزدی، نویسنده و پژوهشگر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره آثار  در دست تالیف و چاپ خود، بیان کرد: کتاب «نامداران معاصر مشهد» را در دست تالیف دارم و کتاب «خاطرات رجال عصر پهلوی» نیز مراحل نهایی ویرایش را سپری می‌کند و تا پایان سال جاری به چاپ می‌رسد. همچنین جلد دوم کتاب «خوبان روزگار خویش» نیز تا یک ماه دیگر زیر چاپ خواهد رفت.

وی همچنین با اشاره به جدیدترین آثار خود که از ابتدای سال 96 منتشر شده، افزود: انتشارات کویر مجموعه دوجلدی «نامداران تهران»را در یک‌هزار و 44 صفحه راهی بازار نشر کرده است. کتاب حاضر، حاوی زندگینامه شخصیت‌های مختلف متولد تهران به ترتیب الفبا است. حدود یک‌هزار و 200 نفر از افرادی که در زمینه‌های مختلف از جمله سیاست، هنر، ورزش، شعر، فرهنگ، اقتصاد و دفاع مقدس، افتخاراتی کسب کرده‌اند، در این اثر معرفی شده‌اند. ملاک انتخاب این افراد، دارا بودن حداقل 40 سال و حداقل پنج اثر یا مدال و نشان ملی و بین‌المللی است.  

ایزدی در معرفی کتاب «حدیث نیکی» نیز گفت: این اثر مجموعه مقالاتی است که در نشریات مختلف درباره آیت‌الله منتظری نوشته بودم که پس از جمع‌آوری و تنظیم در 280 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه به بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات سرایی به چاپ رسید. این اثر در مدت چند ماه به چاپ دوم رسید که تمام هزار نسخه چاپ دوم آن نیز به فروش رفته است.
 

این پژوهشگر همچنین درباره کتاب «خوبان روزگار خویش و چند نفر دیگر»، اظهار کرد: این کتاب در سال جاری منتشر شده و استقبال خوبی از آن صورت گرفت و در حال حاضر نیز برای دومین بار زیر چاپ رفته است. کتاب «خوبان روزگار خویش و چند نفر دیگر» نیز مجموعه مقالاتی درباره شخصیت‌های مختلف در گروه روحانیون و علما شامل چهره‌هایی همچون شهید مطهری، آیت‌الله طالقانی،‌ آیت‌الله منتظری، آیت‌الله صالحی نجف‌آبادی، آیت‌الله واعظ طبسی و گروه غیرروحانیون شامل چهره‌های مذهبی، سیاسی و غیره مانند مهندس بازرگان، علی شریعتی، علی شریعتمداری، علی جنتی و علی مطهری است. انتشارات شفاف این کتاب را در 346 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه به بهای 22 هزار تومان منتشر کرده است.

نگارش کتاب درباره خانه‌های ایرانی به قلم جهانگرد آلمانی

لینا اسپات، محقق و جهانگرد آلمانی که سال‌ها در ایران زندگی کرده، به تازگی کتابی به نام «پشت پرده‌های بسته: طراحی داخلی در ایران» با موضوع معماری داخلی خانه‌های ایرانی نوشته، که خود نیز آن را منتشر کرده است.

سپات در توضیح کتابش می‌گوید: «این کتاب هرچند با موضوع طراحی داخلی و فضاهای مسکونی در کشور ایران نوشته شده، اما نگاه شخصی من به تاریخچه‌ کشور ایران و داستان‌های شهروندان آن است. من سعی کردم فرهنگ ایران را در داخل و خارج خانه‌های زیبایشان نمایش دهم

این نویسنده در ادامه صحبت‌هایش می‌گوید: «ایران دارای فرهنگ و تمدن چهار هزار ساله است. در این فرهنگ معماری ایرانی از جایگاه خاصی برخوردار است و همانطور که می‌دانید از این نوع معماری در ساخت بناهای مشهور دنیا مثل تاج محل و شهر بابل قدیم نیز استفاده شده است

در این کتاب که از عکس‌های حامد فرهنگی در آن استفاده شده، سعی می‌شود زیبایی و پیچیدگی فضاهای داخلی خانه‌های ایرانی برای مخاطب غربی نمایش داده شود.

قرار است این کتاب با حضور خود نویسنده طی مراسمی در روز 17 ژانویه (27دی) در مرکز میراث فرهنگی ایران در خانه آسیا واقع در خیابان نیوکاوندیش شهر لندن رونمایی شود. در این مراسم خود نویسنده نیز درباره کتابش سخنرانی خواهد کرد.

اسپات در شهر مونیخ آلمان متولد شده است و با وجود اینکه مدرک کارشناسی ارشد مطالعات خاورمیانه خود را از دانشگاه لودویگ دریافت کرده اما سال‌ها در کشورهای ایران، اسپانیا و ترکیه زندگی کرده است/
۹۲۵/ پ۲۰۴/ش

 

ارسال نظرات