تأکید آیت الله غریفی بر لزوم پایان اقامت اجباری رهبر شیعیان بحرین
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت الله سید عبدالله الغریفی از علمای ارشد شیعه بحرین در جمع نمازگزاران مسجد امام صادق(ع) شهر قفول از درمان آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان این کشور ابراز خرسندی کرد و گفت: این اقدام گامی به سوی حل بحران های وطن به شمار آمده و امیداریم توجه جدی برای حل همه مشکلات و بحران های وطن انجام گیرد.
وی افزود: بهبود وضع و پایان اقامت اجباری شیخ عیسی قاسم، آرام شدن فضای امنیتی برای درمان بحران ها، پایان پرونده زندانیان در راستای محافظت از ثبات و محبت و همبستگی کشور و لغو احکام اعدام با هدف توقف تنش ها و واکنش ها از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و می تواند قدرت را به وطن بازگرداند.
این عالم بحرینی بر لزوم فراهم شدن مقدمات گفت وگوی جدی و ترسیم نقشه راه تأکید کرد و بیان داشت: تا زمانی که زمینه های سیاسی و امنیتی کشور پیچیده باشد نمی توان تلاشی برای حل بحران انجام داد و همه اقدامات با شکست مواجه می شود زیرا اعتماد متقابل وجود ندارد. در صورت عدم وجود اعتماد نمی توان شک ها را زدود چرا که اعتماد مهمترین عنصر میان دولت و ملت به شمار می آید.
وی با اشاره به اینکه هم نظام و هم مردم مسؤولیت به وجود آوردن این اعتماد را دارند، تصریح کرد: مسؤولیت بزرگتر بر عهده دولت است و باید مقدمات لازم جهت بازگشت اعتماد را به وجود آورد زیرا دولت از امکانات سیاسی و حقوقی و امنیتی و ... بیشتری برخوردار است که می تواند موجبات برقراری اعتماد را فراهم سازد.
آیت الله غریفی نسبت به گسترش اتهام پراکنی هشدار داد و خاطرنشان ساخت: همه طرف ها باید با شجاعت به مسؤولیت خود اعتراف کنند و در راستای مصالح دین و وطن گام بردارند. البته این سخنان به معنای لغو مسؤولیت نظام نیست بلکه نظام وظیفه اصلی پاکسازی اوضاع و فراهم کردن زمینه های اعتماد و حل بحران را برعهده دارد.
وی برقراری اعتماد را زمینه ساز آغاز گفت وگو توصیف کرد و ادامه داد: این گفت وگو باید با نیت و انگیزه صادقانه همراه باشد و همگان بدانند گفت وگویی که نیت و انگیزه صادقانه نداشته باشد محکوم به شکست و هدر رفتن زمان و تحکیم بحران هاست. خودخواهی، تعصب و پیگیری مصالح شخصی و گروهی نشانه های گفت وگوی غیرصادقانه است.
این عالم بحرینی تأکید کرد که گفت وگو نیز باید به اهداف جدی پابیند باشد و بتواند به روشنی به تصحیح اشتباهات بپردازد و این مساله نیز به توافق گفت وگوکنندگان درباره معیارهای صحیح و اشتباه نیاز دارد و در غیر این صورت نمی توان به درمان مشکلات پرداخت.
وی زبان و شیوه و مطلب را سه رکن اساسی در گفت وگو دانست و تصریح کرد: کسی که به معیارها و ضوابط زبان گفت وگو، به ارزش ها و شرایط شیوه گفت وگو و به مقدمات علمی گفت وگو پایبند نباشد، نمی تواند واقعیت های سیاسی و اشکالات و بحران ها را به خوبی تشخیص داده و چنین گفت وگویی کاملا ناکام و ناپسند و بی فایده خواهد بود.
آیت الله غریفی توافق بر نقشه راه را از مهمترین مسائل مذاکره عنوان کرد و گفت: اگر این نقشه با دقت ترسیم شود می تواند راه را برای حل بحران ها بگشاید و در این صورت به هزینه سنگینی نیاز نیست. کسانی که راه حل ها را پیچیده کرده، در برابر راه حل ها سنگ اندازی کرده، اجازه آغاز طرح ها را نداده، روابط را تیره و تار کرده و تنش ها را برمی انگیزد هیچگاه خیر و صلاح وطن را نمی خواهند./980/ب901/د