۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۶
کد خبر: ۵۴۵۷۰۲

چند خبر کوتاه از دنیای نشر

برگزاری نشست خبری «جایزه فیروزه»، انتشار جدیدترین شماره فصلنامه نقد کتاب هنر و ویرایش جدید «آواز نیمه‌شب» از عناوین اخبار کوتاه دنیا نشر هستند.
اخبار کوتاه دنیای نشر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، برگزاری نشست خبری «جایزه فیروزه»، انتشار جدیدترین شماره فصلنامه نقد کتاب هنر و ترجمه «انسان ۲۵۰ ساله» به اردو و آذری از عناوین اخبار کوتاه دنیا نشر هستند

نشست خبری «جایزه فیروزه» برگزار می‌شود

نشست خبری سومین نمایشگاه و جشنواره کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی اسلامی(جایزه فیروزه) صبح روز سه شنبه(12 دی ماه) ساعت 10 با حضور علی فریدونی، مدیرکل دفتر مجامع و فعالیت های فرهنگی و دبیر جایزه فیروزه، امیر مسعود شهرام‌نیا، مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و رئیس نمایشگاه و حسین صفری، معاون اجرایی نمایشگاه در محل سالن اجتماعات موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران(سالن زنده یادعاشوری) برگزار می‌شود.

سومین نمایشگاه و جشنواره کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی اسلامی از تاریخ 13 تا 17 دی ماه در محل بوستان گفتگو برگزار می شود. این نمایشگاه از ساعت 10 تا 20 پذیرای علاقه‌مندان است.  

جدیدترین شماره فصلنامه نقد کتاب هنر به پیشخان آمد

 فصنامه نقدکتاب هنر ویژه پاییز 1396 به چاپ رسید. این فصلنامه به نقدکتاب‌های هنری اختصاص دارد.

علی بوذری سردبیر این فصلنامه به مطالبی مانند تسهیل دسترسی علاقه‌مندان به مقالات و مجلات تخصصی پرداخته است. علی بوذری در این شماره می‌نویسد: «در حالی که بسیاری از مجلات در سایت‌ها فهرست شده‌اند، ولی بسیاری از نشریات قدیمی و نادر نیز از این قاعده مستثنا مانده‌اند و مقالات آن‌ها در این پایگاه‌ها قابل دسترسی نیست. از سوی دیگر، تغییر منابع و شیوه پژوهش از مکتوب به دیجیتال، این خطر را ایجاد می‌کند که بسیاری از مقالات تحفه و طرفه مجلات قدیمی از دید محققان دور بماند. فصلنامه نقدکتاب هنر، درصدد است تا با توجه به این موضوع و نقصان، در بخش «از دیروز به امروز» برخی از مقالات اساس و ارزشمند نشریات کهنه و نادر قدیم که هنوز جایگاهی به عنوان منابع پژوهشی دارند را به شکل نسخه‌برگردان منتشر نماید.»

در بخش نقد شفاهی این شماره از فصلنامه نقدکتاب هنر مطلبی باعنوان ، نشست نقدوبررسی کتاب «هنر به مثابه کار جمعی» منتشر شده و در بخش نقد تالیف مطالبی همچون نگاهی به کتاب «دائره‌المعارف هنر» به قلم مهناز احمدی، آشنایی با شیوه‌های تصویرسازی به قلم محسن حسن‌پور، از«امپرسیونسیم سینمایی» تا «سینمای نوین آلمان» نقدوبررسی کتاب مکتب‌های سینمایی نوشته مریم صلح‌کننده سردرود، آغاز یک راه دشوار:نقد کتاب مبان زیبایی‌شناختی سینمای اسلامی به قلم علی راغبیان و از خیال‌پردازی تا خیالی‌نگاری:مروری بر کتاب آشنایی با خیالی‌نگاری به قلم منیژه کنگرانی منتشر شده است.

علاقه‌مندان در بخش نقد ترجمه می‌توانند مطالبی با عناوین نقدوبررسی کتاب تاریخ زرتشتی به قلم کیوان موسوی اقدم و مروری بر کتاب از گیم تا فیلم به قلم رافعه رستمی مشاهده کنند.

نقدوبررسی کتاب خطاطان و خوشنویسان چاپخانه منشی نول کشور نوشته دلارام کاردار طهران، دانشنامه خطوط اسلامی با بدائع‌الخط‌العربی به قلم شیدا رحیمی و نگاهی به کتاب پنج طیاطر نوشته غلامحسین دولت‌آبادی مطالبی است که در بخش نقد موجز ارائه شده است.

در بخش نقد دیروز مطالبی چون نقدونظری بر دانشنامه جوانمردی به قلم علی صادق‌زاده وایقان و معرفی و نقد کتاب هرمنوتیک و تئاتر نوشته رحمت‌الله قائمی، منتشر شده است. همچنین الهام طالبی مطلبی با عنوان نگاهی به آثار دیوید فریدبرگ و رویا کریمی مطلبی با عنوان گوستاو کلیمت در بخش شایسته ترجمه ارائه داده‌اند.

تصویرهای خمسه نظامی در موزه بریطانی به قلم لورنس بینیون و فلزکاری‌های ایران نوشته باسل گرای از مقالاتی است که در بخش از دیروز تا به امروز فصلنامه نقدکتاب هنر این شماره منتشر شده است. پایان‌بخش فصلنامه نقد کتاب هنر این شماره مطلبی با عنوان بررسی ارکستراسیون و پهنه‌بندی سطوح در فرش ایرانی نوشته شهام اسدی است که در بخش هنرپژوهی ارائه شده است.

فصلنامه نقدکتاب هنر در 264 صفحه با بهای 10 هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

ویرایش جدید «آواز نیمه‌شب» غفارزادگان خواندنی شد

ویرایش جدید رمان «آواز نیمه‌شب» اثر داوود غفارزادگان از سوی نشر کتاب نیستان روانه بازار کتاب شد.

داوود غفارزادگان از نویسندگان صاحب سبک ادبیات ایران در سال‌های پس از انقلاب اسلامی است. نویسنده‌ای که پیوندی بکر و منحصر به فرد میان اجتماع زیستی زمانه خود و رویدادهای جاری در آن را در دل داستان شکل می‌دهد و با همین توانایی به عنوان خالق بخشی از مهمترین بدنه داستان‌ اجتماعی دهه شصت و هفتاد ایران شناخته می‌شود، داستان‌هایی که چه در جبهه و جنگ بگذرد چه در پشت جبهه و در پناهگاه و چه حتی در فکر و ذکر یک نوجوان و یا روی صفحات کاغذ یک نویسنده، روایت ناب و دست اول از زندگی و زمانه نویسنده دارد و انسان‌هایی که در بستر یک کنش اجتماعی درصدد شناخت تازه‌ای از خود و برقراری ارتباطی تازه میان خود و جهان زیستی خود دارند.

غفارزادگان با وجود اینکه چند سالی است نوشتن را کم و بیش کنار گذاشته است، اما کماکان یکی از نویسندگان تأثیرگذار جامعه ادبی ایران به شمار می‌رود که نظرات و بیان او مورد توجه و نگاه و نظر جدی است.

بخش قابل توجهی از زندگی و زمانه غفارزادگان اما به خلق داستان‌های بلندی گذشته است که با محوریت نوجوانان و برای آنها شکل گرفته است و روایت داستانی شخصیت‌هایی است که در دل رویداد اجتماعی بزرگ و وصف‌ناشدنی مانند جنگ، به ناگاه بزرگ شده و یا خود را در معرض رشدی باور نکردنی می‌یابند.

رمان «آواز نیمه‌شب» از داوود غفارزادگان که برای نخستین بار از سوی انتشارات کتاب نیستان و برای ششمین نوبت در بازار کتاب ایران منتشر شده است، در زمره چنین داستان‌هایی از اوست. داستان نوجوانی که سودای نویسندگی در سر دارد و در کش و قوس شب‌های حمله هوایی به تهران و در پناهگاه‌ سعی دارد با توصیف آنچه در پیرامون او در حال رخ دادن است خود را در قامت یک نویسنده معرفی کند. حضور دو برادر او در جبهه و واکنش خانواده و جامعه پیرامونی او به این حضور و اتفاقاتی که به دنبال آن شکل می‌دهد در کنار انتشار یکی از داستان‌های او در یک نشریه دست در دست هم می‌دهد تا او به عنوان یک نویسنده جوان در نهایت خود را در محاصره واقعیت پیرامون خود که چیزی جز جنگ با همه تلخی و سیاهی‌اش است، پیدا نکند و در نتیجه داستان‌های خود را نیز به این سمت سوق دهد.

غفارزادگان این داستان بلند را به نوعی در سال‌های نوجوانی ادبیات نوجوانانه در ایران پس از انقلاب اسلامی می‌نویسد؛ اما قلم و بیان او به روشنی نشان از نسل و ادبیاتی می‌دهد که تلاش دارد تا این گونه از ادبیات داستانی را از نوجوانی به بلوغ برساند، استفاده از جملات، رسم الخط و توصیفاتی که دقیقا نمایندگی نسل مخاطبش را بر عهده دارد در کنار حرکت دادن حرفه‌ای داستان و بازکردن فضاهای تازه و نو در بخش بخش آن که به روایت او تعلیق و جذابیت فوق‌العاده‌ای می‌دهد از نشانه‌های این تلاش به شمار می‌رود.

انتشارات کتاب نیستان در راستای بازچاپ مجموعه آثار این نویسنده، رمان «آواز نیمه‌شب» را در قالبی تازه و با ویرایش نو، در ۱۷۶ صفحه و با قیمت ۱۴۰۰۰ تومان روانه بازار کتاب کرده است./۹۹۸/پ ۲۰۴/ش

ارسال نظرات