تقدیر حکیم از عملکرد ارتش عراق در مبارزه با داعش
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید عمار حکیم رییس ائتلاف ملی عراق طی پیامی نود و هفتمین سالروز تاسیس ارتش عراق را تبریک گفت و بیان داشت: ارتش عراق، ارتشی برای همه مردم این کشور است.
وی افزود: ارتش عراق در دفاع از وحدت و اراضی این کشور در دورانهای مختلف نقش بسیار اساسی داشت. رزمندگان عراقی در نهاد و موسسات امنیتی با جانفشانی خود پیروزیهای چشمگیری را برای مردم این کشور به ارمغان آوردند.
رییس ائتلاف ملی عراق تصریح کرد که نامگذاری اولین گردان ارتش عراق به نام امام موسی کاظم (ع) –در سال 1921میلادی- نشان از اعتماد، اطمینان و طلب خیر و برکت برای این ارتش بود.
جریان حکمت ملی نیز طی پیامی خواستار توجه بیشتر دولتمردان به نیروهای مسلح و نیروهای امنیتی شد و خاطرنشان ساخت که دولت باید زمین و یا واحدهای مسکونی به عنوان پاداش پیروزی بر تروریسم در اختیار نظامیان به ویژه خانواده های شهدا اهدا کند.
در این پیام آمده است: ملت عراق حق دارند که به ارتش خود افتخار کنند زیرا آنان جانفشانیهای بسیاری در مبارزه با جریان تروریستی داعش انجام دادند و این جنایتکاران را مجبور به عقب نشینی کردند.
این جریان اضافه کرد: پیروزی ملت عراق بر تروریسم به حضرت آیت الله سیستانی به علت فتوای جهاد کفایی مبارزه با داعش و دولت و نیروهای مسلح تبریک میگوییم.
حیدر العبادی نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح نیز در پیامی اظهار داشت: مجاهدان عراقی با رشادت خود از اراضی این کشور در برابر دشمنان دفاع کردند و با جانشفانیهای خود ملت عراق را از سختترین مراحل دوران معاصر عبور دادند.
سلیم الجبوری رییس پارلمان عراق این روز را به ارتش تبریک گفت و تصریح کرد: ارتش با توانایی و قدرتی که داشت، درمان قطعی برای سرطانی بزرگ به نام داعش بود.
وی تاکید کرد که شجاعت کم نظیر و جانفشانی بسیار ارتش در راه دفاع از میهن و آزادی اراضی این کشور موجب تعجب جهانیان شده است.
گفتنی است که تاریخ نظامی عراق به دوران پس از اشغال عراق از سوی بریتانیا در ۱۹۱۴ و ورود آنها به بغداد اشاره دارد. در این سال اشغال اشغالگران انگلیسی تحت فشار زیادی که از طرف مردم عراق وارد میشد وعده ایجاد یک دولت عراقی را به مردم عراق دادند. در سال ۱۹۲۰، دولت عراق تأسیس شد، که به نوبه خود به دنبال ایجاد یک ارتش ملی عراقی بود. این در سال ۱۹۲۱ در ۶ ژانویه تحت رهبری وزیر دفاع، جعفر العسکری دردوران نخستوزیری عبدالرحمان النقیب انجام شد.
دانشکده نظامی تابع وزارت دفاع در سال ۱۹۲۴ تأسیس شد و هدف، آموزش دانش آموزان مناسب برای خدمت به عنوان افسران ارتشی که در کار و فرهنگ نظامی شایستگی دارند بود. مدت تحصیلات آنها سه سال است و فارغ التحصیلان پس از اتمام دوره تحصیلی، درجه افسری را دریافت میکنند.
پس از آنکه شاه فیصل پادشاه عراق شد، نخستین گردان عراقی، بنام گردان موسی الکاظم تأسیس شد. شمار زیادی از افسرانی که قبل از انقلاب بزرگ عرب وارد ارتش عثمانی شده بودند به آن پیوستند و سپس دو نیروی هوایی و دریایی تأسیس شدند که متشکل از چهار لشکر بود، لشکرهای اول و سوم در بغداد بودند در حالی که لشکر دوم در کرکوک و چهارم نیز در یک قرارگاه در دیوانیه بود.
ارتش عراق از دهه ۹۲۰ تاکنون در جنگهای بینالمللی و داخلی و کودتاهای متعددی درگیر شدهاست. بین سالهای ۱۹۳۶ تا ۱۹۴۱ شش کودتای نظامی به دست ارتش اتفاق افتاد. آنها در سال ۱۹۴۱ در جنگ انگلیس و عراق شرکت کردند. سه بار در کنار متحدان عرب خود در سالهای ۱۹۴۸ (نخستین جنگ اعراب و اسرائیل)، جنگ ششروزه ۱۹۶۷ و جنگ یوم کیپور ۱۹۷۳ با اسرائیل جنگیدند. دو بار با کردهای جدایی طلب شمال عراق در سالهای ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۰ و ۷۵–۱۹۷۴ جنگ داشتند. بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ در جنگ ایران و عراق، طولانیترین جنگ قرن بیستم، حضور پیدا کردند. پس از آن با کویت وارد جنگ شدند. تصرف این کشور منجر به حمله ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا به عراق شد که بخش بزرگی از ارتش عراق را نابود کرد. در سال ۲۰۰۳ دوباره آمریکا در رأس ائتلاف دیگری با ارتش عراق جنگید. ارتش عراق پس از تصرف کشور در سال ۲۰۰۳ منحل شد و با کمک ایالات متحده دوباره شکل گرفت./994/ب901/ف