نگاهی به اخبار کوتاه دنیای نشر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، تمدید جشنواره ملی «كتاب نابينايی و كمبينايی»، تولید کتابهای صوتی در حجمی وسیع برای نابینایان، انتصاب مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خوزستان و افزایش 17درصدی تعداد کتاب های کودک و نوجوان از عناوین اخبارکوتاه دنیای نشر هستند.
تمدید جشنواره ملی «كتاب نابينايی و كمبينايی»
مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره ملی «کتاب نابینایی و کمبینایی» تا ۲۸ دی ماه تمدید شد.
معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد كتابخانههای عمومی كشور، سازمان بهزيستی كشور، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و انجمن علمی و آفرينشهای هنری معلولين ايران، با هدف ارج نهادن به تلاش و كوشش نويسندگان، پژوهشگران، مترجمان، مصححان و پديدآورندگان آثار مكتوب با موضوع نابينايی و كمبينايی و همچنين نابينايان و كمبينايان اهل قلم، نخستين جشنواره ملی نابينايی و كمبينايی را در اسفند ماه ۱۳۹۶ برگزار میكند.
از پديدآورندگان و ناشران دعوت میشود بر اساس شرايط زير آثار خود را به دبيرخانه اين جشنواره ارسال كنند:
آثار نابينايان و كمبيناياني كه در ۲۰ سال گذشته، از اول فروردين ۱۳۷۶ تا پايان آذر ۱۳۹۶، در قالب كتاب، تاليف و ترجمه منتشر شدهاست
آثار همۀ نويسندگان و مترجمان كه با موضوع نابينايی و كمبينايی (نابينايان و كمبينايان) در ۲۰ سال گذشته ، از اول فروردين ۱۳۷۶ تا پايان آذر ۱۳۹۶، منتشر شده است.
برای پديدآورندگان نابينا يا كمبينا، ارسال گواهی يا كارت معلوليت بينايی (برابر اصل) الزامی است و سه نسخه از هر عنوان اثر بايد به دبيرخانه نخستين جشنوارۀ ملی «كتاب نابينايی و كمبينايی» ارسال شود.
علاقهمندان براي شركت در اين جشنواره تا ۲۸ دیماه فرصت دارند آثار خود را به دبيرخانه جشنواره به نشانی: تهران ـ خيابان شهيد كلاهدوز (دولت) خيابان حاج آقا ميری ـ خيابان حسن تاش ـ پلاک ۱۴ يا به ايميل jashnvareh.nabinayan@gmail.com ارسال كنند.
همچنين علاقهمندان میتوانند برای كسب اطلاعات بيشتر با شماره۲۲۵۶۰۰۶۰-۲۲۵۶۰۲۵۵ الی ۶۱ تماس بگيرند.
آئين پايانی و معرفی آثار برگزيده در هفته اول اسفند ماه ۱۳۹۶ برگزار میشود.
صدای قلم صدایی ماندگار میشود؛
تولید کتابهای صوتی در حجمی وسیع برای نابینایان
چهاردولی، مسوول بخش نابینایان و کمبینایان کتابخانه مرکزی همدان از تولید کتابهای صوتی در حجمی وسیع برای نابینایان در کتابخانه مرکزی استان همدان خبر داد.
علی چهاردولی؛ مسئول بخش نابینایان و کمبینایان کتابخانه مرکزی همدان از آغاز تولید «کتابهای صوتی» در همدان خبر داد. وی گفت: بخش نابینایان و کمبینایان کتابخانه مرکزی با هدف افزایش منابع اطلاعاتی برای نابنایان و کمبینایان اقدام به تولید کتابهای صوتی با عنوان «صدای قلم، صدای ماندگار» کرده است.
چهاردولی با اشاره به اینکه طرح تولید کتابهای صوتی با عنوان «صدای قلم، صدای ماندگار» آغاز شد و پس از فراخوان در محیط کتابخانه، ۲۲ نفر از اعضای کتابخانه مرکزی در باشگاه گویندگان افتخاری ثبت نام کردند، اظهار کرد: این افراد پس از فراگیری آموزش فن گویندگی اقدام به قرائت کتابهای انتخابی میکنند.
مسئول بخش نابینایان کتابخانه مرکزی همدان با بیان اینکه پس از قرائت و ضبط کتابها کار ویرایش فایلهای صوتی در بخش نابینایان انجام و به آرشیو کتابهای صوتی کشور منتقل میشوند، افزود: نابینایان و کمبینایان استان میتوانند پس از عضویت در کتابخانه مرکزی، کتابهای مورد نیاز خود را به بخش نابینایان معرفی کنند تا در کمترین زمان توسط گویندگان مجرب به صورت فایل صوتی تبدیل شده و بر روی سی دی و یا حافظههای جانبی در اختیار قرار گیرد.
وی تاکید کرد: علاقهمندان به حرفه گویندگی میتوانند با مراجعه به بخش نابینایان کتابخانهمرکزی پس از گذراندن آموزشهای لازم در باشگاه گویندگان افتخاری ثبتنام کنند و ما را در این امر خداپسندانه یاری کنند.
ی با اشاره به تولید کتاب صوتی گزیدهای از زیباترین اشعار مهدی اخوان ثالث، به انضمام زندگینامه این شاعر، تدوین علی صمدی نصرت با گویندگی مهدیه واحدی، عناوین دیگر کتابهایی که تا آخر سال جاری به صورت فایل صوتی تولید میشوند نام برد و گفت: کتاب «روزهای دانشکده» با گویندگی هانیه خدابندهلو، «حافظ حافظه ما» نوشته بهاء الدین خرمشاهی با گویندگی عرفان دوست، کتاب «اعتماد به نفس کودک من» با گویندگی سمیه عباسی، کتاب «۱۵۰ نکته برای خواب راحت» با گویندگی هدیه زارعی، کتاب «سرآغاز عشق» با گویندگی ریحانه فتحی و کتاب «مشکلات شیرینی زندگیاند» نوشته ریحانه فتحی امسال تولید خواهند شد.
مسئول بخش نابینایان کتابخانه مرکزی همدان خاطرنشان کرد: «قصههای بهلول» رضا شیرازی و «طالعبینی هندی» فرزانه موسوی با گویندگی سهیلا صوفی دلگرم جزو کتابهایی بوده که امسال تولید خواهند شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خوزستان منصوب شد
طی حکمی از سوی علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، منصور کوهیرستمی بهعنوان مدیرکل کتابخانههای عمومی و رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانههای عمومی استان خوزستان منصوب شد.
منصور کوهیرستمی فارغ التحصیل رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در مقطع دکترای دانشگاه شل کتابخانههای عمومی استان خوزستان منصوب شدهید چمران اهواز است و دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد را نیز در همین دانشگاه به پایان رسانده است. وی از سال ۸۹ در نهاد کتابخانه های عمومی کشور مشغول به کار شده و تا پیش از این سرپرستی اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان را بر عهده داشته است.
متن حکم دبیرکل نهاد به شرح زیر است:
«جناب آقای منصور کوهی رستمی
با سلام
پیرو ابلاغ شماره ۲۹۲۰۹/۱۱ ک ن مورخ ۹۶/۶/۱ نظر به تخصص، تجربیات و تعهد جنابعالی در عرصه فرهنگی و با توجه به تصویب کمیته انتصاب مدیران کل مورخ ۹۵/۱۰/۲۰، به موجب این حکم بهعنوان مدیرکل کتابخانههای عمومی و رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانههای عمومی استان خوزستان منصوب میشوید.
امید است در سایه توجهات ذات باری تعالی و بهرهمندی از همکاری و همدلی با مقامات محترم استان، اعضای محترم انجمنها و همکاران گرامی در تحقق اهداف و سیاستهای توسعه کمی و کیفی کتابخانههای عمومی کشور و اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موفق و موید باشید».
افزایش 17درصدی تعداد کتاب های کودک و نوجوان
در آبان ماه سال 96 تعداد 8هزار و 277 عنوان کتاب منتشر شده که در مقایسه با 7هزار و 851 عنوان کتاب منتشر شده در زمان مشابه سال گذشته رشد 5درصدی را تجربه کرده است و کتاب های عمومی در بازه زمانی مورد بررسی با کاهش 5 درصدی رو به رو شده است.
بر اساس آمار، میانگین قیمت هر کتاب در آبان ماه سال گذشته 15هزار و 823تومان بوده که این مبلغ در آبان ماه سال جاری با افزایش 26درصدی به 19هزار و 899تومان رسیده است.
آمار مقایسه ای نشر کتاب در تهران و شهرستان در آبان ماه 1395 و 1396 نشان می دهد که انتشار کتاب در تهران با 6هزار و 485 عنوان، نسبت به آبان سال گذشته با تغییر هفت درصدی روبه رو شده است. این در حالی است که در تعداد عناوین کتاب های منتشر شده در شهرستان ها در بازه زمانی مورد بررسی تغییری ایجاد نشده است.
تعداد کتاب های منتشر شده در آبان ماه سال گذشته از سوی هزار و 549پدیدآور زن راهی بازار نشر شده اند که این تعداد در آبان ماه سال جاری کاهش 2درصدی داشته است. همچنین 4هزار و 959پدیدآور مرد در آبان ماه سال گذشته اقدام به انتشار کتاب کرده اند که این میزان نیز در آبان ماه سال 1396 با کاهش 9درصدی مواجه شده است.
بیشترین کتاب های منتشر شده در آبان ماه سال جاری به کتاب های کمک درسی اختصاص دارد و موضوعات علوم عملی و ادبیات هر دو با هزار و 103عنوان در جایگاه دوم و حوزه کودک و نوجوان با 977 عنوان در جایگاه سوم بیشترین عناوین کتاب های منتشر شده این ماه هستند.
در آبان ماه سال جاری در حوزه کتاب های کمک درسی هزار و 935 عنوان کتاب منتشر شده است که از این تعداد هزار و 927 عنوان تالیف و تنها 8عنوان ترجمه شده اند و 408عنوان چاپ اول و هزار و527عنوان بازچاپ هستند.
در آبان ماه سال جاری بیشترین میزان ترجمه به موضوع علوم عملی اختصاص پیدا کرد و موضوعات کودک و نوجوان و ادبیات در رتبه های بعدی قرار گرفتند. شهرستانی ها در آبان ماه امسال در موضوع دین بیشترین آثار را منتشر کردند و موضوع ادبیات و کودک و نوجوان در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
بر اساس آمار نشر کتاب در آبان ماه سال ۱۳۹۶، انتشارات جنگل با 78 عنوان کتاب در صدر پرکارترین ناشران عمومی قرار گرفت که از این تعداد 46 عنوان چاپ اول و 32کتاب بازچاپ هستند.
نشر چشمه با 61 عنوان کتاب در جایگاه دوم و بعد از آن، انتشارات چتر دانش با 50 عنوان کتاب در رتبه سوم قرار گرفت. شرکت انتشارات سوره مهر، شرکت نشر قطره، دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی، موسسه بوستان کتاب، جاودانه، سخنوران و مرکز نشر هاجر در جایگاههای چهارم تا دهم ناشران عمومی پرکار قرار گرفتند.
از جمله ناشران کودک پرکار در آبان ماه سال جاری میتوان به انتشارت پرتقال، ذکر، قدیانی، هنارس، پیدایش، افق، بین المللی گاج، شهر قلم و عروج اندیشه اشاره کرد.
همچنین، انتشارات خیلی سبز، بین المللی گاج، مبتکران، رهپویان شریف، شرکت انتشارات کانون فرهنگی آموزش، پیشروان، الگو، سمت، کلاغ سپید و مدرسان شریف در فهرست ۱۰ ناشر آموزشی پرکار آبان ماه ۱۳۹۶ قرار گرفتهاند.
براساس فهرست کتابهای منتشر شده در آبان ماه سال جاری، کتاب «دیکته شب کلاس اولی ها: راهنمای اولیا بر اساس کتاب فارسی و کتاب کار فارسی» با 33 هزار نسخه در صدر جدول پرشمارگانترین کتابها قرار گرفته است و کتابهای «بسته مدیریت کلاسی:تابستانه(پایه نهم-دوره اول متوسطه)»، «بسته مدیریت کلاسی: تابستانه(پایه هفتم-دوره اول متوسطه)، «نگاهی به یک دهه تجربه در شورای شهر:آنچه اعضاء شوراهای اسلامی شهر و شهرداران باید بدانند؟)، «پرونده کودک 5تا 6 سال»، «پرونده کودک 3تا4 سال»، «پرونده کودک 4تا 5 سال»، «مکالمات محاوره ای عربی و فارسی (سوال عربیه و فارسیه)، در سفر عتبات عالیه(به همراه تلفظ لاتین)، «ریحانه بهشتی یا فرزند صالح:برنامه اخلاقی، عبادی، پزشکی و تغذیه قبل از بارداری تا پایان شیردهی» و «مجموعه کتاب های آموزش پیش از دبستان ویژه کودکان 5 تا 6سال» در جایگاههای بعدی قرار دارند./۹۹۸/پ ۲۰۴/ش