گسترش نگرانکننده عقاید سلفیت در آسیای مرکزی
به گزارش خبرگزاری رسا، «گلینا کالادزینسکایا» استاد دانشگاه «اسلاوینسکی» قرقیزستان در گفتوگویی با اشاره به سیاهنمایی کشورهای غربی در مورد دین اسلام در رسانههای جهان، اظهار داشت: جنگ اطلاعاتی غرب بر علیه جهان اسلام برای پنهان کردن منافع اقتصادی اروپا و آمریکا در خاورمیانه راهاندازی شده است.
وی درباره تلاشهای رسانههای غربی برای معرفی اسلام به عنوان یک ایدئولوژی خطرناک، تصریح کرد: رفتار غرب با اسلام نه به دلیل متفاوت بودن ایدئولوژی و نظام سیاسی 2 تمدن بلکه برای دفاع از منافع اقتصادی صورت میگیرد.
کالادزینسکایا ادامه داد: آمریکا پس از حادثه 11 سپتامبر به بهانه مبارزه با تروریسم فعالیتهای نظامی خود در افغانستان و عراق را شروع کرد.
این کارشناس افزود: در واقع واشنگتن همواره کشورهای دارای منابع بزرگ نفت و گاز را به حمایت از تروریسم، دارای نظام استبدادی و جنایت متهم میکند و حتی کارشناسان آمریکایی پیوسته به وجود لابیهایی برای تأمین منافع اقتصادی کاخ سفید در عراق و لیبی تأکید میکنند.
کالادزینسکایا گفت: بسیاری از شرکتهای نفتی پشت ستاد انتخاباتی «جرج بوش» رییس جمهور سابق آمریکا قرار داشتند و آن شرکتها از طریق ریاست وی به منافع اقتصادی خود رسیدند.
استاد دانشگاه «اسلاوینسکی» قرقیزستان عنوان کرد: با توجه به این عوامل روشن میشود که «واشنگتن» منافع اقتصادی در منطقه داشته و برای آرام کردن افکار عمومی و جلوگیری از اعتراضات مردم به عملیات نظامی دولت آمریکا، سیاهنمایی اسلام را طراحی کرد.
وی افزود: غرب روشهای اجرای جنگ ایدئولوژیک را به خوبی میداند.
استاد دانشگاه «اسلاوینسکی» قرقیزستان خاطر نشان کرد: مسلمانان در سراسر جهان دچار تأثیرات منفی این جنگ اطلاعاتی هستند و متأسفانه از طریق حمایت مالی عربستان سعودی تعداد شبه نظامیان سازمانهای تروریستی در کشورهای مختلف از جمله در خاورمیانه در حال افزایش است.
کلادزینسکایا با اشاره به فرایندهای دینی در آسیای مرکزی گفت: سرعت گسترش عقاید سلفیت و وهابیت در این منطقه نگران کننده است زیرا پس از فروپاشی شوروی بسیاری از مکانیزمهای حفظ ثبات دینی تخریب شده و مبلغان سعودی امکان ترویج و پرورش جنبشهای خود در کشورهای منطقه را به دست آوردند.
وی ادامه داد: در حال حاضر شهروندان آسیای مرکزی علاقمند به تحصیل در دانشگاههای مذهبی مصر، اردن و عربستان افزایش یافته است.
این کارشناس افزود: رشد دینداری آسیای مرکزی و ادامه جنگ ایدئولوژیکی غرب بر وضعیت مسلمانان این منطقه نیز تأثیر دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به این عوامل در صورت اجرای سیاست دولتهای منطقه نسبت به حوزه مذهب اعتراضات مردم قوت میگیرد و احتمالا به تشدید تنشها، ایجاد اپوزیسیونهای دینی و تهدید امنیت داخلی منجر میشود.
کلادزینسکایا گفت: قرقیزستان رفتار غیر سرکوبگرانه نسبت به جنبشهای اسلامی را انتخاب کرده است و این موضوع امکان برقراری روابط دوستانه بین گروههای مذهبی با دولت را باز میکند.
کلادزینسکایا خاطر نشان کرد: ایجاد خشونت در جهان اسلام نتیجه اقدامات غیرمنطقی دولت آمریکا در خاورمیانه است.
وی گفت: برای اصلاح این وضعیت باید به پرورش رهبران اسلامی جدید پرداخت تا اسلام واقعی و صلح دوست که قبلا در آسیای مرکزی رایج بود باز هم به قدرت برسد.
این کارشناس اظهار داشت: همواره مسلمانان به رهبران جنبشهای مختلف اسلامی توجه کردند و اقدامات و نتایج فعالیت رهبران مذهبی ایران در منطقه بسیار مؤثر بوده است.
وی در پایان گفت: دشمنان ایران با رشد این کشور مبارزه میکنند و از طریق عوامل خود به تخریب این کشور میپردازند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: فارس