۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۰
کد خبر: ۵۵۸۴۷۵
حجت الاسلام والمسلمین مهدوی کنی تبیین کرد:

جشنواره «کتاب سال سبک زندگی» تجسم همکاری حوزه و دانشگاه

رییس شورای علمی جشنواره «کتاب سال سبک زندگی» گفت: این جشنواره فرصت خوب تجسم همکاری حوزه و دانشگاه را فراهم کرد و امید به خلق ارزش ها و نوآوری ها را فراهم آورد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدسعید مهدوی کنی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محمدسعید مهدوی کنی در آیین اختتامیه «نخستین جشنواره کتاب سال سبک زندگی» که به همت میز سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و با همکاری مراکز حوزوی و دانشگاهی در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به آیات ابتدایی سوره انسان به سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) و انفاق آن حضرت به مسکین و یتیم و اسیر پرداخت و اظهار داشت: با نگاه به زندگی اهل بیت(ع) و آنچه که در رفتار حضرت خدیجه(س) در جایگاه زن ثروتمند دیده می شود،  واقع آنها نوعی سبک زندگی ارائه می کنند که این سبک محورهای متعددی دارد.

وی گفت: اگر آنچه به عنوان منابع اسلامی از آیات، روایات و سیره داریم، به درستی مطالعه شود در این مجموعه اعتقاد، ارزش آفرینی و الگوی اخلاق موج می زند و ما سرمایه های فوق العاده ای در این مسیر داریم و همانطور که تا به امروزه استفاده های خوبی در تاریخ اسلام شده است، باید به صورت افزون تر و نگاه منظومه وار از اینها استفاده شود.

رییس شورای علمی جشنواره «کتاب سال سبک زندگی» با اشاره به پرداختن حوزه علمیه به مسأله سبک زندگی تصریح کرد: الحمدلله حوزه در پرداختن به مسأله سبک زندگی پیش قدم شده است و ان شاءالله این کار پیگیری خواهد شد.

وی از ویژگی های خوب این جشنواره را فرصت خوب تجسم همکاری حوزه و دانشگاه عنوان کرد و افزود: این مجموعه صرفا متمرکز بر مباحث سبک زندگی دینی به معنای خاص خود نبود، بلکه فرصتی برای عرضه دیدگاه ها در بحث سبک زندگی بود.

حجت الاسلام والمسلمین مهدوی کنی اظهار داشت: طبعا این مباحث در بستر سبک زندگی اسلامی ایرانی عرضه می شود و طبیعی است که می خواهد این جنبه را تقویت کند اما فرصت عرضه مباحث نظری، کاربردی و مطالعات مربوط به میدان و واقعیت درون جامعه فراهم بود.

وی گفت: در مرحله دریافت آثار و داوری، همکاری میان اساتید دانشگاه و حوزه جلوه خوبی داشت و امید به خلق ارزش ها و نوآوری ها را فراهم آورد که امیدواریم این کار همچنان ادامه پیدا کند.

رییس شورای علمی جشنواره «کتاب سال سبک زندگی» سبک زندگی را یک مقوله نوآورانه دانست و تصریح کرد: این مسأله به خلق، ذوق، تلاش و اراده انسانی وابسته است و عرصه خوبی را برای نوآوری ها فراهم می کند. امیدواریم با گسترش این فضا به سایر آثار از جمله آثار هنری و همه زمینه های سبک زندگی در جشنواره هایی با این موضوع، شاهد گسترش مخاطبان و شرکت کنندگان و موضوعاتی باشیم که درباره این مسأله طرح خواهد شد.

وی با بیان اینکه یک فراخوان نه چندان بزرگ در یک مقطع زمانی کوتاه پاسخ بسیار پرشوری را دربرداشت، افزود: این جشنواره در آغاز کار خود است و این فعالیت در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با همکاری مؤسسات و دیگر دانشگاه ها از جمله دانشگاه های باقرالعلوم(ع)، امام صادق(ع)، مؤسسه امام خمینی(ره) و... زمینه بسیار خوبی را فراهم خواهد کرد.

حجت الاسلام والمسلمین مهدوی کنی اظهار داشت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند ان شاءالله ما به زودی شاهد ثمرات این رویش ها در مسیر حرکت انقلاب اسلامی در ابعاد مختلف از جمله علمی و به خصوص علوم انسانی اسلامی خواهیم بود.

رییس شورای علمی جشنواره «کتاب سال سبک زندگی» خاطرنشان کرد: موضوع در بحث سبک زندگی محدود به حوزه های علوم انسانی نخواهد بود، طبعا همانطور که در بخشی از این آثار و آثار منتشرشده در آینده دیده می شود، در حوزه های دیگر علمی، فنی و دانش های تجربی دیگر نیز دیده خواهد شد که این موضوع در تداوم خود و رسیدن به علم اسلامی گذاشتن یک قرآن در داشبرد یک ماشین برای اسلامی سازی نخواهد بود و ثمرات آن در حوزه های فنی و مهندسی روشن خواهد شد که این سبک زندگی، چه تأثیراتی در صنعت و دانش تجربی و حتی پزشکی خواهد گذاشت، همان طور که تجربه قرون اولیه اسلامی هم این را نشان می دهد./۸۲۲/پ ۲۰۲/ش

ارسال نظرات