شورای علمای شیعه افغانستان خواستار برقراری امنیت در این کشور شدند
به گزارش خبرگزاری رسا، اوایل هفته جاری یک مرکز ثبت نام رای دهندگان در منطقه شیعه نشین شهر کابل هدف حمله انتحاری قرار گرفت که بیش از 70 شهید و 120 زخمی برجا گذاشت.
شورای علمای شیعه افغانستان در واکنش به این موضوع اعلام کرد که حفظ جان بر سایر مسائل ارجحیت دارد و مردم تا زمانی که دولت کابل، امنیت انتخابات را تامین نکند از شرکت در این روند خودداری کنند.
این شورا با اشاره به حمله غرب کابل و حملات مشابه در ولایتهای بادغیس، غور، بغلان و ننگرهار اعلام کرد: حکومت وحدت ملی در تامین امنیت رای دهندگان یا ناکام مانده و یا هم مرتکب سهل انگاری شده است.
به گزارش آواپرس، در بیانیهای شورای علما تاکید شده که با توجه به افزایش ناامنیها مردم از شرکت در روند انتخابات خودداری کنند زیرا حفظ جان بر سایر مسائل ارجحیت دارد.
شورای علمای شیعه افغانستان تصریح کرد که حفظ جان مردم مهم تر از سایر مسائل است بنابراین تا زمانی که امنیت اطمینان بخش همه جانبه مردم تامین نشود مردم به مراکز ثبت نام مراجعه نکنند.
این شورا دولت افغانستان را مکلف به تامین امنیت مردم دانسته و از دولت خواسته است تا با مانند گذشته در حفظ جان و امنیت مردم این کشور کوتاهی نکند تا بنیان مردم سالاری دینی آسیبی نبیند.
برخی از کارشناسان بر این باورند، حمله غرب کابل به هدف جلوگیری از تاثیرگذاری شیعیان در انتخابات از سوی جریانهای وابسته به حکومت وحدت ملی و نیروهای آمریکایی صورت گرفته است.
مردم شیعه همواره در انتخاباتهای گذشته حضور پررنگی داشتند اما سهل انگاری عمدی نیروهای خارجی و دستهای پشت پرده در تامین امنیت شیعیان باعث شده تا شورای علمای شیعه نیز به این مسأله واکنش نشان داده و از تحریم انتخابات سخن گفته است.
در حالیکه پیش از این نیز تجمعهای شیعیان در غرب کابل هدف قرار گرفته بود اما در هنگام مراجعه مردم به مراکز ثبت نام رای دهندگان در این منطقه دولت هیچ تدابیر امنیتی را اتخاذ نکرده بود.
با این حال بسیاری از کارشناسان خودداری دولت افغانستان از تامین امنیت مراکز ثبت نام رای دهندگان در غرب کابل را پرسش برانگیز میدانند.
اگر مردم به دلیل عدم اعتماد، ناامنی و احتمال انفجارهای سریالی در کابل و دیگر شهرهای بزرگ و تاثیرگذارافغانستان، از شرکت در روند ثبت نام رای دهندگان خودداری کنند و انتخابات با شکست روبرو شود. این کشور وارد بحران دیگری از جمله عدم مشروعیت دولت و افزایش ناامنی خواهد شد همچنین زمینه جولان گروههای تروریستی بیش از گذشته مهیا میشود.
آمریکا با درک این مسأله که مردم افغانستان با حضور نیروهای خارجی در کشورشان مخالفاند تلاش میکند تا از روی کار آمدن دولت مبتنی بر آرای مردم جلوگیری کند.
بنابراین میتوان این احتمال را نیز در نظر گرفت که توطئه علیه انتخابات و مردم افغانستان به ویژه علیه شیعیان توسط آمریکا و کشورهای عربی با خدمت گرفتن گروه تروریستی داعش صورت گرفته باشد./۸۴۷/ب۱۰۳/ف
منبع: تسنیم