مضمضه آب و استحمام روزه را باطل نمیکند
به گزارش خبرگزاری رسا، دارالافتای مصر در استفتائی اعلام کرد که مضمضه و غرغره آب در حال روزه برای خنکی روزهدار و کاهش عطش مشروط به عدم فرو بردن آب جایز بوده و موجب فساد روزه نمیشود.
دارالافتا خاطر نشان کرد: استعمال آب برای روزهدار با هدف کاهش عطش و گرما مانند دوش آب سرد و یا مضمضه آب جایز است زیرا در روایات متعددی مانند روایت بخاری از انس بن مالک این عمل جایز شمرده شده است.
دارالافتا اظهار داشت: روزهداران باید مراقب فرورفتن آب در دهان و یا بینی به هنگام استحمام و یا مضمضه آب باشند. اگر آبی به فضای داخلی دهان وارد شده اما فرو نرفته باشد، روزه همچنان صحیح است.
این نهاد دینی مصر همچنین در پاسخ به حکم شرب آب هنگام اذان افزود: اگر روزهدار صدای اذان صبح را شنیده و یا علم به آن پیدا کند باید از خوردن و آشامیدن امساک کند.
دارالافتا تاکید کرد: اگر پیش از وقت شرعی نماز صبح، اذان پخش شود امساک از خوردن و آشامیدن بر او واجب نیست تا آنکه علم به صبح پیدا کند.
این نهاد دینی در پایان تصریح کرد: اگر روزهدار نداند که اذان صبح پیش از خوردن و آشامیدن او بوده و یا بعد از آن، احتیاط آن است که به مجرّد شنیدن صدای اذان از ادامه خوردن و آشامیدن دست کشیده و روزه او صحیح است زیرا علم به طلوع فجر نداشته است./981/ب902/ر