"دیپلماسی امام خمینی(ره)"
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دفتر نشر معارف کتاب «دیپلماسی امام خمینی(ره)»نوشته دکتر علی سروش را با موضوع بررسی مبانی اندیشه و راهبردهای دیپلماتیک امام خمینی منتشر کرد.
دیپلماسی که مهمترین سامان هر دولت در عرصه بین الملل و تبلور اندیشه ها و ارزشهای هر دولت در سطح جهانی است، از پیچیده ترین بخش های علوم سیاسی به شمار می رود اما در اکثر پژوهش های این حوزه بدون پرداختن به اندیشه صرفاً به لایه های بیرونی این علم پرداخته می شود.
در این اثر تلاش شده است، دیپلماسی مبتنی بر اندیشه امام خمینی، در جایگاه اندیشمند سیاسی بزرگ معاصر در عرصه بین الملل تبیین شود. همچنین نویسنده می کوشد فراتر از کلیات و چارچوب های سیاست خارجی متعارف، به دیپلماسی اندیشه امام خمینی دست یابد.
کتاب «دیپلماسی امام خمینی(ره)» یک مقدمه و پنج فصل دارد: چیستی دیپلماسی در اندیشه امام خمینی، منابع دیپلماسی در اندیشه امام خمینی، انواع، سطوح، ابزارها و ابعاد دیپلماسی در اندیشه امام خمینی، دیپلماتها و سازمانهای دیپلماسی در اندیشه امام خمینی و اهداف دیپلماسی در اندیشه امام خمینی.
بخشی از کتاب
امام خمینی در مقابل دو گفتمان لیبرالیسم و کمونیسم، گفتمان «اسلام ناب» را مطرح کرد. «آلوین تافلر» در کتاب «جابجایی قدرت» اشاره می کند: «کار بزرگ (امام) خمینی این بود که برای اولین بار یک نفر غرب را با تمامی محتویاتش نادیده گرفت و به جای اینکه بنشیند و با ما به صورت جداگانه وارد بحث شود، در کل همه ما را دورزد.» و اساساً «انقلاب ایران به رهبری (امام) خمینی با توسل به ایدئولوژی خود توانسته است هشدار و زنگ خطری را برای نظم حاکم بر جهان و قدرت های سیستم بین المللی به وجود بیاورد.» این سخن، گزارشی از واقعیت گفتمان بین المللی انقلاب اسلامی است.
گفتمان امام نه تنها در عرصه دین، بلکه در عرصه سیاست ورزی، حکومت داری، اخلاق مداری، آزادی خواهی، عدالت طلبی، حقوق انسانی، مبارزه با فقر، ظلم و تبعیض، دفاع سرزمینی، خودباوری و... الگوها و نظریه هایی مطرح کرد؛ الگوهایی موفق که دنیا را به تحیّر واداشت. برخی از این نظریه ها در عرصه سیاست بین الملل و به صورت خاص در حوزه «دیپلماسی» نمایان شد. الگوهای دیپلماتیک حضرت امام، در قبل و یا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نظریه های غربی و شرقی را نقض کرد. از این دگرگونی ها، گسترش نفوذ روزافزون «قدرت نرم»، «دیپلماسی عمومی» و «بیداری ملت ها» به برکت انقلاب اسلامی ایران بود.
نویسنده در این اثر می کوشد با مطالعه اندیشه سیاسی امام خمینی و رفتارهای دیپلماتیک ایشان، و با تبیین مبانی اندیشه ای امام در عرصه دپیلماسی، روش ها و الگوی دیپلماسی ایشان را به صورت علمی تبیین کند.
مشخصات
دفتر نشر معارف کتاب «دیپلماسی امام خمینی(ره)» را در 220 صفحه، قطع رقعی و قیمت 14000 تومان در سال 1397 منتشر کرده استد. دفتر نشر معارف تاکنون درباره اندیشه و خاطرات امام خمینی کتابهای «خط امام: مروری اجمالی بر اندیشه امام خمینی» (حاوی پیام رهبر معظم انقلاب و پیامهای مهم امام خمینی)، «پژواک ولایت: امام خمینی در بیان رهبر معظم انقلاب اسلامی»، «امام خمینی؛ مردی در انتهای افق» (نوشته دکتر یعقوب توکلی)، «سیره آفتاب؛ خاطرات و زندگی امام خمینی» (نوشته دکتر حسن قدوسی زاده)، مجموعه 3 جلدی «در محضر روح الله» (تدوین و گردآوری دکتر حسن قدوسی زاده)، «سیمای آفتاب؛ خاطرات ناب از زندگانی الهی سیاسی امام خمینی» (تهیه و تدوین علی احمد پورترکمانی)، «قیام امام حسین(ع) و انقلاب امام خمینی(ره)» (نوشته آیت الله عیسی قاسم بحرین)، «قیام اشک؛ رهنمودهای امام خمینی به هیئت های مذهبی» و «گزیده جهاد اکبر» و... را منتشر کرده است که بعضی از عناوین آن بیش از 15 بار تجدید چاپ و شمارگانی تیراژی بالای 50 هزار نسخه داشته اند./925/ ن 603/ش