عقلانیت تشیع راهگشای گفتوگوی ادیان
به گزارش خبرگزاری رسا، پابلیتو اباد بایبادو، محقق فیلیپینی و عضو هیأت علمی دانشگاه سنتاتوماس و دبیرخانه کنفرانس اسقفهای آسیا که برای فرصتی مطالعاتی با موضوع تشیع به ایران سفر کرده است، دیروز(۱۱ تیرماه) طی نشستی میهمان دفتر امور بینالملل دانشکده الهیات دانشگاه تهران بود.
این نشست با حضور علی بیات؛ دانشیار گروه تاریخ و تمدن اسلامی، سعید نظری توکلی؛ دانشیار گروه فقه، محمود واعظی؛ استادیار گروه علوم قرآن و حدیث و محمدرضا اخضریان کاشانی؛ استادیار مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی برگزار شد.
فقدان دستیابی به شناسایی مکتب تشیع و اینکه تنها منابع معرفی اسلام در فیلیپین اساتید فارغ التحصیل از عربستان، مصر و لیبی هستند این محقق را به حضور و گفتوگوهای حضوری در ایران و دانشکده الهیات دانشگاه تهران فراخوانده است.
اساتید حاضر پس از اطلاع از روند تحقیق بایبادو، نظرات خود را به منظور تبیین موضوع مورد تحقیق وی و راهکارهای تعمیق این نوع پژوهش اعلام کردند.
استقبال از عقلانیت تشیع
بای بادو با استقبال زیاد از توضیحات اساتید، سؤالات و اشکالاتی را که در ذهن داشت، مطرح کرد و اساتید حاضر به این سؤالات پاسخ دادند. عقلانیت در مکتب تشیع برای وی بسیار جالب و شنیدنی بود که در برابر فکر اشعری در جهان اسلام از جایگاه ویژه و فرا مکتبی برخوردار است.
بای بادو اعلام کرد: عقلانیت مکتب تشیع میتواند راهی برای گفتوگوهای ادیان در فیلیپین باز کند و ما آینده گفتوگوها را با ممیزات فکری شما پیش خواهیم برد.
این استاد فیلیپینی افزود: این نگاه به دین که مبتنی بر عقل است میتواند بابهای وسیعی را برای گفتوگو با همه ادیان و مذاهب فراهم آورد و ما در دانشگاههای فیلیپین به دنبال همین مسأله هستیم.
دعوت به شناخت استدلال کاتولیکها
وی از اساتید الهیات دعوت کرد که برای آشنایی با روشهای استدلالی کاتولیکها و بازشدن باب گفتوگو حضور بیشتری در فیلیپین داشته باشند و ابراز امیدواری کرد نشستهای تخصصی درباره ویژگیهای مکتب تشیع و نیز گفتوگوهای بینادینی در کشور فیلیپین با همکاری دانشگاه تهران برگزار شود.
بخش دوم این نشست بهرهگیری از منابع کتابخانه دانشکده الهیات دانشگاه تهران بود که برخی از منابع انتخاب و برای بهرهبرداری در اختیار این پژوهشگر فیلیپینی گذاشته شد.
گفتنی است این استاد فیلیپینی با توجه به طرح مسأله اسلام در فیلیپین و چالشهای اخیر جمعیت ۸۲ درصدی مسیحیان کاتولیک با مسلمانان ۷ درصدی این کشور، طی فرصت مطالعاتی در ایران تحقیقی را در دست دارد تا مبانی عقلانیت را در مکتب تشیع بررسی کند./۸۴۷/ب۱۰۱/ر
منبع: ایکنا