خوراک حلال از نگاه شهرداری وین
به گزارش خبرگزاری رسا، مدتی پیش فروشگاههای زنجیرهای «مرکور» و «بیلا» به مدت دو هفته محصولات با نشان حلال را در شعبههای خود در سراسر اتریش به مدت پنج روز توزیع کردند. مخالفت از سوی مشتریان در حدی بود که در برخی از شعباتِ این فروشگاهها تظاهراتی نیز برپا شد. از این رو این فروشگاههای زنجیرهای ناچار به حذف این محصول از فهرست خود شدند.
بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در اتریش، وبگاه شهرداری وین در واکنش به این جریان مطلبی منتشر کرده و در مورد معنی کلمه «حلال» و «حرام» و تفاوت این دو را از لحاظ شرعی و پزشکی توضیح داده و آورده است: «نشان حلال بر روی گوشت حیوانات خونگرم، تنها یک نشان مذهبی نیست؛ بلکه در مورد فایدههای غذایی و پزشکی آن نیز بسیار توصیه شده است. هر چند طرفداران حقوق حیوانات روش خاصی را که در ذبح حیوان برای تهیه گوشت حلال مورد استفاده قرار میگیرد، نمیپذیرند و معتقد هستند که حیوان در این حالت بسیار زجر میکشد»
این وبگاه همچنین میافزاید: در اسلام به پرورش خوب و سالم حیوانات بسیار توصیه شده است و از این رو شاید مسلمانان مسئله حقوق حیوانات را از نگاه دینی، به خوبی در این زمینه رعایت کرده باشند».
جامعه مسلمانان به طور خاص در وین، در حال رشد است و نیاز مسلمانان به گوشت حلال میتواند به خودی خود ایجاد اشتغال کرده و درآمد بسیار خوبی به همراه داشته باشد. با این حال عرضه چنین محصولی در سطح فروشگاههای زنجیرهای اتریش، امری ساده و بدون عکس العمل نخواهد بود. هرچند فروشگاههای «مرکور» بار دیگر عرضه این نوع محصولات را از سر گرفتهاند، با این حال در حال حاضر مسلمانان این نوع محصولات را از فروشگاههای شناخته شده خود مانند «اِتسان» خریداری میکنند. دولت ترکیه به ویژه دولت اردوغان در گسترش این فروشگاهها در اتریش بسیار نقش داشته است./۸۴۷/ب۱۰۳/ع