ضرورت تشکیل شورای برای ارزشیابی کتابهای طرح "تابستانه کتاب"
به گزارش خبرگزاری رسا، سید سجاد موسوی، معاون اجرایی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، درباره طرح «تابستانه کتاب» اظهار کرد: طرحهای حمایتی از کتابفروشان اعم از «تابستانه کتاب» موجب به تأخیر افتادن مرگ کتابفروشیها شدهاند. به عبارت بهتر، این طرح در شرایط فعلی اقتصاد نشر به عنوان مسکن عمل میکند بنابراین درمان قطعی محسوب نمیشود.
معاون اجرایی مجمع ناشران انقلاب اسلامی افزود: فلسفه تخصیص یارانه هدایتگری است؛ دولتها وقتی میخواهند در صنعتهای مختلف هدایتگری و نقشی را ایفا کنند، به ارائه یارانه اما به صورت هدفمند اقدام میکنند؛ لذا یارانه باید نقش هدایتگری هدفمند داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر یارانه غیرهدفمند و به صورت عمومی به همه نوع کتاب (کتابهای قوی، ضعیف، غیر مفید و …) تعلق بگیرد، اثرگذاری آن کم میشود. معتقدم باید بخش بیمار نشر ترمیم شود. بنابراین به اعتقاد من یکی از نقدهایی که بر این طرح وارد است، این است که پرداختهای آن به صورت غیرهدفمند است.
موسوی اضافه کرد: گسترش فرهنگ کتابخوانی ـ البته کتابهایی که مردم به مطالعه شان موظف نیستند ـ از جمله اهداف این طرح محسوب می شود. بنابراین باید کتابهای آموزشی، کمک آموزشی، دانشگاهی و کنکوری در دایره این طرح قرار نگیرند.
معاون اجرایی مجمع ناشران انقلاب اسلامی افزود: باید در این طرح، درباره این که هر کدام از کتابفروشیهای عضو چه مقدار یارانه دریافت میکنند، شفاف سازی صورت بگیرد. در صورت تحقق این موضوع، اعتماد کتابفروشان سراسر کشور جلب می شود در نتیجه میزان مشارکت آنها افزایش می یابد.
وی در پایان اظهار کرد: با کتاب باید شبیه کالای دارای روح برخورد شود. کتاب را باید یک کالای فرهنگی مانا بدانیم. در این صورت راهبردهای هدایتگری یارانه را به سمت کتابهای ممتاز و مورد نیاز جامعه میبریم. در نتیجه پیشنهاد میکنم یک شورای غیرتجاری و با تجربه از عناصر امین کتابشناس تشکیل شود تا ارزشیابی تخصصی در زمینه کتابهای مورد حمایت صورت بگیرد و یارانه ویژهتری به این کتابهای ممتاز تعلق بگیرد./998/د ۱۰۳/ش
منبع: خبرگزاری تسنیم