۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰
کد خبر: ۵۸۴۸۵۷

شیخ علی سلمان نماد مبارزه با خودکامگی و استبداد رژیم آل‎خلیفه

دبیر کل جمعیت الوفاق اسلامی بحرین با سال ها مبارزه و تحمل شکنجه، تبعید و زندان به نماد مبارزه با خودکامگی و استبداد رژیم آل‎خلیفه تبدیل شده است.
بحرین

خبرگزاری رسا ـ گروه بین الملل: دادگاه تجدید نظر رژیم آل خلیفه بحرین در حکمی ظالمانه و به دور از هرگونه تشریفات دادرسی یکشنبه گذشته (13 آبان ماه)، حجت الاسلام شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت الوفاق الاسلامی بحرین را به حبس ابد محکوم کرد.

نگاهی به زندگی نامه شیخ علی سلمان

علی سلمان احمد سلمان در 30 اکتبر سال ۱۹۶۵ میلادی (8 آبان 1344)، در روستای «البلاد القدیم» به دنیا آمد. دوران کودکیش را در همان‌جا گذراند.

تحصیلات

علی سلمان در سال ۱۹۸۲ میلادی در دانشگاه‌های الملك فيصل عربستان به تحصیل در رشته ریاضیات مشغول شد و پس از 3 سال با هدف فراگیری علوم دینی به ایران مهاجرت کرد و سال 1993 میلادی به بحرین بازگشت تا به جای آیت الله شیخ عیسی قاسم در مسجد امام صادق (علیه السلام) اقامه نماز کند.

فعالیت سیاسی

علی سلمان از کودکی با سیاست آشنا شد. برادران بزرگ شیخ سلمان، شیفته سیاست بودند. «عبدالشهید» برادر بزرگش همیشه به خرید رونامه و پیگیری اخبار علاقه ویژه داشت؛ الوطن و الخلیج را می‌خرید صدای رادیوها هیچ‌گاه از خانه‌اشان قطع نمی‌شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، صدای رادیو ایران همیشه در خانه پدری علی، به گوش می‌رسید. با این حال وی به هیچ یک از گروه‌های مذهبی و دینی روستا ملحق نشد و تنها در تیم فوتبال روستا عضویت داشت.

اتفاقات روز یازدهم محرم در سال ۱۹۸۵ میلادی مسیر زندگی علی سلمان را تغییر داد. در آن روز، نیروهای آل خلیفه روستای الدَراز(محل سکونت شیخ عیسی قاسم) را محاصره کرده، مانع از آمد و شد دسته‌های عزاداری به این روستا می‌شدند. علی سلمان در آن روز شاهد استفاده نیروهای امنیتی از گاز اشک‌اور علیه عزاداران و بازداشت تعدای از آنان بود. سخنان شیخ عیسی قاسم نیز در آن روز برایش خیلی هیجان‌اور بود و همین شد که تحصیل ریاضیات را رها کرد و به قم رفت و به تحصیل در آنجا مشغول شد.

شیخ علی سلمان در جریان برگزاری انتفاضه‌های مردمی در سال‌های 1993 تا 1994 میلادی بارها بازداشت شد و سرانجام در پایان سال 1994 میلادی به امارات تبعید شد.

علی سلمان در سال 7 نوامبر ۲۰۰۱ میلادی با کمک چند نفر دیگر جمعیت الوفاق اسلامی را در بحرین بنیان نهاد و از آن سال به بعد فعالیت‌های سیاسی خود را از طریق این حزب دنبال کرده است.

پس از تصمیم جمعیت اسلامی الوفاق برای مشارکت در روند سیاسی و انتخابات سال 2006 میلادی، شیخ علی سلمان به عنوان نماینده‌ مردم منامه وارد پارلمان بحرین شد.

این جمعیت در جریان بیداری اسلامی در بحرین نقشی بسیار فعالی دارد و رژیم آل خلیفه در 27 تیرماه 1395 را منحل و اموالش را مصادر کرد.

اتهامات

شیخ علی سلمان که در سال ۲۰۱۴ به اتهامات واهی «همکاری با دولت قطر، افشای اسرار محرمانه دفاعی، دریافت پول از کشورهای بیگانه و افشای معلومات سرّی داخلی، انتشار شایعه و تلاش برای سرنگونی رژیم آل خلیفه» بازداشت و در سال ۲۰۱۵ حکم حبس چهار ساله برای او صادر شد پس از فشارهای بین‌المللی و اعتراضات داخلی از تمامی اتهامات تبرئه شد اما با درخواست وزارت کشور و به اعتقاد برخی نظر شخص حمد بن عیسی پادشاه آل خلیفه، دادگاه تجدید نظر برگزار و در چهارمین جلسه به حبس ابد محکوم شد.

پس از آنکه بحرین، عربستان سعودی، امارات و مصر ارتباط خود با دولت قطر را قطع و این کشور را محاصره کردند، بهانه لازم برای سرکوب رهبران انقلاب را به دست آورده تا با متهم ساختن انقلابیان به همکاری با دشمنان خارجی مانند قطر، موج جدیدی از انحلال جمعیت‌های مبارز مانند الوفاق اسلامی را به راه انداخته و بزرگان انقلاب را یکی پس از دیگری بازداشت و به زندان روانه کنند. آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان این کشور نیز از این امر مستنثی نبوده و وی نیز به اتهام آنچه «پولشویی و تلاش برای براندازی حکومت» عنوان شده به سلب تابعیت و تبعید محکوم شد.

ویژگی های بارز شیخ علی سلمان

برخی از ویژگی های حجت السلام شیخ علی سلمان به شرح ذیل است:

۱. مدافع مواضع ملّی
۲. تعامل خوب با دیگران
۳. مبلّغ دین مبین اسلام
۴. ترویج دهنده گفت وگو به عنوان راهکار حل بحران‌های سیاسی
۵. متعهد به حل مشکلات مردم
۶. پیشرو در مبارزه علیه خشونت، نفرت و تبعیض نژادی
۷. عدالت خواه
۸. خواستار حل مشکلات اقتصادی

پیامدهای حبس ابد شیخ علی سلمان

تبدیل حکم تبرئه شیخ علی سلمان به حبس ابد پیامدهای مختلف داخلی و خارجی در بحرین دارد که برخی از آن ها به شرح ذیل است:

۱. ورود بحرین به دالان تاریک خفقان و سرکوب
۲. بحرین در عرصه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی به سوی وضعیتی بسیار بحرانی‌تر از گذشته گام برداشته است
۳. باتوجه به نزدیک بودن انتخابات فرمایشی پارلمان بحرین در تاریخ 3 آذر، نظام آل خلیفه ضمن تاکید بر مواضع سابق خود هیچ گونه مانعی بر سر برگزاری آن را تحمل نمی کند.
۴. اولتیماتوم به انقلابیان نسبت به هر گونه تحریم انتخابات
۵. همراهی بیشتر با سیاست های سرکوبگرانه رژیم آل سعود

عوامل پشت پرده در حبس ابد شیخ علی سلمان

۱. ترس رژیم آل خلیفه از جایگاه شیخ علی سلمان در دل های مردم
۲. هراس حکومت آل خلیفه از فریاد عدالت خواهی شیخ علی سلمان
۳. بیم حاکم بحرین از میزان نفوذ شیخ علی سلمان در انقلاب مسالمت آمیز مردمی

نتیجه

محاکمه شیخ علی سلمان در تاریخ قضایی و دیپلماسی بی سابقه است زیرا به سرعت فردی را بدون در دست داشتن مدارک و مستندات کافی به اتهام جاسوسی محاکمه و حکم تبرئه را در عین ناباوری به حبس ابد تبدیل می کنند که این مساله نشان دهنده نیرنگ دستگاه قضایی بحرین در برابر آزادی عمل سیاسی است.

مجامع بین المللی در برابر چنین اقدامات غیر قانونی و شرعی رژیم آل خلیفه باید موضع گیری شفافی داشته باشد و نهادهای حقوق بشری نیز باید یک دادگاه عادلانه تشکیل داده و فایل های صوتی گفت وگوهای شیخ علی سلمان با طرف قطری را منتشر کنند.

به طور یقین فقط رژیم اشغالگر صهیونستی از شرایط کنونی منطقه سود می برد و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، سرکوب مخالفان و فعالان سیاسی و روزنامه نگاران به دست رژیم آل سعود و رژیم آل خلیفه به سیاست اصلی عربستان و بحرین تبدیل شده است بنابراین ترور جمال خاشقچی روزنامه نگار و منتقد سیاست های رژیم آل سعود و تبدیل حکم تبرئه شیخ علی سلمان به حبس ابد برای این دو کشور که مجری سیاست های واشنگتن و تل آویو هستند یک امر عادی برای آنان قلمداد می شود.

رژیم آل خلیفه و آل سعود باید بداند که طبق وعده الهی حق همیشه پیروز و ظلم نابود است و به زودی مردم مظلوم منطقه به ویژه شیعیان بحرین شاهد نابودی حاکمان عربستان و بحرین خواهند بود.

ارسال نظرات