ممنوعیت استفاده از نمادهای دینی در دادگاههای آلمان
به گزارش خبرگزاری رسا، پیشنویس لایحه ای به وزارت دادگستری نیدرزاکسن در آلمان ارائه شده است که بر حفظ قانون بیطرفی مذهبی تأکید میکند. این در حالی است که آزادی مذهبی و ضرورت بیطرفی، هر دو در قانون اساسی آلمان آمده است.
باربارا هفلیتسا، وزیر دادگستری نیدرزاکسن در اینباره میگوید: «همه در دادگاه باید این تصور را داشته باشند که قاضی یا دادستان براساس اعتقادات مذهبی یا ایدئولوژیک با افراد برخورد نمیکنند.»
وی ادامه میدهد: «به دلیل حضور زنان شاغل مسلمان در دادگاهها که در جلسات، روسری به سر دارند، قصد داریم این قانون را وضع کنیم. تا به حال، مسؤولان هر دادگاه براساس نظر شخصی خود در این باره تصمیم میگرفتند، اما ما به قانونی یکسان نیاز داریم.»
رایزنی فرهنگی ایران در آلمان با اعلام این خبر آورده: این در حالی است که حمیده محققی، حقوقدان و محقق علوم اسلامی به این مسأله انتقاد دارد «با این ممنوعیتها، زنان از انجام کارهای خود باز میمانند.» از نگاه او پوشیدن روسری با انجام وظایف کارمندان در دادگاه منافاتی ندارد.
محققی میگوید:«اگر زنان محجبه فرصتی برای حضور در جامعه نداشته باشند، هیچ راهی برای اثبات شایستگی خود و متقاعد کردن جامعه ندارند. در ضمن اگر کسی به دادرسی شک داشته باشد، مانند قبل میتواند به دادگاه شکایت کند.»
با این وجود به نظر نمیرسد که این ممنوعیت درباره صلیب اجرا شود، حتی در ایالتهایی که ممنوعیت نمادهای مذهبی اجرا میشود، در برخی مواقع صلیب در دادگاهها دیده شده است. وزیر دادگستری نیدرزاکسن نیز میگوید که صلیبها باقی میمانند:« اگر کسی با آنها مشکلی داشته باشد، در نهایت میتوان صلیبها را برداشت، یا اینکه جلسه به اتاق دیگری منتقل شود.»
این قانون در سال جاری در کابینه مطرح میشود و سپس در جلسات دادگاهها اجرا خواهد شد. در حال حاضر شکایت یک معلم کارآموز مسلمان در دادگاه قانون اساسی فدرال در حال بررسی است. اما هنوز مشخص نیست که چه زمانی رأی این دادگاه اعلام میشود.
منبع: ایکنا