نفرت مردم مسلمان لیبی از سران سعودی و اماراتی
به گزارش خبرگزاری رسا، میدان الشهداء شهر طرابلس پایتخت لیبی شاهد تظاهرات مردم خشمگین در اعتراض به سکوت جامعه بین المللی و شورای امنیت درقبال حمله مسلحانه تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر به این شهر با کمک و پشتیبانی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس (عربستان و امارات) بود.
معترضان با حمل پلاکارد و عکس، از ملت های عرب خواستند تا برای متوقف کردن دخالت های شاهزادگان و شیوخ امارات و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بویژه عربستان و امارات در امور داخلی دیگر کشورها - که باعث ویرانی و هرج و مرج در عراق ، سوریه، یمن و لیبی شده و ثبات چند کشور دیگر را بهم ریخته است- وارد عمل شوند.
برپایه این گزارش، منابع رسانه ای به نقل از یک گزارش رسمی فاش کردند: از زمان شروع حمله خلیفه حفتر به شهر طرابلس، امارات 90 خودروی زرهی در اختیار وی قرار داده است.
سایت "آی اچ اس جانز دیفنس ویکلی" نیز از وجود یک پایگاه نظامی امارات در شرق لیبی خبر داده است که در آن هواپیماهای هجومی سبک از نوع AT-802 و پهپاد بکارگیری می شود.
این سایت ویژه امور نظامی افزود: تصاویری از ماهواره "ایرباس دیفنس اند اسپایس" دریافت کرده است که این پایگاه نظامی را نشان می دهد.
برپایه این گزارش، برخی منابع ویژه گفتند: پایگاه نظامی امارات در فرودگاه الخادم در شهر مرج در حدود 100 کیلومتری شهر ساحلی بنغازی لیبی قرار دارد. در این فرودگاه گروهی از مزدوران شرکت امنیتی خصوصی آمریکایی بدنام "بلک واتر" مستقر هستند. چندین کشور از جمله امارات با این شرکت قرارداد بسته اند. این امارات است که تامین هزینه های بلک واتر را برعهده دارد و بکارگیری هواپیماها و گلوله باران اهداف با هماهنگی ژنرال خلیفه حفتر صورت می گیرد و این هواپیماها بمباران شبانه نیروهای دولت وفاق ملی لیبی در شهر طرابلس را انجام می دهند.
از زمان سقوط رژیم «معمر قذافی» دیکتاتور سابق لیبی در سال 2011، این کشور سرشار از ذخایر نفتی بر اثر بحرانهای سیاسی و اقتصادی عمیق و ناامنی مزمن در هرج و مرج فرو رفته است.
دو دولت در لیبی باهم در مناقشه هستند که یکی دولت وحدت ملی فائز السراج، نخستوزیر لیبی است که در پایان سال 2015 بر اساس توافقنامه ای زیر نظر سازمان ملل متحد تشکیل شد و مقر آن طرابلس، پایتخت این کشور است و دیگری رقیب آن که در شرق مستقر است و نیروهای ژنرال خلیفه خفتر کنترل آن را در دست دارند.
چندی پیش حفتر برای تصرف شهر طرابلس نیروهای خود را به سمت غرب لیبی گسیل داشت تا به گفته خود آنجا را از "عناصر تروریست" پاکسازی کنند.
در مقابل، نیروهای وابسته به دولت وفاق لیبی نیز به مقابله با آنها در شهر طرابلس پرداختند که تنش ها در برخی محله های این شهر همچنان ادامه دارد.
تاکنون 260 نفر در نبردهای طرابلس کشته و شمار زیادی زخمی شده اند. 32 هزار نفر نیز بر اثر این نبردها آواره شده اند.
روزنامه گاردین اخیرا نوشت: برخی گزارشها حکایت از آن دارد که طرف های متعددی برای ژنرال حفتر و نیروهایش سلاح ارسال کرده اند و حرکت این نیروها به سمت طرابلس بعد از سفر حفتر به عربستان و دیدارش با سلمان بن عبدالعزیز شاه و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی آغاز شد.
این روزنامه افزود: نیروهایی حفتر همچنین از امارات سلاح دریافت کرده اند و مصر نیز حامی دیگر آنها به شمار می رود./847/ب
منبع: تسنیم