افزایش نامهای اسلامی در فرانسه
به گزارش خبرگزاری رسا، اخیرا کتابی در فرانسه به قلم «ژروم فورکه»، مدیر دپارتمان اندیشه در مؤسسه نظرسنجی «ایفوپ»، با عنوان « archipel français» از سوی انتشاراتی « Seuil » در ۳۸۴ صفحه منتشر شده که وی طی آن به پدیده افزایش حضور و نفوذ مهاجران در فرانسه به ویژه مسلمانان پرداخته است.
در این کتاب که در ۷ مارس ۲۰۱۹ منتشر شد تحلیلی مستند از جامعه فرانسه ارائه شده است. از خلال این تحلیل مشاهده میشود که فرانسه از جهات متعددی تقسیم و دستخوش نوعی گسست شده است.
بخش اصلی آمارهای ارائه شده در این کتاب به استفاده از نامهای اسلامی پرداخته که معرف حضور خارجی تبارها در فرانسه است. وی در این کتاب مینویسد که شمار فرانسویان خارجی تباری که دارای اسامی اسلامی هستند، طی سالهای مختلف افزایش یافته؛ این در حالی است که در سال ۱۹۰۰، ۲۵ درصد اسامی رایج در فرانسه ماری بود که این نسبت در سال ۲۰۱۵ کاهش یافته است.
بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در پاریس؛ مؤلف این کتاب اخیرا در مصاحبهای با شبکه پنج تلویزیون فرانسه در این باره اظهار کرد: این امر به تنهایی خود گویای وضعیتی است که فرانسه با آن روبروست. وی در اظهارات خود به دو نکته دیگر نیز اشاره داشت؛ یکی این که افرادی که دارای اسامی اسلامی مانند «محمد» یا «قاهر» به طور طبیعی در یافتن کار در فرانسه ناموفق تر هستند؛ زیرا شرکتها مایل نیستند به این دسته از افراد کار دهند.
نکته دوم اینکه وی به بخش فرانسویان مسلمان تباری که سهمی مثبت در فرانسه ایفا کردند، مانند سربازان مسلمانی که در ارتش فرانسه جنگیده و کشته شدند، اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰ درصد سربازان فرانسوی که در افغانستان کشته شدند، مهاجرتبار بودند.
بسیاری معتقدند که این کتاب نظرات «اریک زمور»، اندیشمند جنجالی یهودی تبار فرانسوی که مخالف حضور خارجیها در فرانسه است و داشتن نام اسلامی برای فرانسویان مسلمان تبار را در تعارض با فرانسوی بودن آنها میداند، به نوعی تأیید میکند./847/ب