رکوردشکنی نابغههای مسلمان در حفظ کامل کلام وحی
به گزارش خبرگزاری رسا، افراد زیادی هستند که در سنین پایین و خردسالی به حفظ قرآن روی آوردهاند و هرچند در این راه با مشکلات و بیماریهای زیادی دست و پنجه نرم کردهاند، اما به دلیل عزم و اراده راسخی که داشتهاند، حفظ قرآن را ادامه داده و سرانجام موفق به حفظ کامل کلام وحی شدهاند.
البته در این راه نباید تلاش و کمک اساتید و والدین و هوش و استعداد سرشار و خدادادی آنها را نادیده گرفت، چون کمک آنها به عنوان چراغی، روشنکننده مسیر پرپیچ و خم حافظان قرآن بوده است.
شاید اگر کمک والدین و اساتید نبود، آنها نیز نمیتوانستند به این موفقیت دست پیدا کنند. در این گزارش به معرفی این خردسالان میپردازیم:
یوسف اسلم
یوسف اسلم، کودک هفت ساله انگلیسی (مصریالاصل) است که در شهر لوتون (Luton) در جنوب انگلستان زندگی میکند. وی در مدت دو سال توانست کل قرآن را حفظ کند. مریم، خواهر بزرگتر یوسف، نیز دو سال قبل توانست در هفت سالگی حافظ کل قرآن شود و در این راه به برادر خود کمک کرده است.
مادر یوسف اسلم میگوید: «مثل یک رؤیاست؛ باور نمیکردم که او بتواند کل قرآن را در این سن و سال حفظ کند. خداوند ما را مورد لطف و رحمت خود قرار داد تا بتوانیم این راه را طی کنیم».
مادر این حافظ قرآن با اشاره به نقش خواهر بزرگتر یوسف در کمک به حفظ قرآن گفت: «مریم زمانهایی که من کار داشتم نقش بزرگی در این باره ایفا میکرد، زیرا او خود از قدرت حفظ فوقالعادهای برخوردار است و کمک بزرگی برای برادرش بود».
مادر یوسف با بیان اینکه حفظ کتاب خدا از سوی فرزندش خالی از چالش نیز نبود، گفت: «وی در این دو سال تقریباً از زندگی اجتماعی به دور بود و با قرآن زندگی میکرد و همه توجه او به کلام وحی بوده است».
وی افزود: «شکر خدا یوسف با دیدن خواهرش که او نیز این مسیر را طی کرده بود، به آسانی به مرحلهای که حفظ قرآن برای او عادی شده بود دست یافت. به علاوه اینکه بسیار علاقه داشت که در زمان خواب قرآن گوش دهد و یاد گرفتن قرآن را خیلی دوست داشت».
مادر یوسف با بیان اینکه از کار و شغل خود دست کشیده تا به فرزندان خود آموزش دهد و آنها را براساس اصول اسلامی تربیت کند، گفت: «به یوسف که همیشه دوست داشت مانند خواهرش حافظ قرآن شود، وعده دادیم بعد از پایان حفظ، جشن بزرگی برای او بگیریم و هرچه بخواهد برایش فراهم کنیم که جایزه اصلی سفر عمره به خانه خداست».
وی خطاب به والدینی که از سختی حفظ قرآن برای کودکانشان واهمه دارند، گفت: «بعد از حدود یک ماه این کار برای کودکان آسان میشود و آنها میتوانند روزانه به آسانی تعدادی از آیات را حفظ کنند».
همچنین، مادر یوسف بر ضرورت یادگیری احکام تجوید از سوی والدین برای کمک به کودکان تأکید کرد. وی در صفحه فیسبوک خود به صدها مادر مسلمان، که خواستار راهنمایی برای آموزش قرآن به فرزندان خود هستند، کمک میکند.
وی میگوید: «همه والدین باید تجوید را به خوبی بدانند یا فرا بگیرند تا بتوانند به فرزندان خود کمک کنند. شنیدن صدای کودکان در حین قرائت کلمات خداوند بسیار رضایتبخش است، اما آموزش کامل فرزندان مستلزم روحیه مثبت بیشتری است. شما وقتی در آموزش کودک سهیم باشید نتایج مثبت را بسیار زودتر خواهید دید».
یوسف شاهین
یوسف شاهین، نوجوان ۱۲ ساله فلسطینی ساکن شهرک «سلفیت» در کرانه باختری رود اردن و حافظ کل قرآن است.«یوسف شاهین» که از بدو تولد به بیماری اوتیسم مبتلا بوده و پراکندگی ذهنی با حرکات جسمانی زیادی دارد، اما حافظهای قوی دارد که به او قدرت محاسبات ریاضی در فرصتی کوتاه و همچنین، حفظ کتاب خدا در زمانی کم را داده است.
«ایناس شاهین»، مادر یوسف در ارتباط با پسرش میگوید: «زمانی که فرزندم به دنیا آمد، نمیدانستم از بیماری اوتیسم رنج میبرد و این مشکل را زمان ورود او به مدرسه متوجه شدم. معلمان با زیر نظر گرفتن او بیان کردند که یوسف فقط اعداد و محاسبات ریاضی را متوجه میشود. بنابراین او را برای انجام معاینات نزد پزشک بردم تا اینکه مشخص شد یوسف مبتلا به بیماری اوتیسم است».
وی در این زمینه گفت: «یوسف پنجمین فرزند ماست و علاقه زیادی به اعداد و محاسبات ریاضی دارد. کمکم میل او به سمت علوم قرآنی رفت. در کلاس سوم همه وقت خود را با قرآن میگذراند و زمانی که وارد کلاس چهارم شد تلاش کرد کلمات را به سختی تلفظ کند. من سعی کردم حروف عربی را با استفاده از روشهای مختلف به او یاد دهم، اما این کار تنها از طریق قرآن کریم ممکن بود و به این گونه علاقه او به قرآن هر لحظه بیشتر میشد تا این که توانست همه قرآن را حفظ کند».
مادر یوسف بر نقش مادر بزرگ ۷۰ ساله او در حفظ کتاب خدا از سوی یوسف تأکید و تصریح کرد: «وی که خود چند جزء از قرآن را حفظ بود، دائماً یوسف را در کنار خود مینشاند و در مقابل او قرآن میخواند. من نیز برخی آیات را برای یوسف میخواندم و او آنچه من خوانده بودم را تکرار میکرد».
«فراس ذیاب»، یکی از معلمان مدرسه «مسقط» در شهرک سلفیت که یوسف وی را معلم معنوی خود میداند، نیز درباره او گفت: «زمانی که من وارد مدرسه میشوم یوسف یک لحظه من را ترک نمیکند و هرجا میروم با من میآید تا جایی که گاهی به سختی او را وارد کلاسش میکنم و از ابتدای صبح و ورودش به مدرسه نزد من میآید و از من میخواهد به تلاوت او گوش دهم».
وی همچنین بیان کرد: «زندگی یوسف با قرآن گره خورده، من بارها به او کتابهای قصه دادهام اما فقط دوست دارد قرآن بخواند»./983/ب
منبع: ایکنا