تلاش آل خلیفه برای کاستن از شدت شوک وارده
به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه الشرق قطر در گزارشی به پس لرزه های برنامه موسوم به «ما خفی اعظم» شبکه تلویزیونی الجزیره درباره وضعیت حقوق بشر در بحرین پرداخت و نوشت: پس لرزه های این برنامه همچنان ادامه دارد. این برنامه باعث شده که دهها سوال مطرح شود... از استفاده از گروه القاعده برای حذف فیزیکی مخالفان گرفته تا دروغ پردازی رسانه های دولتی بحرین مبنی بر داشتن سلاح از سوی تظاهرات کنندگان بحرینی.
این روزنامه افزود: اما دولت بحرین به جای اینکه مثل یک کشور مترقی به تحقیقات رسانه ای (شبکه الجزیره) پاسخ دهد، خط مشی باندی را برای این کار انتخاب کرده است.
روزنامه الشرق نوشت: به محض پخش برنامه از شبکه تلویزیونی الجزیره در یکشنبه گذشته، حکومت سرکوبگر سیاه چهره واقعی خود در ترور شخصیت خانواده های شاهدان بحرینی که میزبان الجزیره شدند و شهادت دادند، نمایان کرد. رژیم بحرین آنها را زیر فشار امنیتی قرار داد که از فرزندان خود تبری بجویند و این رژیم را تایید کنند. حکام بحرینی سپس آنها را در رسانه های دولتی خود پخش کردند تا از این طریق تلاش کنند که از شوک وارده به بحرینی ها درخصوص حجم بالای توطئه حکومت بحرین در دوره بهار عربی در سال 2011 میلادی بکاهند.
نوشته شدن بیانیه های خانواده شاهدان از سوی دستگاه امنیتی
رسانه های دولتی بحرین اقدام به انتشار بیانیه هایی منسوب به خانواده های الجلاهمه و البلوشی و عشیره بوفلاسه بود.. هیچ ناظری نیاز ندارد که یکایک این بیانیه ها را بخواند زیرا این بیانیه ها از سوی دستگاه امنیتی بحرین و با یک روش و اسلوب نوشته است. یعنی نخست، شاهدان از فرزندان خود که در شبکه الجزیره شاهدات دادند، تبری می جویند و دوم، با شاه بحرین تجدید پیمان می بندند.
حکم اعدام غیابی
در این میان حکم اعدام غیابی یاسر الجلاهمه یکی از شاهدان برنامه بود. وی بعد از شهادت خود در این برنامه، فهمید که به طور غیابی بدون برگزاری محاکمه یا تحقیقات به اعدام محکوم شده است. حال این سوال مطرح است که بحرین چه زمانی برای الجلاهمه جلسات محاکمه گذاشته است و براساس آن، وی را به اعدام محکوم کرده و در فهرست پلیس بین الملل قرار داده است؟!!
سخنگوی نیروی امنیتی بحرین گفته است: الجلاهمه در سال 2018 میلادی درحال فعالیت جاسوسی برای قطر شناسایی شده است.
این سخنگو افزوده است: بحرین اسرار نظامی قوی دارد که باعث جلب توجه دوحه برای جاسوسی درباره آنها و آسیب زدن به مرکز پدافند غیرعامل شده است.
به نوشته الشرق، این گفته های سخنگوی نیروی امنیتی بحرین با موج گسترده ای از تمسخر در شبکه های اجتماعی روبرو شده است.
موضوع خنده دار دیگر این است که اساسا الجلاهمه از سال 2017 میلادی و در پی اختلاف با فرماندهی امنیتی بحرین خاک این کشور را ترک کرده بود بنابراین اساسا چطور می توانسته علیه بحرین جاسوسی کند؟/847/ب
منبع: تسنیم