اهداف پشت پرده ائتلاف سعودی-صهیونیستی
به گزارش خبرگزاری رسا، شبکه 13 تلویزیون اسرائیل گزارشی طولانی از تلاشهای محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در خصوص عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی منتشر کرد.این گزارش بر اساس منابع سیاسی و امنیتی وسیع اطلاعاتی در مناسبات سری میان تلآویو و ریاض آماده شده است. گزارش مذکور تاکید کرد که تهدید هسته ای ایران، به طور کلی بن سلمان را در تنگنای بدی قرار داده است. طبق اطلاعات منابع ارشد در تل آویو، در این حالت بن سلمان مجبور شده تا فلسطین را رها کرده و همه تلاش خود را در جهت تحقق ائتلاف امنیتی خود با اسرائیل به کار گیرد.
منابع مشابه اعلام کردند که عربستان در دیدگاه غرب کاملا متحول شده است و بن سلمان با اقدامات خود ضد فلسطینیان درواقع تبدیل به اسرائیل شده است. منابع ادامه دادند که ترور جمال خاشقجی منجر به یک طوفان بین المللی شد که نزدیک بود ولیعهد سعودی را سرنگون کند. منابع مذکور تصریح کردند که پس از این اتفاق، بن سلمان متوجه شد که اگر بخواهد جایگاه خود را در کشورهای عربی حفظ کند، باید مناسبات خود را با تل آویو تقویت کند.
به گفته منابع در حال حاضر بزرگترین دشمن عربستان،ایران است؛بنابراین بن سلمان مجبور است تا به منظور ایجاد یک ائتلاف امنیتی با رژیم صهیونیستی، موضع عربستان را در برابر صهیونیست ها تغییر دهد.
منابع ارشد تلآویو ادامه دادند که عربستان متوجه شد که حمایت از فلسطینی ها منجر به افزایش تروریست ها خواهد شد و جماعت اخوان المسلمین همچنان دشمن آن باقی خواهد ماند.
به گزارش این منابع، بنابراین عربستان حمایت خود از معامله قرن که نام طرح صلح آمریکا ودرواقع برنامه ترامپ است را اعلام کرد. فهدالشمری روزنامه نگار سعودی تصریح کرد که رسانه های عربستان در حال حاضر از خشم خود ضد فلسطینیان صحبت می کنند و خوانندگان آنها ادعا می کنند که مسئله فلسطین اصلا مسئله نیست.
در همین راستا موسسه مطالعات خاورمیانه واشنگتن اعلام کرد که مناسبات سری میان رژیم صهیونیستی و عربستان در تابستان 2015 علنی شد که یکی از مهم ترین اتفاقات منطقه خاورمیانه در این سال بود. این موسسه در ادامه تاکید کرد کرد که اکنون پس از گذشت چهار سال از این اتفاق،هماهنگی و تکامل و اتحاد اهداف میان عربستان و اسرائیل کاملا روشن است و نیازی به هیچگونه استدلال و توضیح ندارد.
می توان گفت که دیدگاه ریاض نسبت به تل آویو از یک حاکمیت غیردشمن فراتر رفته و به یک موجودیت هم پیمان تبدیل شده است که این دو هم در منافع و هم در سرنوشت باهم مشترک هستند. به گفته منابع ارشد تل آویو،عربستان و رژیم صهیونیستی هردو بر خطر بزرگی که در منطقه به شکل خاص ضد آنها وجود دارد، یعنی ایران و گسترش نفوذ تهران در کشورهای عربی تاکید می کنند.
موسسه مطالعات خاورمیانه واشنگتن همچنین تاکید کرد که اکنون بیش از گذشته، نسبت به عربستان، بیشتر به لابی های صهیونیستی در تصمیم گیری های واشنگتن نیاز داریم. این موسسه ادامه داد که این نیاز به ویژه پس از وضع قانون معروف جاستا توسط کنگره مبنی بر صدور مجوز محاکمه عربستان از جمله خانواده حکومتی به علت مشارکت در انفجار های 11 سپتامبر 2001 در نیویورک و واشنگتن بیشتر احساس میشود.
در همین راستا لازم است اشاره کنیم که دوری گولد دبیرکل سابق وزارت خارجه صهیونیست ها در سال 2005 کتابی به زبان انگلیسی با عنوان "پادشاهی نفرت عربستان،گلخانه جدید تروریست های جهان" منتشر کرد.این کتاب با دلایل قاطع پرده از نقاب عربستان برداشت و نشان داد که این کشور نه تنها با تروریسم در ارتباط است؛بلکه خودش یک موج جدید جهانی از تروریست ها به راه انداخته است.
دوری گولد که از نزدیکان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به شمار می رود، در کتاب خود تاکید کرده که اسناد اطلاعاتی منتشر نشده از اقامه نماز میان تروریسم جهانی و ایدئولوژی نفرت وجود دارد که در مدارس و دانشگاه های عربستان آموزش داده می شود.
قابل توجه است که سلمان انصاری بنیانگذار لابی عربستان در ایالات متحده، درسال 2016 خواستار ایجاد یک ائتلاف همکاری با رژیم صهیونیستی شد. وی همچنین تاکید کرد که لازم است تا به منظور ایجاد روابط پایدار و تقویت صلح و شکوفایی میان ریاض و تل آویو،این فرصت تاریخی را از دست ندهیم.
انصاری در ادامه تصریح کرد که بسیاری معتقدند که معمار این تغییر، محمدبن سلمان ولیعهد سعودی است؛ چرا که وی شخصیتی عملگرا و باز دارد و نیز آماده ایجاد هرگونه ارتباط واقعی و پایدار با اسرائیل است./847/ب
منبع: تسنیم