ذوق زدگی نتانیاهو از آزمایش موشکی/دست برتر مقاومت در معادله موشکی
به گزارش خبرگزاری رسا، رژیم صهیونیستی در حالی دست به یک آزمایش محرمانه با آمریکا در زمینه موشکی زده که مقامات این رژیم مدعی شده اند آزمایش مذکور به صورت موفقیت آمیزی صورت گرفته است. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی آزمایش موفقیتآمیز سیستم ضد موشک بالستیک پیکان۳ در آلاسکا شد.
وی همچنین در سخنانی بیاساس مدعی شد: «امروز اسرائیل توانایی مقابله با موشکهای بالستیک از سوی ایران یا هر کشور دیگری را دارد. این دستاوردی بزرگ برای امنیت اسرائیل است. بگذارید دشمنانمان بدانند که چه در حالت تدافعی و چه حالت تهاجمی میتوانیم شکستشان دهیم».
نتانیاهو در ادامه گفت: «در چند هفته گذشته، موفقیتهایی مخفیانه در زمینه پیکان۳ داشتهایم. این آزمایشها در آلاسکا صورت گرفت، با همکاری کامل ایالات متحده، همپیمان فوقالعادهمان».
یک روز قبل از این ادعای نتانیاهو، سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا در سفری سری به ایالت آلاسکای آمریکا، گفتگوهایی درباره ایران انجام داد.
این سخنان نتانیاهو نشانگر چند نکته است: اول آنکه نتانیاهو در حالی از موفقیت آمیز بودن این آزمایش(البته به زعم خود) سرمست و ذوق زده است که قرار بود این آزمایش ها در سال گذشته صورت بگیرد اما بعد از به وجود آمدن مشکلاتی در این روند، به تأخیر افتاد. نخستین آزمایش این سیستم قرار بود در سال ۲۰۱۴ انجام شود اما طراحان آن اعلام کردند خلأهای فنی در آن وجود دارد. آزمایشهای بعدی نیز در اواخر سال ۲۰۱۷ و اوایل ۲۰۱۸ بازهم به دلایل فنی لغو شد.
نکته دوم آنکه این آزمایش های موشکی با همکاری آمریکا صورت گرفته و رژیم صهیونیستی خود توانایی و تکنولوژی لازم برای انجام آن را به صورت مستقل ندارد و نمی تواند به تحقق پیشرفت در این خصوص مباهات کند چرا که انجام یک آزمایش موشکی آن هم در آلاسکا و با همکاری آمریکا یک دستاورد نظامی به شمار نمی آید.
نتانیاهو در حالی دست به مقایسه توان موشکی ایران با رژیم صهیونیستی می زند که همین آزمایش های موشکی محرمانه که مقامات اسرائیلی آن را در بوق و کرنا کرده اند با همکاری وزارت دفاع و شرکت بویینگ آمریکا صورت گرفته و نشان می دهد که اسرائیل به آن حد از پیشرفت در صنایع موشکی نرسیده تا مانند ایران دست به بومی سازی این تکنولوژی بزند و در این خصوص در منطقه و جهان حرفی برای گفتن داشته باشد.
نکته سوم آنکه نتانیاهو در سخنان خود به صورت غیر مستقیم از وحشت رژیم صهیونیستی از قدرت موشکی ایران و گروه های مقاومت در منطقه از جمله حزب الله لبنان و حماس سخن می گوید و به محض آنکه از اجرای این آزمایش حرف می زند به ایران اشاره می کند. نتانیاهو اذعان دارد که تمام توان نظامی رژیم صهیونیستی برای مقابله با ایران تقویت می شود و این خود بیانگر وحشت تل آویو از توان نظامی ایران به ویژه در زمینه موشکی است.
اما باید به این نکته اشاره کنیم که چرا رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی ادعای اجرای این آزمایش موشکی را مطرح کرده است؟ حدود یک ماه قبل جنبش مقاومت اسلامی حماس دست به اجرای یک آزمایش موشکی زد. جنبش حماس که از دیرباز بر روی تقویت توان موشکی خود متمرکز شده و بهترین راهبرد برای پاسخگویی به حملات رژیم صهیونیستی را در واکنش های موشکی می داند تلاش می کند با تکیه بر توان بومی خود در سایه محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی دایره این دستاورد نظامی را گسترش دهد کما اینکه می بینیم رژیم صهیونیستی از ترس بالارفتن توان موشکی حماس هر از چند گاهی دست به ترور دانشمندان موشکی این جنبش در مناطق مختلف جهان می زند که این خود به نوعی اذعان به شکست در برابر فلسطینی ها است.
رسانه های عبری اعلام کرده بودند که جنبش حماس آزمایش های موشکی انبوهی برگزار کرده و در طی این مدت بیش از ۱۰ موشک آزمایشی به سمت دریا پرتاپ کرده است. رژیم صهیونیستی گاهی اوقات این آزمایشات را نظارت می کند، اما این بار تعداد موشک ها، رسانه ها و سرویس های امنیتی اسرائیل را مجبور به ابراز خشم خود نسبت به اقدام حماس به آزمایشهای موشکی در غزه کرد به طوریکه یک تحلیلگر امنیتی صهیونیست در سایت عبری واللا، در یاداشتی اذعان کرد: حماس همچنان رو به رشد است و در ساعات گذشته موشک های قابل توجهی پرتاب کرده است. تعداد موشک های حماس در غزه رو به افزایش است.
مقامات رژیم صهیونیستی که سعی می کنند خود را در قبال تحولات منطقه به ویژه تحولات اخیر خلیج فارس و حرکتهای انقلابی ایران در ساقط کردن پهپاد آمریکایی یا توقیف نفتکش انگلیسی خونسرد و بی تفاوت نشان دهند به صورت محرمانه و سری تلاش دارند تا خود را از تیر رس هرگونه حمله احتمالی در منطقه دور نگه دارند.
نتانیاهو در سخنانی شتابزده مدعی شده است که رژیم صهیونیستی امروزه توان مقابله با موشک های بالستیک ایران را دارد. این در حالیست که نتانیاهو موشک های پیشرفته حزب الله لبنان، گروه های مقاومت فلسطین و گروه های مقاومت یمن را نادیده گرفته است و در صورت وقوع هر گونه درگیری تمام این گروه ها می توانند اراضی اشغالی را آماج حملات موشکی خود قرار دهند. در این صورت آیا بازهم اسرائیل می تواند این حملات موشکی را دفع کند.
ناکارآمدی سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین به ویژه در جریان تجاوز اخیر اسرائیل به غزه، افزایش توان موشکی گروه های مقاومت فلسطین، بالارفتن روز افزون دستاوردهای موشکی ایران و محور مقاومت در منطقه همه و همه باعث شده رژیم صهیونیستی برای نشان دادن توان موشکی اش به تقلا بیافتد.
رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۷ یعنی بعد از جنگ تموز سال ۲۰۰۶ با حزب الله دست به استقرار این سامانه دفاع موشکی زد اما حملات موشکی گسترده گروه های مقاومت طی ماههای اخیر به شدت ناکارآمدی این سامانه و خلأهای موجود در آن را نشان داد. طی ماه های اخیر تحلیل گران نظامی رژیم صهیونیستی نسبت به پایین آمدن قدرت بازدارندگی این رژیم در سایه افزایش قدرت موشکی مقاومت هشدار داده بودند.
نکته قابل توجه، معیارهای دوگانه جامعه بین الملل و کشورهای جهان در برخورد با آزمایش موشکی آمریکا و رژیم صهیونیستی از یک سو و ایران و گروه های مقاومت از سوی دیگر است. به محض آنکه ایران و یا جنبش حماس و دیگر گروه های مقاومت دست به آزمایش موشکی می زنند موجی از انتقادات و محکومیت ها به راه می افتد. این در حالیست که اجرای این آزمایش های موشکی توسط رژیم صهیونیستی بدون مشکل و انتقاد انجام می شود.
در نهایت باید گفت که با وجود تلاش های تبلیغاتی رژیم صهیونیستی برای نشان دادن توان موشکی خود اما هیچ کدام از کشورها این شوی رسانه ای را باور نکرده و اذعان دارند که دست برتر در معادله موشکی هم چنان با ایران و محور مقاومت است./847/ب
فاطمه صالحی/مهر