۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۳
کد خبر: ۶۲۳۳۷۰

میزبانان "اربعین" و مودت ملت ایران و عراق، در کانون توجه دوربین‌های رسانه ملی

میزبانان
دبیر کمیته اطلاع رسانی و مستندسازی ستاد اربعین با بیان اینکه امسال ۲۰۰ نفر از رسانه‌ملی برای پوشش پیاده‌روی اربعین به عراق اعزام می‌شوند، گفت: توجه به میزبانی سخاوتمندانه عراقی‌ها دستورکار رسانه ملی است

به گزارش خبرگزاری رسا، در آستانه فرارسیدن اربعین سیدالشهدا(ع) و با نزدیک شدن به زمان راهپیمایی عظیم اربعین در نشست هماهنگی عوامل و برنامه‌سازان کمیته اطلاع‌رسانی و مستندسازی اربعین با حضور حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم، رئیس ستاد اربعین رسانه‌ملی، حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد مرکزی اربعین، پیمان جبلی معاون برون‌مرزی رسانه‌ملی، سردار فتحی رئیس کمیته امنیتی انتظامی ستاد مرکزی اربعین، حجت‌الاسلام پناهیان و جمعی از برنامه‌سازان اربعین رسانه‌ملی، آخرین هماهنگی‌ها برای پوشش هرچه بهتر مراسم امسال به عمل آمد.

علی علوی، دبیر کمیته اطلاع رسانی و مستندسازی ستاد اربعین با بیان اینکه امسال 200 نفر از معاونت های سیما، صدا، سیاسی، فنی، استان ها، برون‌مرزی و بسیج سازمان صداوسیما برای پوشش پیاده‌روی اربعین به عراق اعزام می‌شوند، گفت: گروه‌های فنی سازمان از روزهای گذشته برای ایجاد زیرساخت‌های فنی برای ارتباط زنده و استقرار اس ان جی، راهی عراق شده‌اند.

علوی افزود: در سازمان صداوسیما از ظریفیت حدود 100 دوربین برای به تصویرکشیدن عظمت پیاده‌روی اربعین در نجف و کربلا و مسیرها استفاده خواهد شد و اوج کار رسانه‌ملی از 20 مهر در داخل خاک عراق خواهد بود.

علی علوی گفت: 59 اس‌ان‌جی، در مسیرهای منتهی به کربلا مستقرند و از طوزخورماتو تا بصره آماده‌اند زیبایی‌های مسیر را برای مخاطبان روایت کنند؛ در کربلا از سه استودیوی مشرف به حرم امام‌حسین(ع) و حرم حضرت عباس(ع) حال و هوای حرمین روایت می‌شود؛  امسال حضور برنامه‌سازان و شبکه‌ها در سامرا هم قابل توجه است.

دبیر کمیته اطلاع‌رسانی و مستندسازی ستاد اربعین افزود: باتوجه به پیش‌بینی افزایش زوار خارجی نسبت به سال‌های گذشته رسانه‌ملی در مرز میرجاوه، تایباد، آستارا، بیله‌سوار، جلفا، بازرگان و ماکو تمرکز ویژه‌ای خواهیم داشت.

نمایش وحدت میان دو ملت عراق و ایران و بنا به فرموده مقام‌معظم‌رهبری، توجه به میزبانی سخاوتمندانه عراقی‌ها نیز نکاتی بود که علوی بر آن تأکید کرد و گفت این موضوعات دستورکار رسانه ملی خواهد بود.

دبیر ستاد اربعین رسانه‌ملی، با بیان اینکه، گزارش‌های مستند و مصداقی بهترین ابزار رسانه‌ای برای رساندن پیام اربعین حسینی است، گفت: از یک سال قبل در جلسات متعدد در ستاد اربعین‌حسینی شیوه‌نامه‌هایی در 2 جلد تهیه‌شده که می‌تواند برای برنامه‌سازی‌ها مورد استفاده معاونت‌ها و شبکه‌های مختلف رادیو و تلویزیون باشد.

پیمان جبلی، معاون برون‌مرزی رسانه‌ملی با بیان اینکه 1400 سال است دشمنان برای نابود کردن فلسفه عاشورا تلاش کرده‌اند، به حوادث اخیر عراق اشاره کرد و گفت: حرکت خیل عظیم زوار اباعبدالله در اربعین امسال گویای این مطلب است که دوستدار امام‌حسین(ع) از پای نمی‌نشیند و مزاحمت‌های مخالفان برای زائران در طول تاریخ از اشتیاق آنها کم نکرده است.

جبلی با اشاره به اینکه خود اربعین، رسانه است و ما در رسانه‌ملی منتی برای نمایش عظیم اربعین نداریم، گفت: اربعین رساترین رسانه است، رسانه‌ای که 1400 سال خاموش نشده است.

معاون برون‌مرزی رسانه‌ملی در برشمردن پیروزهای حاکمیت و دولت عراق در مقابل دشمنان گفت: همین ایستادگی‌هاست که اجازه نمی‌دهد هزینه‌های آمریکا و ایادی‌اش در این کشور کاری از پیش‌ببرد و حال که کاری از پیش‌نبرده‌اند پی‌ریزی این توطئه‌ها و سوار شدن بر موج مطالبات مردمی عراقی‌ها عجیب نیست.

جبلی افزود: امسال نیز پرشور برگزار شدن مراسم پیاده‌روی اربعین بار دیگر مایه بی‌آبرویی دشمن خواهد شد و توطئه‌های آنها هیچگاه رنگ تحقق نخواهد گرفت.

حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه در این راهپیمایی باشکوه خادم و مخدوم یکی‌اند گفت: همه با کاری حسینی تلاش می‌کنیم این مراسم را به نحو احسن به سرانجام برسانیم.

ذوالفقاری گفت: اربعین امسال چند ویژگی دارد که پیاده‌روی امسال را با سال‌های گذشته متمایز می‌کند؛ اول افزایش قابل توجه زائرین است که تا همین لحظه یک میلیون و 200 هزار نفر از مرزهای کشور به سوی عراق خارج شده‌اند. از صبح تا 3 بعدازظهر امروز نیز، 180 هزار نفر از مرزهای کشور خارج شده‌اند که این تفاوت معناداری است. تنش‌های اخیر عراق، اقتدار جمهوری اسلامی ایران پس از تحریم‌های اخیر آمریکا، باز شدن مرز خسروی که موضوع جدیدی است، همه، اربعین امسال را ویژه‌تر و نیاز به برنامه‌ریزی را بیشترکرده است.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه در شرایط مناسب هم نمی‌توانیم بگوییم برای سفر به عراق مشکلی وجود ندارد، گفت: حضور 3 میلیون زائر ایرانی یا حتی آماری بالاتر از این تعداد و اقتضائات این سفر باعث می‌شود که نتوانیم بگوییم مشکلات حل می‌شود، بلکه مصممیم مشکلات را کم کنیم.

ذوالفقاری از رسانه‌ملی خواست با برنامه‌ریزی، بازگشت زائران را مدیریت کند تا ازدحام و شلوغی آنها را به زحمت نیندازد.

حسین ذوالفقاری افزود: برجسته‌کردن میزبانی عراقی‌ها یا حتی ادغام موکب‌داران ایرانی و عراقی در دستور کار ما است زیرا ما در این سفر معنوی، مودت و دوستی و رفاقت و برادری دنبال می‌کنیم.

رئیس ستاد مرکزی اربعین از برنامه‌سازان رسانه‌ملی خواست در انتقال جلوه‌های زیبای اربعین بیشتر سراغ میزبانان عراقی بروند و زحمات آنها را به تصویر بکشند.

سردار فتحی، ریاست کمیته امنیتی انتظامی ستاد مرکزی اربعین نیز در این نشست با اعلام آمادگی کامل امنیتی برای برگزاری پرشور مراسم اربعین گفت: عملیات اربعین، یکی از مهم‌ترین عملیات‌ها در حوزه بین‌الملل است، چرا که اعزام این تعداد زائر در عرض یکی دو هفته به کشور دیگر و منضبط برگزار شدن این مراسم با رعایت تمام مقررات و قوانین کاری دشوار و پیچیده است.

فتحی گفت: رسانه‌ملی می‌تواند با پیوند برقرار کردن میان مردم و خدمتگذاران اربعین کمک بزرگی باشد و برگزاری این مراسم مهم بدون کمک رسانه‌ملی امکان‌پذیر نیست.

ریاست کمیته امنیتی انتظامی ستاد مرکزی اربعین با بیان این که در محدوده مرزهای کشور رسانه‌ملی می‌تواند به‌خوبی برای رتق و فتق امور و توجیه و آرام‌سازی جمعیت مؤثر باشد، گفت: چه در مسیر رفت و چه در بازگشت اربعین، رسانه‌ملی باید تمام توانش را به‌کار بگیرد.

حجت‌الاسلام پناهیان نیز در این مراسم از برنامه‌سازان و دست‌اندرکاران ستاد اربعین رسانه‌ملی خواست، امسال با تمرکز بر نمایش عمق و عظمت راهپیمایی اربعین در کنار نمایش جنبه‌های احساسی این رویداد بزرگ، پیاده‌روی اربعین را آئینی حکمت‌افزا و سرشار از عقلانیت تصویر کند.

پناهیان افزود: اربعین همایش اقتدار امت اسلام است و رسانه‌ملی باید با ادبیات و تعابیری ارزشمند برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری، پیام اربعین را منتقل کند./1360/

ارسال نظرات