۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۲
کد خبر: ۶۲۷۳۵۰

نگاهی به کتاب "تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی" + دانلود

نگاهی به کتاب
مجموعه‌ پیش رو حوادث و تحولات انقلاب اسلامی را از حاکمیت خط لیبرال بر دولت با ریاست جمهوری بنی صدر تا اعلان جنگ سازمان منافقین به نظام اسلامی و ... بررسی می‌کند.
 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی جلد چهارم "تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی (از آشوب‌های داخلی تا فاجعه‌ی هفتم تیر)" نوشته غلامرضا بهداروندیانی را منتشر کرده است.
خلاصه
مجموعه‌ی پیش رو تاریخ ایران را پس از انقلاب اسلامی در چهار جلد به خوانندگان ارائه می‌کند: در جلد اول از پیروزی انقلاب تا تصرف سفارت آمریکا، جلد دوم از دولت شورای انقلاب تا دولت شهید رجایی و جلد سوم از آغاز جنگ تا بحران آفرینی بنی صدر مورد بررسی و پژوهش قرار گرفت و اینک در جلد چهارم از آشوب‌های داخلی تا فاجعه‌ی هفتم تیر مورد تحقیق و بررسی قرار می‌گیرد.
نگاهی به کتاب
معرفی کتاب
پیروزی انقلاب اسلامی و ناکامی کاخ سفید در مهار قدرت انقلاب باعث جبهه گیری و تخاصم آمریکا و ایادی آن در مقابل نظام جمهوری اسلامی شد. گروهک‌ها و احزاب مختلف که با حکومت پهلوی در تخاصم بودند و اغلب نیز توفیقی نداشتند با پیروزی انقلاب اسلامی به سهم خواهی از نظام تازه تأسیس پرداختند و به تدریج با نشان دادن ماهیت و هویت خویش آشوب‌های گسترده‌ای را در گوشه و کنار مملکت دامن زدند. در این اوضاع همراهی بنی صدر رئیس جمهور وقت نیز بر شدت و وسعت این آشوب‌ها افزود و مهار و کنترل آن را دشوارتر ساخت. سازمان مجاهدین خلق که با نشان دادن ماهیت واقعی خود «منافقین» لقب گرفتند، به صورت خشن‌ترین و بی رحم‌ترین گروهک مخالف نظام جلوه گر شدند و کوشیدند با ترور شخصیت‌های اصلی انقلاب، نظام اسلامی را به سمت سقوط ببرند. واقعه‌ دردناک هفتم تیر ۱۳۶۰ و شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران باوفایش از بزرگترین ضربات این گروهک به نظام اسلامی بود. اما رهبری انقلاب اسلامی با قلبی آرام تمامی این مصیبت‌ها را باعث «بیدار شدن ملت» دانستند و شکست حرکات تروریستی را به دست مردم و نهاد‌های امنیتی بشارت دادند.

مجموعه‌ پیش رو حوادث و تحولات انقلاب اسلامی را از حاکمیت خط لیبرال بر دولت با ریاست جمهوری بنی صدر تا اعلان جنگ سازمان منافقین به نظام اسلامی و سپس فاجعه‌ی انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت شهید بهشتی و یارانش را بررسی می‌کند. در جلد‌های اول تا سوم این مجموعه، تحولات ایران از پیروزی انقلاب اسلامی تا اوایل سال ۱۳۶۰، مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت و به رشته‌ی تحریر درآمد. اینک در جلد چهارم با استفاده از دو روش تاریخ نگاری توصیفی و تحلیلی، به تبیین مجموعه‌ای از تحولات جنجالی و مناقشه برانگیز بهار سال ۱۳۶۰، تا بروز فاجعه‌ی هفتم تیر پرداخته می‌شود. درگیری و منازعات فکری و سیاسی گروه‌ها و احزاب سیاسی، که در نگرش‌ها و ایدئولوژی‌های متفاوت و یا متعارض آن‌ها ریشه داشت، سبب ایجاد التهاب سیاسی در میان طیف وسیعی از نیرو‌های سیاسی - اجتماعی جامعه شده بود. فضای باز سیاسی به وجود آمده پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مشارکت و رقابت سیاسی میان گروه‌ها و احزاب سیاسی را به میزان قابل توجهی افزایش داده بود. در این زمان، قانون اساسی وضع شده، و مجلس شورای اسلامی شکل گرفته بود. گروه‌های سیاسی از جمله جبهه ملی، نهضت آزادی، سازمان مجاهدین خلق و حزب توده با استفاده از این فضا به جمع آوری نیرو، سازماندهی تشکیلاتی و نفوذ در ساختار‌های حاکمیتی پرداختند. امکان مشارکت سیاسی احزاب مختلف در جامعه‌ی نوپای انقلابی به گونه‌ای فراهم شده بود که افراد مختلف از احزاب گوناگون در مسند‌های مهم دولتی قرار گرفتند. امام خمینی، رهبر انقلاب بر این اعتقاد بودند که انقلاب اسلامی و حکومت برخاسته از آن، به منظور حاکمیت ارزش‌های اسلامی شکل گرفته و اینک این ارزش ها، در قانون اساسی جمهوری اسلامی تبلور یافته اند. از این رو ملتزم بودن به ارزش‌های اسلامی و اصول قانون اساسی، امری قانونی و ضروری به شمار می‌آمد. اما رقابت آزاد سیاسی میان طیف‌های مختلف سیاسی، اعضای آن گروه‌ها را به تدریج دستخوش توهم به دست آوردن قدرت برتر، از راه‌های غیرقانونی نمود. حاکمیت ارزش‌های اسلامی، برای این گروه‌ها که با وسوسه‌ کسب قدرت، تا قبل از این، همراهی ظاهری خود را به جمهوری اسلامی به نمایش گذاشته بودند، به تدریج امری تلخ و غیرقابل پذیرش جلوه کرد. چرا که آن گروه‌ها با دارا بودن ایدئولوژی‌های لیبرالیستی، التقاطی، سوسیالیستی و کمونیستی، اعتقاد و پایبندی به این ارزش‌ها نداشتند و تنها به منظور به دست آوردن فرصت، در مقابل نیرو‌های انقلابی سکوت نموده و منتظر ماندند. فتنه‌ ۱۴ اسفند ۱۳۵۹، همان فرصت را فراهم نمود که آن گروهک‌ها با کمک حامیان ایدئولوژیکی خود، در انتظار آن به سر می‌بردند. ابوالحسن بنی صدر که تا مدتی قبل، عضو جبهه‌ی ملی بود و سپس ادعا نمود که از عضویت آن خارج شده است، با به راه انداختن هیاهوی تبلیغاتی و جنگ روانی، مناسبات موجود قدرت سیاسی را به چالش فراخواند؛ خود را به بهانه‌ی کسب آرای مردم، تنها بازیگر قدرتمند عرصه‌ سیاسی معرفی کرد و به مقابله با نهاد‌های برآمده از قانون اساسی، از جمله مجلس شورای اسلامی و قوه‌ی قضائیه پرداخت. در بهار ۱۳۶۰، گروه‌های یادشده که دارای ایدئولوژی‌های بیگانه بودند، ضمن سوارشدن بر این موج، با بنی صدر به همنوایی برخاستند و ائتلافی همه جانبه را بر ضد جمهوری اسلامی شکل دادند... .

این جلد در سه بخش تدوین شده است:

بخش اول: گسترش اختلافات

بخش دوم: مهار توطئه براندازی

بخش سوم: اوضاع سیاسی و امنیتی کشور.

مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی کتاب جلد چهارم "تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی (از آشوب‌های داخلی تا فاجعه‌ی هفتم تیر)  را  در سال ۱۳۹۸ منتشر کرده است. علاقه مندان می توانند صفحات نخستین کتاب را از فایل زیر دریافت کنند. /۹۲۵/ن ۶۰۲/ش
ارسال نظرات