۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۵
کد خبر: ۶۲۹۴۸۰
آیت الله رئیسی با تشریح جلسه سران قوا درباره بنزین:

نسبت به تبعات اجرای بدون مقدمه گرانی بنزین به دولت هشدار داده بودم

نسبت به تبعات اجرای بدون مقدمه گرانی بنزین به دولت هشدار داده بودم
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه نسبت به تبعات اجرای بدون مقدمات طرح بنزین به دولت هشدار دادم، بخشی از جزئیات نشست سران قوا درباره تصویب طرح مدیریت سوخت را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رییس قوه قضاییه، پیش از ظهر امروز در اجلاسیه منطقه‌ای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در اردوگاه شهید بهشتی اصفهان، با بیان اینکه امروز وظیفه روحانیت در جامعه ما به عنوان مجموعه مؤثر بسیار مهم و خطیر است، گفت: فقه ما پاسخگوی همه نیازهای جامعه است.

وی افزود: علم در عقاید و باورهای الهی، علم در اخلاق کریمه و دانش بایدها و نبایدها و انچه امروز در بیان امام صادق(ع) در تبیین این مسائل می‌بینیم، که فرمودند علم در 4 عرصه جهان شناسی، هستی شناسی، مردم شناسی و آسیب شناسی است باید مورد توجه ما نیز واقع شود.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه وظیفه علما و روحانیون و دانشمندان این است که ضمن مجهز کردن خود به آخرین یافته‌های این عرصه در حوزه پژوهش و تحقیق به نیازهای جامعه پاسخ دهند، تصریح کرد: فروعاتی توسط صاحب جواهر مطرح شده است که انسان از آن متعجب می‌شود اما امروز برخلاف دوران صاحب جواهر حکومت مبتنی بر فقه بر سر کار است و حکومت اسلامی شکل گرفته است.

اجتهاد تمدن ساز پاسخگوی نیازهای بشر است

رییس دستگاه قضا فقه و اجتهاد تمدن ساز را پاسخگوی همه نیازها و سؤالات بشر توصیف کرد و گفت: تمام سؤالات را با اجتهاد تمدن ساز می‌توان پاسخ داد، در حوزه های علمیه در این عرصه‌ها بسیار کار شده است و در بستر گام دوم انقلاب اسلامی باید بیشتر کار شود، محققان و پژوهشگران و صاحب نظران حوزه علمیه باید به مسائل اجتماعی، قضایی و حقوقی بسیاری پاسخ دهند و زمینه برای کار و تلاش در این عرصه ها بسیار است.

وی تبیین دین را عرصه‌ای پس از شناحت دین دانست و اظهار کرد: خشیت غیر از خوف است، علمای بزرگ در طول تاریخ اثرگذاری‌شان به دلیل خشیتی است که به آن مجهز بوده‌اند، خشیت ویژگی است که از امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب سراغ داریم، اگر شاگردان این مکتب نظیر سید حسن نصرالله در گوشه کنار عالم در حال ایفای نقش هستند، به دلیل خشیتی است که دارند.

آیت الله رئیسی با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، خاطرنشان کرد: بنابر روایت آمر به معروف و ناهی از منکر جانشین خداوند در روی زمین است، قاضی جایگاه خلیفه الهی را دارد و شأن اینها بسیار بالا است، تبلیغ دین نیز جایگاه مهمی دارد که نظیر جایگاه انبیاء و اولیای الهی است، بایکوتی که امروز در عرصه رسانه‌های جهانی نسبت به سخنان رهبر معظم انقلاب و مردان حق طلب عالم است نتوانسته مانع انتشار دیدگاه‌های ایشان شوند.

وی به تلاش دشمنان برای سانسور دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب در جهان اشاره کرد و افزود: امروز وظیفه تبلیغ دین بسیار مهم است که هیچ زمان نباید مسأله تبلیغ با سستی مواجه شود، در این عرصه علیرغم همه توطئه‌های دشمنان نباید سستی و کم کاری شکل بگیرد.

امام خمینی پرچم اجرای دین را برافراشته کرد

رییس دستگاه قضا با اشاره به برافراشته شدن پرچم احیا و اجرای دین در کشور از سوی امام خمینی(ره)، اظهار کرد: رمز تقدس نظام مقدس ما، بسیج مقدس، دفاع مقدس و تقدسی که در پرتو قدسیت الهی برای کشور ما به دست آمده است، این قدسیت برخاسته از دین و آموزه‌های دینی و اتصال به وحی است.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه عمل مسؤولان اگر قدسی نباشد و برای خدا کار نکند از نظام و قدسیت نظام جدا خواهد شد، تصریح کرد: نظام ما چنین رویکردی را برنمی‌تابد. عمل به دین بحث مهم است که در بیانیه گام دوم انقلاب نیز شاهد آن هستیم، اجرای عدالت از جمله اهداف مهم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است که نیاز و مطالبه جامعه است.

وی در ادامه افزود: مجریان، قوانین و مجموعه‌های عادل هستند که می‌توانند عدالت را در جامعه اجرا کنند، وقتی امری از اعتدال و عدالت خارج شود تبدیل به فساد خواهد شد، در 40 سال اخیر کارهای بسیاری انجام شده که نسبت به آن احترام قائلیم اما همچنان باید در این زمینه اقدامات لازم صورت بگیرد، باید بازنگاهی به آنچه انجام شده داشته باشیم.

رییس قوه قضاییه با تأکید بر نقش همه بخش‌ها و دستگاه‌ها در اجرای عدالت و مبارزه با فساد، خاطرنشان کرد: امروز بعد از گذشت این چهل سال باید ببینیم در این عرصه چه کرده‌ایم، برخی خود را از نظام جدا می‌دانند و در مسیر نظام نیستند، عملکرد افراد مربوط به خود آنها است و اینطور نیست که عملکرد آنها را به نظام ارتباط دهیم، باید عملکرد دستگاه قضا و مجموعه نظام به نحوی باشد که مردم احساس عدالت کنند.

آیت الله رئیسی ورود به عرصه ها با عدالت را موجب پیروزی و موفقیت ارزیابی کرد و گفت: نهراسیدن از زخم زبان‌ها و با شجاعت وارد شدن، توجه نکردن به حاشیه سازی‌ها ما را در عرصه اجرای عدالت موفق می‌دارد، دشمن در عرصه مسائل سیاسی و اقتصادی دنبال آن است که القا کند تنها راه نجات در این کشور کوتاه آمدن از مواضع و مذاکره است اما رهبری با راهبرد مقاومت این را در عمل اثبات کردند که تنها راه برون رفت ما از مشکلات اتکال به خدا، اعتماد به نفس و نگاه به دست‌های توانای مردان و زنان کشور است.

راهبرد مقاومت به نتیجه رسیده است

وی ادامه داد: امروز راهبرد مقاومت به نتیجه رسیده است و کسانی که نگاهشان مذاکره بود امروز عمیقا معتقد هستند که راهی جز مقاومت وجود ندارد، در موضوع فساد هم دشمنان دمیدند، دوستان و افراد غافل و ناآگاه و افراد تحت تأثیر مسائل مختلف باعث شدند اجماع مرکبی شکل گرفت و یک باور نامطلوب و ناصواب را در جامعه ایجاد کردند که فساد همه جا را فرا گرفته است.

رییس دستگاه قضا با اشاره به تلاش برخی برای سیاه نمایی فضای کشور در اذهان مردم، تصریح کرد: راهبرد ما این بود که پرونده‌هایی که تبدیل به دغدغه مردم است را بررسی و به مردم اطلاع رسانی کنیم تا اذهان عمومی کاملا آرام بگیرد و بدانند دستگاه قضایی نه جناح می‌شناسد، نه ارتباطات می‌شناسند و نه ثروت و قدرت می‌شناسد.

آیت الله رئیسی در ادامه خاطرنشان کرد: 4 سال پیش قانون رسیدگی به اموال مسؤولان و صیانت از مسؤولان تصویب شد اما معطل مانده است، باید مسؤولان صیانت شوند، به همکارانم اعلام کرده‌ام خط قرمز شما بی استناد مطلبی را نشر دادن و قضاوت کردن است و این تنها خط قرمزی است که وجود دارد. باید مردم اقدامات متفاوت در عرصه برخورد با مفسدان اقتصادی و اجرای عدالت را به خوبی احساس کنند.

وی رسیدگی به مشکلات جامعه را عامل جلوگیری از سیاه نمایی عنوان کرد و گفت: مبارزه با فساد باید در جامعه و کشور جای بگیرد و دشمنان تلاش می‌کنند این موضوع در کشور نهادینه نشود، باید مبارزه با فساد در تمام نقاط کشور شکل بگیرد، اینطور نباشد که مردم خیال کنند به مفاسد رسیدگی نخواهد شد و اگر کسی استناداتی در دست پیرامون فساد دارد بتواند به مراجع ذی ربط ارائه و با آن مفاسد برخورد شود.

رییس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت هم اندیشی و ارائه مشاوره و راهبرد از سوی بزرگان به دستگاه قضا، اظهار کرد: قیمت بنزین طبق قانون برنامه توسعه ششم و قانون هدفمندی یارانه ها حکم این است که دولت موظف است نسبت به مدیریت مصرف سوخت نسبت به شرایط اقتصادی جامعه برای تعدیل قیمت سوخت اقدامات لازم را انجام دهد و این از وظایف دولت است که چند سال انجام نشد و این وظیفه اگر در زمان خود انجام می‌گرفت یک شیب ملایم و تعدیل قیمت مناسبی اتفاق می‌افتاد که دولت انجام نداد.

شرح جلسه سران قوا پیرامون افزایش قیمت بنزین

آیت الله رئیسی ادامه داد: طرح افزایش قیمت بنزین از ناحیه دولت در جلسه سران قوا مطرح شد، بنده گفتم که این موضوع ربطی به جلسه سران ندارد، چرا که در جلسه سران موضوعاتی مطرح می‌شود که مسؤولان نظر می‌دهند و رهبری تعیین می‌کند و این درحالی است که قانون وجود نداشته باشد، من دو تا سه بار با این موضوع مخالفت کردم، اما نظر دولت این بود که قصد هماهنگی دیگر قوا این موضوع را مطرح کردم.

وی با بیان اینکه دولت بودجه سال 99 را در جلسه سران هم مطرح کرد و من پیرامون آن اشکال داشتم، تصریح کرد: آنچه که در جلسه سران قوا مورد بحث قرار گرفت طرح‌های مختلفی بود و یک طرح نبود و هرکسی یک نظری داشت و حتی در تیم اقتصادی دولت هم نظرات متفاوت بود، هرکسی برای نظرات خود استدلالاتی داشت، نکته‌ای که در این جلسه به عنوان جایگاه سران مطرح است این است که یک بخشی در قانون پیش بینی نشد و آن این بود که تقسیم بندی پیرامون پول حاصل از افزایش قیمت بنزین انجام نشود و همه فقط به حساب مردم واریز شود و به تولید چیزی اختصاص داده نشود.

رییس دستگاه قضایی با اشاره به طرح مسأله کیفیت مصرف پول به دست آمده از افزایش قیمت بنزین در جلسه سران قوا، اظهار کرد: مصرف پول این قضیه در جلسه سران قوا تصویب شد، افزایش قیمت سوخت موضوعی است که قانونی است، اما نحوه اجرای طرح هم باید در نظر گرفته شود.

آیت الله رئیسی تمهید مقدمات لازم را ضرورت طرح افزایش قیمت سوخت عنوان کرد و افزود: در گذشته اقناع افکار عمومی و تمهید مقدمات برای افزایش قیمت بنزین انجام شد و با اینبار متفاوت بود. من در جریان اجرای طرح نبودم و زمانی که شایعاتی در این زمینه شنیدم نامه‌ای به دفتر رییس جمهور مبنی بر ضرورت تمهیدات لازم در این عرصه با توجه به شرایط منطقه و احتمال بروز حوادث و مشکلات ارسال کردم و مشخص شد دستگاه‌های امنیتی و وزرا نیز به این موضوع اذعان داشتند و بخش‌های مختلفی این موضوع را به دولت اعلام کرده بودند.

وی در ادامه عنوان کرد: این بی اطلاعی مردم، مراجع، علما، نمایندگان مجلس و مسؤولان باعث بروز مشکلاتی شد، مردم نسبت به این قضیه اعتراض داشتند و این حق مردم است، مسأله مردم و اعتراض و خواست مردم و معیشت مردم باید از آشوب و اغتشاش جدا دیده شود. در محاکم قضایی باید با اغتشاش گران برخورد شود و البته رهبر انقلاب دستور رأفت اسلامی صادر کردند و این مد نظر ما است.

رییس قوه قضاییه آثار افزایش قیمت بنزین را  برای معیشت مردم مشکل‌سازدانست و خاطرنشان کرد: من با قید فراهم آوردن مقدمات این ماجرا و هشدار نسبت به عواقب آن از این طرح حمایت کردم و اکنون باید با همکاری و هم افزایی زمینه را از دشمنان در این عرصه بگیریم./1304/پ201/ق

متین فیروزآبادی
ارسال نظرات