انتشار چاپ چهارم «آرزوهای دست ساز»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب «آرزوهای دست ساز» نوشته میلاد حبیبی به همت انتشارات «راه یار» به چاپ چهارم رسید.
کتاب «آرزوهای دست ساز» اولین اثر از مجموعه تاریخ شفاهی با موضوع پیشرفت است که به ماجرای شکل گیری یک شرکت دانش بنیان میپردازد. این کتاب روایت داستانی از شکلگیری شرکتی دانشبنیان در حوزه فناوریهای الکترونیکی و کامپیوتری است که اختراع دوربین ثبت تخلّفات راهنمایی و رانندگی یکی از معروف ترین اختراعات آن است.
«روایتِ پیشرفت و تجربه زیسته ای از جنبش دانشجویی» و «فعال دانشجویی بودن اعضای این شرکت» باعث شده است که استقبال خوب جوانان و دانشجویان و دانش آموزان (به ویژه در رشته های فنی و مهندسی و فنی و حرفه ای) را در پی داشته باشد؛ چرا که مخاطبان جوان و دانشجو در این کتاب میخواندند که چگونه تعدادی دانشجو برخلاف فضای رخوت انگیز و نامطلوب برخی دانشگاه ها میتوانند اهداف و آرمانهای خودشان را دنبال کنند و به موفقیت برسند.
همچنین کتاب «آرزوهای دست ساز» استقبال و واکنش های خوب برخی اساتید مهندسی برق و فنی دانشگاه های تهران و خواجه نصیر و حکیم سبزواری و شهید عباسپور و صنعتی شاهرود و کاشان را درپی داشته است و از این منظر برخی معتقدند که «آرزوهای دستساز» شروع فصل جدیدی از تاریخ نگاری انقلاب اسلامی در قالب تاریخ شفاهی پیشرفت است. این کتاب در تبیین عملیاتی و واقعی «بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب» بسیار راهگشاست و مصداق امید و انگیزه، تلاش و استقامت، عزت و میهن دوستی، خودکفایی و اعتماد به جوانان است.
ویژگی های کتاب
کتاب «آرزوهای دست ساز» روایتی همدلانه و درونی از شکلگیری یک شرکت دانشبنیان سازنده دوربینهای سرعتسَنج و تخلّفسَنج است که به عوامل زمینهساز، نقاط شکست و ضعف و برخاستن دوباره و چالشهای این مجموعه پرداخته است؛ لذا نویسنده در کتاب بیش از آنکه راوی تاریخ شفاهی باشد و مطالب صرفاً روایت ماوَقَع باشد یا تلاش کند روایتی داستانگونه ارائه دهد، تلاش کرده است این عوامل، نقاط حساس، مشکلات و تدبیرها را به نمایش بگذارد؛ لذا کتاب، بین «تاریخ شفاهی»، «داستان»، «مجموعه روانشناسی و موفقیت» و یک کتاب «راهنمای مدیریت کسبوکار» در نوسان است و شما به هر نیّتی که این کتاب را بخوانید، از آن بهره میبرید. با وجود همه این مسائل، کتاب، کوتاه و مختصر است و طولانی نشده و موضوع داستان هم مسئلهای است که همه در جامعه بهنحوی با آن رو به رو هستند.
داستان کتاب جذابیت زیادی دارد و هر فصل تقریباً به یک بُنبست و شکست ختم شده و به چارهاندیشی کُنشگران در فصل بعد توجه شده است و مدام خواننده در تعلیق میماند که چه خواهد شد و چگونه بر این مشکل غلبه میشود.
کتاب «آرزوهای دست ساز» تصویر خوبی هم از عناصر خاص در مدیریت و موفقیت گروه ارائه میدهد؛ نظیر در دسترس بودن مدیر، خطرپذیری، پاسخ به نیازهای روز، تلاش برای به فرصت تبدیل کردن مشکلات، مهربانی فردی ضمن جدیّت در کار، نقد کردن، باج ندادن، تجربه گرفتن از طرحها، کار گروهی، خُردکردن کار، پیگیری مسیرهای موازی، سادگی و درگیر تشریفات نشدن، زحمت در کف صحنه، نشان دادن کارآمدیها کار ولو ناقص و به نتیجه نرسیده، رفتن سراغ کسب استانداردهای بینالمللی یا جشنوارههای داخلی مثل «خوارزمی»، تجربه کردن کارهای مختلف و راههای مختلف برای تأمین مالی حتی رفتن سراغ حاجیبازاریها یا جداکردن خیار خوب و بد بهصورت ماشینی، توجه به هدرنرفتن بیتالمال و تحویل زود طرح، تغییر از حالت طرح محوری به محصولمحوری، صاحب دانش بودن و... .
برشی از کتاب؛ تحریم های خارجی یا داخلی؟!
چندسطر از این کتاب را در ادامه می خوانید: «زمینهای که بچه ها وارد آن شده بودند، زمینۀ حساس و مهمی بود و تجهیزات موردنیازشان کارکرد دوگانه داشت. هم در کارهای معمولی از آن استفاده می شد و هم در سامانه های فضایی، موشکی و راداری. اوایل تازهکار بودند و از این مسائل اطلاعی نداشتند. از خیلی چیزها اطلاع نداشتند؛ نه از تحریم های داخلی، نه از تحریم های خارجی. هرچقدر حساسیت بیشتر میشد، تحریم ها شدیدتر می شد. هرچقدر تحریم ها شدیدتر می شد، کار سخت تر میشد. هرچقدر کار سختتر می شد، نگرانی شان بیشتر میشد. اما نگرانی از تحریم های خارجی بی جهت بود؛ چون دورزدنشان ساده تر از آن چیزی بود که فکرش را می کردند. مسئلۀ اصلی تحریم های داخلی بود. تحریم های داخلی را چگونه باید دور می زدند!؟»