ضرورت فراگیری ادبیات و نگارش زبان فارسی برای طلاب
به گزارش سرویس کتاب و نشر خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی، استاد درس خارج سطوح عالی حوزه، در آیین رونمایی از فصلنامه علمی تخصصی علوم و مطالعات وحیانی و آثار برگزیده این مؤسسه مدینة الولایة که در درالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته پژوهش گفت: یکی از مشکلاتی در حوزه های علمیه وجود دارد این است که علما و روحاینان کمتر به تدوین و نکارش کتاب می پردازند، در حالی که آمار تدوین پژوهش، پایان نامه و ارائه مقالات در میان حوزویان زیاد است.
حجت الاسلام والملسمین عابدی بیان کرد: هر سال بیش از پنج هزار کتاب عنوان کتاب با موضوعات معارف دینی واعتقادی در کشور به چاپ میرسد، ولی کمتر از ۵۰۰ از این آثار روحانیان و انتشاراتهای حوزوی تدوین و به چاپ رسانده اند و بیشتر آثار در حوزه معارف دینی نویسندگان غیرحوزوی نگاشته اند.
وی با بیان این که اندیشه و تفکر دینی جامعه خارج از حوزه های علمیه هدایت می شود، گفت: ضرورت دوچندانی وجود دارد که مراجع تقلید، علما و طلاب دست به قلم شوند و به تألیف و تدوین کتاب هایی در عرصه اندیشه دینی، معارف اسلامی بپردازند.
استاد درس خارج حوزه علمیه بر تقریر نویسی و پژوهش طلاب در عرصه های مختلف علمی تأکید و ابراز کرد: طلاب و روحانیان تمرین های علمی برای نوشتن و تقویت پژوهش خویش داشته باشند؛ اما نباید هر تحقیقی را به صورت کتاب چاپ کنند.
حجت الاسلام والمسلمین عابدی بیان کرد: مراجع و عالمانی وجود داشتند که استاد علوم دینی و حوزوی بودند، اما چون قلم توانایی نداشته اند؛ در تاریخ علم آنها پنهان مانده است و اکنون نامی از آنها به دست ما نرسیده است.
استاد درس خارج حوزه علمیه ابراز کرد: در تفسیر المیزان دارای متنی منسجم و منظمی و یکپارچگی مطالب است و هیچ کدام از شاگردان علامه طباطبایی، سبک نگارشی ایشان را تألیفات خویش ندارند.
وی با اشاره به اهمیت ضرورت فراگیری ادبیات و نگارش زبان فارسی برای طلاب و حوزویان گفت: هنر طلاب باید در ساده و روان نوشتن زبان فارسی باشد، اما نباید مطالب و معارف دینی را سست و بی پایه و اساس بنویسند.