روابط رژیم آل سعود و رژیم صهیونیستی فراتر از یک صلح احتمالی
به گزارش خبرگزاری رسا، حکومت سعودی اخیرا محاکمه ۶۸ نفر از فعالان طرفدار مقاومت فلسطین را آغاز کرد که از سال ۲۰۱۹ میلادی به دلیل جمع آوری کمک برای فلسطینیان در این کشور بازداشت شده بودند. رژیم سعودی این افراد را به تامین مالی تروریسم متهم کرده است، همان اتهامی که رژیم صهیونیستی هم برای رزمندگان مقاومت و مقاومت بر ضد اشغالگری این رژیم به کار می برد.
همزمان با این محاکمه بود که 11 مارس گذشته یکی از صفحات وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در تویتر کلیپی از دعای شماری از صهیونیستها برای سلامتی محمد بن سلمان ولیعهد و پدرش (سلمان) پادشاه این کشور منتشر کرد.
به اعتقاد کارشناسان صهیونیست، بنیامین نتانیاهو مدتهاست که منتظر سامان یافتن کابینه خود برای علنی کردن روابط خود با ریاض است و گرچه او بارها و بارها از وجود روابط محرمانه خود با ریاض و چند کشور دیگری حوزه جنوبی خلیج فارس سخن گفته است اما تحقق این رابطه علنی را نه تنها برای خود بلکه برای مهمترین متحد و حامی اش دنالد ترامپ آن هم در سال انتخابات بسیار حایز اهمیت می داند.
"کتی ویکسپرجر" تحلیلگر پایگاه مطالعاتی و عبری زبان (regthink) در این رابطه می نویسد تل آویو بر ضرب آهنگ گسترش روابط خود با کشوری همچون عربستان افزوده است به نحوی که به زودی جامعه صهیونیستی ، فلسطینی و عربی را در سرتاسر خاورمیانه از وجود روابطی فراتر از یک صلح احتمالی غافلگیر خواهد کرد.
به گفته کارشناسان ، قطار روابط بین عربستان ورژیم صهیونیستی سرعت خاصی به خود گرفته است و حتی در این شرایط نیز به راه خود ادامه می دهد و هرگاه که فرصت مناسب تلقی شود به طور حتم این روابط در سطوح سیاسی ، امنیتی و اقتصادی علنی خواهند شد.
شواهد تاریخی حکایت از وجود این ارتباط از مدت های مدید دارد که به شکلی سری و محرمانه ادامه پیدا کرده است.
با نگاهی به اسناد تاریخی می توان ردپای این روابط محرمانه را در دوره سلطنت عبدالعزیز آل سعود دنبال کرد.
اخیرا نیز روزنامه جروزالم پست در مقاله ای به سطح گسترده این روابط پرداخت.
این روزنامه عبری زبان در یکی از شماره های ماه مارس 2020 خود تحت عنوان " یهودیان و عربستان نوشت : تل آویو خواهان روابط بهتر و علنی تری با عربستانی ها است و به طور حتم سفرهایی همانند آنچه که رهبران سازمان های عمده یهودیان آمریکا به عربستان انجام دادند می تواند در توسعه این روابط راهگشا باشد.
جروزالم پست در سرمقاله خود که در حاشیه سفر اخیر رهبران سازمان های بزرگ صهیونیستی آمریکا به عربستان نگاشته شده تاکید می کند مهم ترین پیشرفت در این مسئله آن است که عربستان اجازه علنی شدن این سفر را داد.
در بخش دیگری از این سرمقاله تاکید شده است: رژیم صهیونیستی تمایل بسیار زیادی به روابط علنی تر و گسترده تری با سعودی ها دارد و به دنبال آن است که این ارتباط با اتباع رژیم صهیونیستی نیز همچون رهبران سازمان های صهیونیست های آمریکا ایجاد شود.
پایگاه اطلاع رسانی واللا در می 2018 در گزارش مفصلی از روابط پشت پرده برخی از سرمایه داران عربستانی نزدیک به خانواده حاکم عربستان با رژیم صهیونیستی سخن گفت یکی از بارزترین این روابط همکاری برخی از سرمایه داران گروه اقتصادی "بن لادن" با شماری از سرمایه گذاران صهیونیست در بخش نظامی و تعدادی از سیاستمداران این رژیم بود.
یکی از نمادهای این همکاری چشم پوشی رژیم سعودی از ورود تعداد قابل توجهی از کالاهای ساخت رژیم صهیونیستی بود ، برخی از این کالاها با تغییر نام مبدا و برخی دیگر مستقیما و حتی با ثبت نام رژیم صهیونیستی بر روی کالا در بازارهای عربستان وارد شده که انتشار تصاویر عرضه برخی از آنها در بازار عربستان به یک رسوایی برای ریاض در فضای مجازی تبدیل شد.
به اعتقاد کارشناسان در جریان انقلابهای عربی و به ویژه ضد حمله علیه انقلاب عربی که منجر به سرنگونی دولت محمد مرسی این همکاری سرعت بیشتری به خود گرفت ، در این مرحله منابع رژیم صهیونیستی و عربستان در یک راستا قرار گرفتند و سبب شکل گیری همکاری تنگاتنگی بین دو طرف شد.
در این بین کارشناسان با وجود اختلاف نظرهای مختلف خود در رابطه با یک مسئله با هم اتفاق نظر دارند و آن مخالفت تخریبی هر دو طرف با توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی (برجام) است .
کارشناسان در این رابطه متفق القول هستند همزمانی امضای برجام و صعود "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان که از همان ابتدا به دنبال متحدین غیر طبیعی برای تحکیم سریع پایه های قدرت خویش بود باعث شد تا اتمسفری را برای برقراری روابط بین ریاض و رژیم صهیونیستی بر بستر وجود دشمن مشترکی به نام ایران ایجاد کند.
دیلی بیست در این رابطه خبر داد بن سلمان از همان ابتدای حضور در قدرت یک گروه فشار سعودی را در آمریکا تاسیس کرد این گروه که "سابراک" نام گرفته تحت هدایت و ریاست فردی به نام " سلمان الانصاری" که از روزنامه نگاران نزدیک به بن سلمان است شکل گرفت.
الانصاری از همان ابتدا در مقاله ای که در نشریه آمریکایی "د هیل" منتشر شد تاکید کرد ایران به عنوان دشمن مشترک باعث می شود تا همکاری بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی حتمی شده و دو طرف در عادی سازی روابط فیما بین تعجیل کنند ، باید روابط متین گسترده و قوی بین دو طرف ایجاد شود.
او خبر داد ولیعهد عربستان شخصا آماده برقراری روابط دائم با تل آویو را دارد.یکی از مهمترین ابعاد این سازش ، بعد باز شدن حریم هوایی آن است.
اواخر می 2017 بود که اولین پرواز مستقیم بین ریاض و تل آویو را دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا انجام داد و هواپیمای حامل وی مستقیما از حریم هوایی عربستان به سوی تل آویو پرواز کرد.
بعد از آن هم به خطوط هوایی هندوستان اجازه داده شد تا از حریم هوایی عربستان برای پرواز به سوی فلسطین اشغالی پرواز کند.
پیش از این نیز در همان دوره ، گسترش روابط پشت پرده بین بن سلمان و رژیم صهیونیستی، "یسرائیل کاتس" وزیر اطلاعات و حمل و نقل وقت و وزیر خارجه فعلی رژیم صهیونیستی را بر آن داشته بود تا پیشنهاد احداث خط آهن منطقه ای مرتبط کننده فلسطین اشغالی به عربستان و بقیه کشورهای شورای همکاری را ارائه کند.
جاسوسی سازمان اطلاعات سعودی از مخالفان خود با استفاده از برنامه های جاسوسی ساخته شده توسط موساد هم جزو اطلاعاتی بود که سال 2018 و 2019 در رسانه های مختلفی از جمله هاارتص و روزنامه آمریکایی واشنگتن پست منتشر و پیگیری شدند.
یوسی کوهن رئیس موساد هم چندین بار با مسئولین سعودی دیدار کرد که اخبار برخی از این دیدارها توسط رسانه های صهیونیستی علنی شدند.
در این میان باید گفت که طی چند سال اخیر نام دو شخصیت سعودی به عنوان دلالان اصلی ارتباط با رژیم صهیونیستی همیشه در صدر اخبار قرار داشتند ، یکی از آنها شاهزاده "ترکی الفیصل" است که نام او علاوه بر ارتباط با رژیم صهیونیستی به ارتباط با گروهک منافقین نیز هم ردیف شده است.
دومین شخصیت ژنرال انور عشقی است که گوی سبقت در ارتباط علنی با صهیونیستها را از بقیه شخصیت های سعودی ربوده است.
به اعتقاد کارشناسان، قول انتخاباتی بنیامین نتانیاهو در رابطه با برقراری روابط گسترده با کشورهای عربی و اینکه روابط با کشورهای عربی به شکل غیر قابل باوری گسترش پیدا کرده است با استناد به گسترش بی سابقه روابطش با محمد بن سلمان بوده است .
به اعتقاد اکثر قریب به اتفاق کارشناسان رسانه های صهیونیستی نقش عربستان در این مسئله بسیار بزرگتر از آن است که قابل پنهان شدن باشد ، شاید همین امر هم کاخ سفید و ترامپ را برای محو مسئله فلسطین جری تر کرده بود گرچه در این معادله حضور و خواست ملت ها نادیده گرفته شده بود.