۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۵
کد خبر: ۶۴۹۸۶۶

«سرزمین عددهای قرآنی»

«سرزمین عددهای قرآنی»
کتاب «سرزمین عددهای قرآنی» که به قلم غلامرضا حیدری ابهری تألیف شده برای داستان‌نویسی بر مبنای قرآن کریم به همت انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری رسا، روایت قصه‌های قرآن و نوشتن داستان‌ها و حکایت‌های بر مبنای کتاب آسمانی مسلمانان، یکی از جذاب‌ترین و قابل‌توجه‌ترین موضوعاتی بوده که طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی نویسندگان به ویژه برای مخاطبان کودک و نوجوان مورد توجه قرار گرفته و آثار متنوع زیادی در این زمینه تولید شده است. با این همه کمتر داستان‌هایی بوده‌اند که برای خلق خود، از پوسته و ظاهر این کتاب آسمانی عبور کرده و از دل آن روایت‌ها و حکایت‌هایی را برای محاطب خود انتخاب کنند.

کتاب «سرزمین عددهای قرآنی» که به قلم غلامرضا حیدری ابهری تألیف شده، بر پایه چنین اتفاقی و با نگرش و ایده‌ای تازه برای داستان‌نویسی بر مبنای قرآن کریم به همت انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است؛ کتابی که در آن نویسنده تلاش کرده است برپایه متن صریح قرآن و نیز اعدادی که در قرآن کریم از آنها برای بیان موضوعی خاص استفاده شده است، روایت‌هایی داستانی برای مخاطب کودک تدارک ببیند و آنرا با تصویرگری‌های جذاب شهرزاد عباسی به شکلی برای وی ارائه کند که جدای از ظاهر داستانی، باطن معرفت‌شناسی بخشی از قرآن کریم نیز به مخاطب منتقل شود.

حیدری ابهری در مقام نویسنده این کتاب خود دارای تحصیلات حوزوی است و سال‌ها در مرکز فرهنگ و معارف قرآن به سؤالات کتبی دانش‌آموزان پاسخ داده و طی سال‌های متمادی با حضور در نمایشگاه قرآن کریم نیز به سؤالات دینی کودکان و نوجوانان پاسخ داده است. وی با چنین تجربیاتی و نیز سابقه طولانی نویسندگی توانسته همواره ایده‌های جذابی برای روایت از توحید و خداشناسی در کودکان و نوجوانان پیدا کند که این کتاب نیز یکی از تازه‌ترین آنهاست.

حیدری در کتاب خود با سادگی هرچه تمام‌تر و بدون استفاده از عبارات تخصصی دینی و قرآنی و در قالب یک قصه که محوریت آن یک عدد از اعدادی است که در قرآن کریم برای بیان موضوعی از آن استفاده شده است، به شرح ساده آیه‌ای پرداخته است که آن عدد در ذیل آن به کار رفته است و از این منظر با توضیح شأن نزول آیه و مورد استفاده عدد در آنها، به ارائه درس خدا‌شناسی، توحید، نبوت و نیز بازخوانی برخی از مهم‌ترین اصول اعتقادی و انسانی پرداخته است.

شیرینی زبان و رعایت اصول قصه‌نویسی برای مخاطب هدف، انتخاب درست موضوع و احاطه بر آن و نیز تسلط بر روش‌های بسط موضوع در کنار روایت تصویری که به معنی بازگویی قصه و حمایت به شکلی است که مخاطب قابلیت تصویرسازی ذهنی از آن را در درون حافظه خود به دست می‌آورد، از مهم‌ترین موضوعاتی است که این اثر را موفق کرده است.

در کنار این مسئله تصویرسازی ‌زیبای کتاب که در آن اصرار ویژه‌ای برای نمایش واضح موضوع قصه و نیز رعایت فضای قابل تصور در ذهن کودکان از آن پدیده است، این اثر را به یک کتاب استاندارد و در خور اعتنا در زمینه داستان‌پردازی مستند و علمی بر مبنای قرآن کریم مبدل کرده است.

ارسال نظرات