۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۳
کد خبر: ۶۵۶۸۹۱
توهین به مرجعیت شیعه(5)؛

نقض گسترده حقوق بشر در عربستان؛ باج‌گیری آل سعود از منتقدان

نقض گسترده حقوق بشر در عربستان؛ باج‌گیری آل سعود از منتقدان
بسیاری از سازمان‌‌های حقوق بشری طی گزارش‌هایی به سرکوب کامل حقوق بشر در عربستان و به ویژه علیه زندانیان آزادی بیان در این کشور اشاره دارند.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از المیادین٬ سالهاست که ده‌ها نفر  از منتقدان و فعالان سعودی با وجود تذکر های مکرر سازمان‌های بین‌المللی٬ با محکومیت های ناعادلانه و تنها به اتهام انتقاد از دولت و یا یک فعالیت حقوق بشری مسالمت‌آمیز در زندان‌های عربستان به سر می‌برند.
در دوره اخیر بازداشت‌ها و سرکوبگری‌های مقامات سعودی به شکل قابل توجهی افزایش یافته؛ تا جایی که سازمان‌های حقوق بشری همواره گزارش‌هایی از شکنجه بازداشت‌شدگان آزادی بیان در زندان‌های سعودی و زندانی کردن خانواده منتقدانی که به خارج از عربستان فرار کرده‌اند منتشر می‌کنند.
اما مقامات سعودی نه تنها این اقدامات سرکوبگرانه و بازداشت‌های خودسرانه را متوقف نکردند؛ بلکه در اغلب اوقات مخالفان خود را به قتل می رسانند٬ همانطور که یکی از افراد قبیله الحویطات عربستان را تنها به این دلیل که حاضر نمی‌شد منزل خود را برای اجرای پروژه رویایی و پرهزینه نئوم که از پروژه‌های چشم‌انداز 2030 «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی است ترک کند٬ به قتل رساندند.
عربستان٬ در صف مستبدترین کشورهای جهان
در همین راستا «خالد بن فرحان آل سعود» شاهزاده سعودی٬ کشور خود را کشور خفقان و بردگی توصیف کرده و معتقد است عربستان از جمله پلیسی‌ترین و مستبدترین نظام‌های جهان است.
این شاهزاده سعودی می‌گوید که طرز فکر عربستان از فرهنگ سرکوبگری و استبداد سرچشمه گرفته و هیچگونه بعد استراتژیک و ایده فرهنگی ندارد.
نظام سعودی؛ یک مانع در برابر تحقق عدالت
«معن الجربا» رئیس سازمان کرامت که از منتقدان دولت عربستان است تاکید می‌کند: زمانی که از نظام سعودی کنونی می‌گوییم٬ درواقع از یک فاجعه انسانی و حقوقی صحبت می‌کنیم که در نوع خود منحصر به فرد است؛ نظامی که در آن همه اخیارات در دست پادشاه بوده بنابراین تحقق عدالت در چنین جامعه‌ای دور از انتظار است.
الجربا طی گفتگویی با المیادین اظهار داشت که همه سازمان‌های حقوق بشری عربی و منطقه‌ای و بین المللی اتفاق نظر دارند که نظام کنونی سعودی هیچ مصداقی برای احترام به حقوق بشر ندارد و زندان ‌های عربستان پر از افرادی از همه گروه‌های جامعه است.
شمار زیادی از منتقدان نظام سعودی از سال‌ها قبل از ترس بازداشت و سرکوبگری‌های مقامات کشورشان تصمیم به فرار از این کشور گرفتند اما همچنان تحت کنترل مقامات عربستان هستند. یکی از بارزترین این مخالفان٬ «جمال خاشقجی» بود که در کنسولگری کشورش در ترکیه به دستور محمد بن سلمان به قتل رسید و جسدش به طرز وحشتناکی قطعه قطعه و نابود شد. «عمر بن عبدالعزیز» منتقد برجسته سعودی که از دوستان خاشقجی نیز بوده و اکنون در کاناداست نیز از دیگران مخالفان فراری نظام عربستان و تحت تعقیب مقامات این کشور است.
عمر عبدالعزیز مدتی قبل طی انتشار ویدئویی اعلام کرد که مقامات عربستان تلفن من را هک کرده بودند و می‌توانستند همه مکالماتم را ببینند٬ آنها آگوست 2018 برادرانم را بازداشت کردند و پس از آن ده‌ها نفر از دو سال قبل به خاطر من بازداشت شده‌اند؛ درحالی که هیچگونه گرایش یا فعالیت سیاسی ندارند.
داستان مخالفان نظام عربستان دور و دراز است؛ یکی از آنها به نام هاشم از حصر اجباری و محرومیت از دیدار فرزندان و همسرش می گوید.
هاشم در مصاحبه‌ای با المیادین گفت که سازمان ملل نیز تحت فشارهای عربستان کمک به وی را رد کرده و حتی یکی از کارمندان این سازمان به او گفته بود که ما نمی‌توانیم درحالی که حقوقمان را از عربستان دریافت می‌کنیم٬ به تو کمک کنیم.
این فعال سعودی هم‌اکنون در لبنان بوده و از دولت این کشور می‌خواهد تا برای دیدار با فرزندانش واسطه شود.
بسیاری از مخالفان نظام عربستان و سازمان‌های حقوق بشری از عدم اقدام مقامات سعودی برای آزادی زندانیان آزادی بیان و یا حتی ذره‌ای تخفیف در سرکوبگری‌هایشان علیه آنها و خانواده هایشان صحبت می‌کنند.
«علی الدبیسی» مدیر سازمان اروپایی-سعودی حقوق بشردر این زمینه می‌گوید که نظام سرکوبگر عربستان در دوره محمد بن سلمان از همه خط قرمزها و عرف‌‌ رایج در بسیاری از پرونده ها تجاوز کرده که این تجاوزات حتی سازمان های حقوق بشری را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
طبق گفته الدبیسی در سال‌های اخیر نظام مستبد عربستان از روش های جدیدی برای باج‌گیری از منتقدان خود به ویژه در خارج از این کشور استفاده می‌کند که بازداشت خانواده‌ها و محرومیت آنها از همه حقوقشان از جمله آنهاست.
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۱
خدایا فرج آقا امام زمان را برسان
0
0