انتشار کتاب «اجرای عدالت» در هند
به گزارش بین الملل خبرگزاری رسا، دادستان ها نقشی مهم و اساسی در تنظیم قوانین مکتوب و اجرای آنها برای اجرای عدالت در کشورها ایفا می کنند؛ اما با این وجود کمتر دادستانی را می توان پیدا کرد که خاطرات خود را به صورت مدون به قلم تحریر در آورده باشد و رویدادهای و جریان های مهم زمان خود را نگاشته باشد. اما «پریت بارارا وکیل هندی تبار آمریکایی در کتاب اجرای عدالت تفکرات و خاطرات خود را به عنوان یک دادستان در مورد جنایات، مجازات و قوانین مربوطه نگاشته است.
نویسنده کتاب مذکور به عنوان دادستان ناحیه جنوبی کلانشهر نیویورک خدمت کرده است و تجربیات خود را در مورد نقص قوانین و اغماض برخی از شخصیت های قضایی نسبت به قوانین و آیین نامه های قضایی مدون ایالات متحده برای خواننده شرح داده است. وی امیدوار است که این کتاب سرفصلی برای دادستان های هندی شود تا خاطرات و تجارب خود را در مورد اهمال کاری ها، نقص قوانین و مقررات مدون توسط افراد و مسئولین دستگاه قضایی در هند به رشته تحریر در آورند. باید گفت که موارد سوء استفاده دادستان ها از اختیارات خود در هند بسیار فراوان است. دولت مرکزی و یا ایالت ها دادستان های ویژه ای را برای اجرای عدالت بر پایه قوانین اساسی هند انتخاب می کنند و بر اصل تفکیک کامل قوه مجریه از قوه قضائیه و اجرای قوانین مندرج در قانون اساسی و یکسان بودن آن برای همه شهروندان تاکید فراوان دارند.
باید در نظر داشت که که این کتاب بر اساس قوانین آمریکا نگاشته شده است و نویسنده اجرای عدالت را با قوانین مندرج در قانون اساسی آن کشور عنوان کرده است و قانون اساسی هند و معیارهای اخلاقی جامعه هند بسیار متفاوت است.
نویسنده در این کتاب نمونه هایی از محاکمات را عنوان می کند و چنین می آورد که مخفی کاری اقدامی کاملاً ضروری و اجتناب ناپذیر در محکمه ها است. قضات بایستی با تبحر و تدبیر دست وکلا را بخوانند چرا که وکلا به درستی و با مهارت ها و شگرد های خاص بدون هیچ محدودیتی در دادگاه ها حضور می یابند و نکات بسیار ظریف اما بسیار مهم را مخفی می کنند و با ارائه اسناد و مستندات و فراخواندن شواهد بگونه ای دادگاه ها را از حقیقت ماجرا دور می کنند که قضات به هیچ وجه نمی توانند آنرا درک کنند و رای به نفع وکیل مدافع صادر کنند.
پریت بارارا نویسنده کتاب اجرای عدالت خود از نقض قانون نیز سخن به میان می آورد و عنوان می کند که در یک سیستم قضایی مبهم، متهم برای تبرئه از پذیرفتن اتهامات سنگین تر اتهامی را که هرگز آن را انجام نداده است را می پذیرد تا خود را از چنگ قانون و عدالت نجات دهد. در این موارد نقش دادستان بسیار اساسی است و در مواردی چنین اقدامی صورت گیرد بایستی به سوء استفاده دادستان از موقعیت شغلی اش شک کرد. نویسنده با استناد به کتاب «طاغوت با قصد نیک» به قلم پال کریگ رابرتس و لورنس ام. ـ این کتاب درباره چگونگی سوء استفاده دادستان ها از بروکراسی های اداری و چگونگی دور زدن قوانین در آمریکا می باشد ـ نشان می دهد که دادستان ها با ساختن اتهامات واهی و ساختگی برای نجات یک متهم از پذیرفتن اتهامات سنگین چگونه فرد مجرم را تبرئه می کنند. نویسنده اعلام می کند که این کار باعث می گردد که شهروندان نسبت به اجرای عدالت در کشورشان مایوس گردند و در نتیجه به سوی راهکارهای دیگری که منجر به تنش در جامعه شود سوق پیدا کنند. پریت بارارا نسبت به این گروه از دادستان ها هشدار می دهد و به آنها یادآور می شود که این گونه اقدامات باعث خدشه دار کردن دیگر دادستان های عدالت خواه می شود. نویسنده بر ضرورت حل و فصل مسائل از طریق اجرای قانون و عدالت اذعان دارد و اصلاح قوانین در جهت بهتر شدن عملکرد دستگاه قضا را امری مهم و اساسی عنوان می کند.
پریت بارارا تصوری از یک سیستم قضایی بی عیب و نقص را در ذهن خود می پروراند و از همه قضات و دادستان ها می خواهد که کاملاً مستقل، حرفه ای، صادقانه و بدون واهمه روند قانونی پیگری پرونده ها را پیش گیرند. نویسنده به عنوان یک آمریکایی هندی تبار به صورت ویژه اتهامات نژاد پرستانه و محاکمه مشکوک هندی تبارهای آمریکایی و شهروندانی که اصالت آنها به منطقه جنوب غرب آسیا است، حساسیت نشان داده و در کتاب خود به پوشش این دسته از پرونده ها نیز پرداخته است.
نویسنده: وابسته فرهنگی ایران در بمبئی