۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۰
کد خبر: ۶۶۴۱۱۱

طالبان خواهان تغییر مذهب رسمی افغانستان به مذهب حنفی شد!

طالبان خواهان تغییر مذهب رسمی افغانستان به مذهب حنفی شد!
به گفته منابع افغانستانی گروه طالبان که بعد از ۲۰ سال جنگ در افغانستان حاضر شده است برای صلح گفتگو کند؛ شرطی را برای صلح مطرح کرده که خود باعث اختلاف و درگیری است.
به گزارش سرویس بین الملل خبر گزاری رسا، به گفته منابع افغانستانی گروه طالبان که بعد از 20 سال جنگ در افغانستان حاضر شده است برای صلح گفتگو کند؛ شرطی را برای صلح مطرح کرده که خود باعث اختلاف و درگیری است.

 این گروه تاکید دارد جنگ این گروه در افغانستان «جهاد» نام‌گذاری شود، و تنها فقه حنفی مذهبی اصلی تصمیم‌گیری‌ها در مذاکرات صلح باشد و از مذاهب دیگری نام برده نشود! این در حالی است که در افغانستان مذاهب دیگری مانند تشیع نیز وجود دارد که قانون اساسی افغانستان آن را به رسمیت شناخته است و بر همین اساس علماء شیعه و سنی کشور افغانستان این در خواست طالبان را غیر منطقی، ناعادلانه و خلاف قانون اساسی می‌دانند.

 از جمله معترضین به این درخواست محمد سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهور و از علماء شیعه در این باره گفت: صلح افغانستان مربوط به همه اقوام، همه احزاب، پیروان همه مذاهب، همه ولایات و گروه های اجتماعی و احزاب سیاسی کشور است و اختصاص به یک گروه خاص ندارد. اگر هدف از مذاکرات این باشد که از آغاز بین مردم ما تفرقه ایجاد کنند و دستاوردهای دولت و مردم زیر سوال قرار بگیرد، در این صورت این مذاکرات به نفع افغانستان منجر نخواهد شد.

 همچنین لطف‌الله حق‌پرست عضو شورای اخوت اسلامی افغانستان گفته است: نادیده گرفتن سایر مذاهب اسلامی به خصوص مذهب جعفری که یک مذهب جهانی است و در تمام دنیا پیرو دارد، بنیان‌های اخوت اسلامی را سست می‌کند و با ماهیت صلح و آشتی نیز سازگاری ندارد. این استاد دانشگاه افزود، اگر گروه طالبان به خواست خود مبنی بر اینکه باید فقه حنفی مبنا و اساس گفتگوها باشد، پافشاری کند، در حقیقت در مسیر دشمن حرکت کرده است، زیرا دست‌های پشت پرده در تلاش هستند که جنگ مذهبی و تفرقه‌افکنانه را در افغانستان به راه بیندازند و نتیجه صلح را ناخواسته به سوی یک جنگ خونین مذهبی سوق دهند و مطرح کردن این چنین موضوعاتی که فضای صلح را خدشه‌دار می‌سازد از هر طرف که باشد ما را از مقصود اصلی که همان برقراری ثبات و امنیت در کشور می‌باشد باز می‌دارد. 

حق پرست تاکید کرد که فضای گفتگوها باید بگونه‌ای تنظیم شود که حتی حق اقلیت های بودایی ها  و هندوها نیز نادیده گرفته نشود، چه رسد به مذهب جعفری که به صورت واضح در قانون اساسی افغانستان ثبت شده است و خارج ساختن یک مذهب رسمی از فضای گفتگوها به معنی خارج کردن از کل نظام و مملکت است که پیامدهای خطرناکی می‌تواند داشته باشد، از این جهت اگر گروه طالبان طرفدار صلح هستند نباید اینگونه مسائل را دامن بزنند./د102/ق
ارسال نظرات