ششکتاب جدید درباره افول آمریکا رونمایی میشود
به گزارش سرویس کتاب و نشر خبرگزاری رسا، همایش «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» امروز سهشنبه ۶ آبان در لانه جاسوسی برگزار میشود و ۶ کتاب جدید انتشارات سروش درباره افول آمریکا در اینرویداد رونمایی میشود.
اینشش کتاب ترجمه شده، از آثار جدید نویسندگان و اندیشمندان آمریکایی هستند. اینکتابها عبارتاند از:
«بوش پسر، اوباما و زوال هژمونی ایالات متحده در نیمکره غربی» نوشته توماس اندرو با ترجمه الهه نوری غلامی، «مرگ های ناامیدی» نوشته آنه کیس و انگس دیتون با ترجمه پرناز طالبی، «قرن آمریکایی رو به تاریکی: قدرت جهانی آمریکا از طلوع تا غروب» تالیف آلفرد مک کوی و ترجمه روح الله عبدالملکی، «جامعه انحطاط زده» تالیف راس دوتات با ترجمه حمیدرضا غلامزاده، «آمریکا تور وداع» نوشته کریس هدگس با ترجمه محمدعلی شفیعی و «زمامداری توحش» نوشته مکس بلومنتال با ترجمه علی منظرپور.
بوش پسر، اوباما و زوال هژمونی ایالات متحده در نیمکره غربی نوشته توماس اندرو با ترجمه الهه نوری غلامی است که تعاریف و مفاهیم رقیب هژمونی را در طرح ها و رخدادهای متنوع سیاست خارجی طی دوران ریاست جمهوری جرج دابلیو بوش و باراک اوباما به کار می بندد تا این نکته را بیازماید که آیا انها زوالی را در سلطه و رهبری سنتی ایالات متحده در نیمکره غربی نشان می دهند یا خیر. خصوصا اینکه این کتاب اهمیت مداوم نظام بین آمریکایی، شکست در ایجاد منطقه آزاد تجاری قاره آمریکا و طرح ناکام مشارکت در زمینه انرژی و اقلیم در قاره آمریکا را بررسی می کند.
مرگهای ناامیدی نوشته آنه کیس و انگس دیتون با ترجمه پرناز طالبی است. با در این کتاب نویسندگان به بررسی پدیده جدید در امریکا می پردازند. میزان مرگ و میر در میانسالان طبقه کارگر سفید پوست آمریکا در سالهای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است در حالی که بیماری یا پدیده خاصی در این قشر گزارش نشده است. این نویسندگان رد پای پدیده ای را در این مرگ ها پیدا کرده اند که آن را مرگ های ناامیدی نامیده اند. مصرف بیش از حد الکل، مواد مخدر و خودکشی در تمام این مرگ ها مشترک است. در واقع این کتاب نگاهی انتقادی به نظام سرمایه داری دارد اما آن را نفی نمی کند.
قدرت جهانی آمریکا از طلوع تا غروب تالیف آلفرد مک کوی و ترجمه روح الله عبدالملکی است . این کتاب عرصه هایی را که امپراتوری آمریکا بیش از نیم قرن گذشته توانسته است به واسطه آنها استیلای خود را بر جهان حاکم کند، مرور می کند و نقاط قوت، ضعف و زوال هر یک را بررسی و در نهایت سناریوهای پیش روی این امپراتوری را بر شمرده و افول آن را گوشزد می کند.
جامعه انحطاط زده، نوشته راس دوتات ترجمه حمیدرضا غلامزاده است. نویسنده کتاب از ستون نویسان نیویورک تایمز است و پیش از آن هم نویسنده مجله آتلانتیک بوده است؛ این سابقه روزنامه نگاری باعث شده راس دوتات نگاهی جامع و متنوع داشته باشد و در این کتاب از منظر داخلی به مساله افول آمریکا پرداخته است.
آمریکا تور وداع نوشته کریس هدگس با ترجمه محمدعلی شفیعی به بررسی روند رو به افول ایالات متحده در سالهای اخیر می پردازد. نویسنده با توجه به بررسی تطبیقی امپراتوری های بزرگ و روند افول آن، ایالات متحده را از این منظر مورد بررسی قرار داده و هر فصل از کتاب را به یکی از المانهای اجتماعی و سیاسی این کشور اختصاص داده که در چهارچوب گفته شده، روندرو به اوف ان را مورد بررسی و مطالعه قرار داده است.
زمامداری توحش هم، نوشته مکس بلومنتال روزنامهنگار مستقل آمریکایی است که با ترجمه علی منظرپور عرضه میشود و به نقش آمریکا در تشکیل و قدرت گیری داعش در غرب آسیا میپردازد./826/د102/ق