۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰
کد خبر: ۶۸۰۳۸۶

آغاز ارزیابی گروه‌های معارف اسلامی دانشگاه‌های کشور

آغاز ارزیابی گروه‌های معارف اسلامی دانشگاه‌های کشور
نهاد نمابندگب مقام معظم رهبری در دانشگاهها از آغاز فرایند ارزیابی عملکرد گروه‌های معارف اسلامی دانشگاه‌های کشور خبر داد.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، ارزیابی عملکرد گروه‌های معارف اسلامی از وظایف مهم و ارزشمندی است که از سال‌های اولیه تشکیل معاونت آغاز شده و با فراز و نشیب‌هایی به عنوان یکی از اقدامات اساسی جهت ایجاد رقابت بین گروه‌های معارف اسلامی و ارتقا آنها مطرح بوده و هست.

اداره نظارت و ارزیابی و رتبه بندی گروه‌های معارف اسلامی در مدیریت گروه‌های معارف اسلامی براساس وظیفه ذاتی خود کار مطالعاتی این امر را شروع و در نهایت با مشورت کارشناسان خبره در این حوزه شیوه تحلیل پوششی داده‌ها (DEA / (Data Envelopment Analysis را به عنوان مدلی مناسب جهت ارزیابی عملکرد گروه‌های معارف اسلامی دانشگاه‌های کشور برگزید.

در این شیوه صرفاً میزان خروجی‌ها، معیار و شاخص مبنا تلقی نمی‌شود، بلکه میزان تناسب امکانات (که میان همه گروه‌ها یکسان و بالسویه نیست) با خروجی‌ها به عنوان معیار ارزش‌گذاری و مبنای رتبه‌بندی مورد توجه قرار می‌گیرد.

فایده ارزیابی: از جمله فواید ارزیابی، تشخیص گروه‌های کارآ از ناکارآ بر اساس شاخص‌های تعریف شده، تشخیص علل ضعف و میزان آن در گروه‌های ناکارآ، رتبه‌بندی گروه‌ها از لحاظ کارآیی و تعیین الگو و ارائه راهکار برای بهره‌وری بهتر و بیشتر از منابع و کارآمد سازی گروه‌های ناکارآ می‌باشد.

بازه زمانی ارزیابی: پس از انجام کارشناسی‌های لازم و مطالعات سوابق مقرر گردید ارزیابی گروه‌های معارف در بازه زمانی دو سالانه انجام پذیرد.

بر این اساس مدیران گروه به مرور زمان بایستی گزارش‌ها و اسناد فعالیت‌های خود را در چهار حیطه آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اداری اجرایی در نرم افزار طراحی شده ثبت و بارگزاری کنند.

فعالیت‌هایی که مستندات خواسته شده را همراه نداشته باشند قابلیت محاسبه در فرآیند ارزیابی ندارند و کان لم یکن محسوب می‌شوند.

بازه زمانی فعالیت‌هایی که ثبت اطلاعات و مستندات آنها لازم است از مهر ماه ۱۳۹۸ تا پایان شهریور ۱۴۰۰ است.

بدیهی است اطلاعتی که خارج از این بازه زمانی ثبت و بارگزاری شوند موجب بروز مشکلات در تحلیل و بررسی و ارزیابی عملکرد گروه و اختلال در نرم افزار خواهد شد.

زمان ثبت اطلاعات و بارگزاری مستندات پس از آماده سازی نرم افزارها و زیرساخت متعاقباً اعلام می‌شود.

اهم شاخص‌های مورد نظر در ارزیابی عملکرد گروه‌ها در هر یک از حیطه‌های چهارگانه به شرح زیر است:

حیطه آموزشی

برگزاری نشست‌های علمی و کارگاه‌های آموزشی

تعداد اعضای هیأت علمی و مدعو گروه و رتبه علمی ایشان

انضباط آموزشی

حیطه پژوهشی

مقالات و کتب و طرح‌های پژوهشی اعضای هیأت علمی گروه

برگزاری همایش‌های علمی

رتبه پژوهشی مدرسان گروه در رقابت‌های علمی

حیطه فرهنگی

حضور مدرسین گروه در مجامع فرهنگی دانشجویی و استادی (تشکل‌ها، هیئات مذهبی، جریان‌های انقلابی و …)

مشاوره‌های اعضای هیأت علمی گروه

آثار فرهنگی، تربیتی و اجتماعی اعضای گروه (کتاب، مقاله، پیوست فرهنگی و…)

حیطه اداری- اجرایی

تشکیل جلسات آموزشی گروه

تلاش جهت تخصیص پست هیأت علمی

همکاری گروه و مدرسین با دفتر نهاد و مسئولین دانشگاه

ارسال نظرات