۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵
کد خبر: ۶۸۰۶۶۲

مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰| قیمت طلا، دلار و سکه

مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰| قیمت طلا، دلار و سکه
هم‌اکنون در بازار آزاد قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم یک میلیون و ۳۳ هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان و قیمت دلار ۲۲ هزار و ۸۵۰ تومان است.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه 28 اردیبهشت 1400 به شرح ذیل است:

 

قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار و قیمت ارز امروز ۱۴۰۰/۰۲/۲۸

هم‌اکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم یک میلیون و 33 هزار تومان، قیمت دلار 22 هزار و 850 تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 10 میلیون و 280 هزار تومان وقیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 10 میلیون و 200 هزار تومان است.

در بازار سبزه‌میدان هم اکنون، قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 5 میلیون و 900 هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی 3 میلیون و 850 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 250 هزار تومان تعیین شده است و به فروش می‌رسد.

قیمت طلای 18عیار در هر گرم هم یک میلیون و 33 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یک‌میلیون و 369 هزار تومان و هر مثقال طلا 4 میلیون و 475 هزار تومان ارزش‌گذاری شده است.

 گفتنی است،‌ به دلیل موج جدید کرونا و اعلام شرایط قرمز در تهران، بازار طلا و جواهر تهران نیز به مدت 4 هفته تعطیل بود و از 18 اردیبهشت ماه بعد از یک دوره تعطیلی، مجدداً فعالیت خود را آغاز کرده است. قیمت های درج شده در این خبر با استناد به نرخ های اعلامی از سوی اتحادیه طلا و جواهر است.

در بازار ارز هم اکنون قیمت دلار 22 هزار و 850 تومان، قیمت یورو 27 هزار و 800 تومان و درهم امارات  6 هزار و  280 تومان اعلام شده است.

نوسان قیمت در بازار ارز درحالی رخ داده که در تعطیلات نوروز، با تلاش سفته بازان،‌ قیمت دلار به مرز 26 هزار تومان هم رسیده بود اما انتشار خبرهای مربوط به مذاکرات هسته ای و ... باعث عقب نشینی دلار از این سطح قیمتی شده است.

به اعتقاد کارشناسان دو باور در بازار ارز وجود دارد که موجب نوسانات قیمتی می شود،‌نخست اینکه با مذاکره و بازگشت به برجام و ... قیمت ارز کاهش چشم گیری خواهد داشت و دوم اینکه حتی مذاکره هم نمی تواند مانع از واقعیات موجود اقتصاد ایران شود و امکان کاهش چشم گیر قیمت ارز وجود ندارد و نهایتا دلار در کانال 23-22 هزار تومان جا خوش می کند.

در صرافی‌های بانکی قیمت‌ دلار و یورو نسبت به روز کاری قبل افزایش یافته است؛ برهمین اساس، قیمت فروش دلار 22 هزار و 475 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 22 هزار و 30 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 27 هزار و 16 تومان و قیمت خرید یورو نیز 26 هزار و 481 تومان اعلام شده است.

نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی‌های بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می‌کند.

 

شاخص بورس هزار واحد افت کرد

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه بیش از 4میلیارد و 892میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر 3هزار و 314میلیارد تومان در بیش از 350هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت هزار و 98واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و 173هزار و 561واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های ایران خودرو، بانک تجارت و مخابرات ایران شد و در مقابل شرکت‌های مل صنایع مس ایران، معدنی و صنعی چادرملو و توسعه معادن و فلزات با افزایش خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) 285واحد، کل (هم‌وزن) 3786واحد، قیمت (هم‌وزن) 2451واحد، آزاد شناور 5542واحد و شاخص‌های‌‌‌ بازار اول و دوم به ترتیب 921 و 1815 واحد افت کردند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 965میلیون ورقه به‌ارزش 12هزار و 655میلیارد تومان در 123هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 18واحد رشد کرد و در ارتفاع 17هزار و 775واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، بیمه پاسارگاد و شیر پاستوریزه پگاه گیلان شد و در مقابل شرکت‌های پتروشیمی تندگویان، سنگ آهن گهر زمین و پتروشیمی مارون بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

 

نفت ۷۰ دلاری شد

قیمت نفت خام برنت برای اولین بار از اوایل ماه مارس و در بحبوحه نشانه‌های بهبود تقاضای نفت و خبر تمام شدن ذخایری که سال گذشته در اوج بحران کرونا انباشته شده بودند، تا 70 دلار در هر بشکه بالا رفت.

 قیمت نفت خام برنت 0.9 درصد در لندن بالا رفت و به 70.08 دلار در هر بشکه رسید در حالی که قیمت نفت خام آمریکا حدود 67 دلار در هر بشکه است. شاخص جهانی نفت برنت از 2019 تا حالا از 70 دلار فراتر نرفته بود.

 نفت در سال جاری میلادی به جمع کالاهایی پیوسته که به دنبال افزایش تقاضا برای آنها، افزایش قیمت پیدا کرده اند. حتی صنعت بحران زده هوانوردی هم نشانه هایی از رشد را در آمریکا و اروپا دارد. تاجران علیرغم گسترش کرونا در بخش هایی از آسیا، نسبت به دورنمای افزایش تقاضای نفت در تابستان در آمریکا و اروپا خوش‌بین هستند.

 آژانس بین المللی انرژی هفته گذشته اعلام کرد ذخایر مازادی که طی بحران کرونا انباشته شده بودند پایان یافته است.

 

کاهش ارزش بیت کوین به پایین ترین رقم طی ۳ ماه گذشته

به دنبال خرید و فروش بیت کوین توسط سرمایه‌گذاران پس از توییت الون ماسک در مورد سرمایه‌های بیت کوین شرکت تسلا، ارزش این ارز مجازی در روز دوشنبه به پایین‌ترین رقم طی سه ماه گذشته رسید.

 ارزش بیت کوین تا 42185 دلار پایین آمد که کمترین رقم است از هشتم ماه فوریه است.

 الون ماسک در آخرین توییت خود اعلام کرده تسلا هیچ بیت‌کوینی را نفروخته است. وی یک روز قبل اعلام کرده بود ممکن است تسلا این کار را انجام داده باشد و هفته گذشته گفت دیگر بیت کوین را به عنوان یک شیوه پرداخت برای خودروهای خود قبول ندارد و دلیل آن را نگرانی در مورد مصرف انرژی طی استخراج این ارز مجازی اعلام کرد.

 ماسک بازار ارزهای مجازی را با اشتیاق خود به این نوع سرمایه‌ها تقویت کرد ولی اخیراً تجارت این ارزهای مجازی را با اعلام عدم تمایل خود به بیت کوین مختل کرده است. درست است که بیت کوین، دوج کوین و اتر نسبت به سال گذشته میلادی در همین زمان افزایش قیمت بسیاری دارند، ولی گردش مالی آنها اخیراً کاهش یافته است.

 الکساندر وازیلیف، یکی از موسسان شبکه پرداخت جهانی مرکوریو، گفت با این نرخ کاهش ارزش بیت کوین و در صورت ادامه فروش، ارزش این ارز مجازی به 40 هزار دلار می رسد. اما بیت کوین از این وضعیت جان بدر برده و در میان مدت یا بلند مدت دوباره تا 70 هزار دلار بالا می‌رود.

 وی اضافه کرد:«بازار تاثیرپذیری خود از توییت‌های الون ماسک را ثابت کرده است، بنابراین ممکن است بیت کوین به مدت طولانی‌تری کمتر از 50 هزار دلار باقی بماند.

 ارزش اتر هم تا 3123.94 دلار پایین آمده و دوج کوین با 6 درصد کاهش قیمت به 0.48 دلار رسیده است.

 

آیا پرونده میادین مشترک گازی ایران بسته شد؟

روز گذشته قرارداد توسعه میدان مشترک فرزاد B با شرکت ایرانی پتروپارس منعقد شد. میدان فرزاد B ‌میدانی است که حدود دو دهه مذاکره برای شناسایی ظرفیت ها و توسعه آن با خارجی ها بی نتیجه مانده بود تا اینکه بالاخره مجموعه صنعت نفت کشور بر آن شد تا توسعه این میدان مشترک مهم و توسعه نیافته را به متخصصان ایرانی واگذار کند.

یکی از وعده های وزیر نفت این بود که تا پایان دولت تمامی میادین مشترک نفتی و گازی برای توسعه تعیین تکلیف شوند و میدانی باقی نماند که تکلیف توسعه آن مشخص نشده باشد. روز گذشته نیز زنگنه و معاونش در شرکت ملی نفت ایران با اشاره به این هدفگذاری، اعلام کردند که با امضای قرارداد توسعه میدان فرزاد B، پرونده میادین مشترک گازی بسته شده است.

این درحالی است که حداقل دو میدان مشترک گازی آرش (بین ایران و عربستان و کویت) و میدان مشترک گازی فرزاد A (بین ایران و عربستان) هنوز توسعه نیافته و بلاتکلیفند و مشخص نیست که چرا این دو میدان مهم مشترک از آمار وزارت نفت جا مانده اند.

البته در مورد میدان فرزاد A روز گذشته وزیر نفت گفت :"البته میدان گاز «الف» نیز است، اما تولید گاز از این میدان وابسته به توسعه میدان «فرزاد ب» است. برای توسعه میدان «فرزاد ب» نیز هم لازم است پیچیدگی‌های این میدان به‌صورت دقیق شناخته شود." با وجود این تأکید زنگنه مبنی بر ضرورت اولویت دادن به توسعه فرزاد B‌ برای تولید از فرزاد A، باز هم مشخص نبودن فرآیند توسعه فرزاد A به عنوان یک میدان مشترک مهم و جدا از فرزاد B نشان از بسته نشدن پرونده توسعه میادین مشترک گازی ایران دارد.

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات