۰۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۴
کد خبر: ۶۸۱۲۶۵

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۰| قیمت طلا، دلار و سکه

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۰| قیمت طلا، دلار و سکه
هم‌اکنون در بازار آزاد قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم یک میلیون و ۴۸ هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان و قیمت دلار ۲۳ هزار و ۲۰۰ تومان است.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه 5 خرداد 1400 به شرح ذیل است:

 

قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار و قیمت ارز امروز ۱۴۰۰/۰۳/۰۵

هم‌اکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم یک میلیون و 48 هزار تومان، قیمت دلار 23 هزار و 200 تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 10 میلیون و 320 هزار تومان وقیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 10 میلیون و 200 هزار تومان است.

در بازار سبزه‌میدان هم اکنون، قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 5 میلیون و 900 هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی 3 میلیون و 850 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 300 هزار تومان تعیین شده است و به فروش می‌رسد.

قیمت طلای 18عیار در هر گرم هم یک میلیون و 48 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یک‌میلیون و 395 هزار تومان و هر مثقال طلا 4 میلیون و 543 هزار تومان ارزش‌گذاری شده است.

 گفتنی است،‌ به دلیل موج جدید کرونا و اعلام شرایط قرمز در تهران، بازار طلا و جواهر تهران نیز به مدت 4 هفته تعطیل بود و از 18 اردیبهشت ماه بعد از یک دوره تعطیلی، مجدداً فعالیت خود را آغاز کرده است. قیمت های درج شده در این خبر با استناد به نرخ های اعلامی از سوی اتحادیه طلا و جواهر است.

در بازار ارز هم اکنون قیمت دلار 23 هزار و 200 تومان، قیمت یورو 28 هزار و 250 تومان و درهم امارات  6 هزار و  390 تومان اعلام شده است.

نوسان قیمت در بازار ارز درحالی رخ داده که در تعطیلات نوروز، با تلاش سفته بازان،‌ قیمت دلار به مرز 26 هزار تومان هم رسیده بود اما انتشار خبرهای مربوط به مذاکرات هسته ای و ... باعث عقب نشینی دلار از این سطح قیمتی شده است.

به اعتقاد کارشناسان دو باور در بازار ارز وجود دارد که موجب نوسانات قیمتی می شود،‌نخست اینکه با مذاکره و بازگشت به برجام و ... قیمت ارز کاهش چشم گیری خواهد داشت و دوم اینکه حتی مذاکره هم نمی تواند مانع از واقعیات موجود اقتصاد ایران شود و امکان کاهش چشم گیر قیمت ارز وجود ندارد و نهایتا دلار در کانال 23-22 هزار تومان جا خوش می کند.

 در صرافی‌های بانکی قیمت‌ دلار و یورو نسبت به روز کاری قبل افزایش یافته است؛ برهمین اساس، قیمت فروش دلار 22 هزار و 478 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 22 هزار و 33 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 27 هزار و 362 تومان و قیمت خرید یورو نیز 26 هزار و 820 تومان اعلام شده است.

نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی‌های بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می‌کند.

 

دلیل گرانی حبوبات مشخص شد

با افزایش قیمت گوشت و مرغ مصرف حبوبات به عنوان یکی از پروتیئن های جایگزین افزایش یافته اما این محصول نیز از گرانی دور نمانده و قیمت این محصولات در دو سال گذشته چند برابر شده به طوری که انواع حبوبات در محدوده 30 تا 45 هزار تومان به فروش می رسد.

سرانه مصرف حبوبات در کشور حدود 10 کیلوگرم برای هر نفر است اما بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی سالانه نزدیک به 700 هزارتن انواع حبوبات تولید و کمبودها از دیگر کشورها از جمله کانادا وارد می شود.

با این وجود میزان واردات حبوبات در سال جاری در مقایسه با سال قبل 81 درصد کاهش یافته که این امر در افزایش قیمت این محصول در آستانه انتخابات و خداحافظی دولت دوازدهم تاثیر گذاشته است.

بر اساس آمار سامانه جامع تجارت که جدول آن در ذیل مطب آمده، این کسری تامین و واردات در محصولات دیگری نیز از جمله نهاده دامی قابل مشاهده است .

 

طرح «ملی مسکن» برای قشر ضعیف جامعه نیست

مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس در مصاحبه با رادیو درمورد طرح اقدام ملی مسکن اظهارکرد: طرح هایی که در دولت یازدهم و دوازدهم ارائه شد عملا برنامه و سیاست مدون و مشخصی برای حوزه مسکن نداشت.

وی با اشاره به رشد 680 درصدی در حوزه مسکن به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب در سالهای اخیر گفت: طرح هایی مانند مسکن اجتماعی هم که مطرح شد عملاً به نتیجه ای نرسید و بیشتر جنبه تبلیغاتی داشت.

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه ساختار «طرح اقدام ملی مسکن» برای قشر متوسط و ضعیف جامعه نیست گفت: از سال گذشته که این طرح کلید خورد قرار بود واحدهایی زیر صد متر با پرداخت صد میلیون تسهیلات ساخته شود.

یوسفی گفت: قرار شد نرخ ساخت و ساز هم ثابت در نظر گرفته نشود تا بر اساس تورم افزایش پیدا کند لذا این طرح طرحی نیست که بتواند مشکل مردم را در حوزه مسکن حل کند و میزان و تعدادش هم خیلی چشمگیر نیست که حداقل نیاز یک میلیون واحد مسکونی در سال را پوشش دهد و در نتیجه با استقبال خوبی هم روبرو نشد.

این نماینده مجلس معتقد است نگاه به موضوعات اقتصادی به ویژه حوزه مسکن بدون برنامه ریزی و بدون توجه به تاثیرات آن در معیشت مردم عملاً فایده ای نخواهد داشت.

عضو کمیسیون عمران مجلس تأکید کرد: دولت و وزارت راه و شهرسازی باید میزان تسهیلات را برای مردم افزایش دهند.

در ادامه، محمود فاطمی عقدا رئیس سابق مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی گفت: هدفگذاری طرح اقدام ملی مسکن برای اقشار کم درآمد نبود بلکه هدفگذاری برای قشر میانی بود.

وی افزود: با توجه به افزایش قیمت مصالح و دستمزد و هزینه های دولتیِ صدور مجوزها و زیرساخت ها قیمت این واحدها هم خیلی بالاتر رفت بطوریکه الان عملاً دهک های میانی هم نمی توانند کاری انجام دهند.

فاطمی عقدا همچنین بازپرداخت تسهیلات را هم به عنوان مشکل دیگر در این طرح عنوان کرد و گفت: پرداخت حداقل 10 تا 12 میلیون تومان در ماه بابت تسهیلات مسکن برای افراد کم درآمد و کارمند و حتی اساتید دانشگاه هم بسیار دشوار است و لذا این طرح در حل مشکل مسکن موثر واقع نشد.

رئیس سابق مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با تصریح بر اینکه طرح اقدام ملی مسکن هیچ تأثیری بر کاهش و یا حداقل کنترل قیمتها نداشته گفت: منابع باید به درستی تعریف و توزیع شوند تا بازارها به ویژه بازار مسکن دچار آشفتگی نشوند.

 

رشد ۴۸ درصدی صادرات غیرنفتی در دومین ماه ۱۴۰۰

مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک ایران گفت: در اردیبهشت ماه سال‌جاری 22 میلیون و 200 هزار تن کالای صادراتی و وارداتی به ارزش 12 میلیارد و 800 میلیون دلار بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای دنیا مبادله شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن و ارزش به ترتیب 6،6 درصد و 38 درصد رشد داشت.
وی افزود: در این مدت 16 میلیون و 900 هزار تن کالا به ارزش 6 میلیارد و 300 میلیون دلار از جمهوری اسلای ایران به کشورهای مختلف جهان صادر شد که عمدتاً شامل بنزین، پلی‌اتیلن، متانول، شمش از آهن و فولاد و صنایع فولادی بود.

این حجم از کالاهای صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن 17 درصد و از حیث ارزش 48 درصد رشد نشان می‌دهد، به ترتیب به کشورهای چین با4 میلیون و 600 هزار تن به ارزش 2 میلیارد دلار (افزایش 17 درصدی در وزن و 74 درصدی در ارزش)، عراق با 3 میلیون و یکصد هزار تن به ارزش 953 میلیون دلار (کاهش 18 درصدی در وزن و 13 درصدی در ارزش)، امارات با 2 میلیون و 400 هزار تن به ارزش 849 میلیون دلار (افزایش 9 درصدی در وزن و 25 درصدی در ارزش)، ترکیه با 384 هزار تن به ارزش 388 میلیون دلار (افزایش 14 درصدی در وزن و 172 درصدی در ازش)، افغانستان با 911 هزار تن به ارزش 365 میلیون دلار (کاهش 14 درصدی در وزن و افزایش 8 درصدی در ارزش) صادر شد.

این پنج کشور در مجموع 11 میلیون و 500 هزار تن کالا به ارزش 4 میلیارد و 600 میلیون دلار از کشورمان وارد کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن 68 درصد و از حیث ارزش 73 درصد کل صادرات ایران را شامل می شود.

رئیس کل گمرک ایران در مورد آمار واردات کالا در اردیبهشت ماه سال‌جاری نیز گفت: در این مدت 5 میلیون و 300 هزار تن کالا به ارزش 6 میلیارد و 500 میلیون دلار از کشورهای مختلف دنیا به ایران وارد شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از حیث وزن 16.5 درصد کاهش و از نظر ارزش 29.5 درصد افزایش داشت.

وی افزود: تلفن همراه، ذرت دامی، روغن آفتابگردان، کنجاله، گندم، دانه سویا، برنج، جو، شکر و روغن خام سویا از مهمترین اقلام وارداتی در این مدت بود که این 10 قلم کالا در مجموع دارای 3 میلیون و 700 هزار تن وزن و 2 میلیارد و یکصد میلیون دلار ارزش بودند و 69.5 درصد وزن و 33 درصد ارزش کل واردات را به خود اختصاص دادند.

میراشرفی عمده کشورهای طرف معامله واردات با ایران را امارات با یک میلیون و 400 هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 800 میلیون دلار (افزایش 114 درصدی در وزن و 181 درصدی در ارزش)، چین با 461 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 500 میلیون دلار ، ترکیه با 581 هزار تن به ارزش 642 میلیون دلار (کاهش 48 درصدی در وزن و 42 درصدی در ارزش)، آلمان با 156 هزار تن به ارزش 285 میلیون دلار (کاهش 54 درصدی در وزن و 15 درصدی در ارزش) و سوئیس با 359 هزار تن به ارزش 283 میلیون دلار (افزایش 2642 درصدی در وزن و 2061 درصدی در ارزش) برشمرد و گفت: این 5 کشور در مجموع 2 میلیون و 962 هزار تن کالا به ارزش 4 میلیارد و 542 میلیون دلار در اردیبهشت ماه سال‌جاری به ایران صادر کردند که 55 درصد وزن و 70 درصد کل واردات کشورمان را دربرمی‌گیرد.

رئیس کل گمرک ایران درخصوص حجم ترانزیت کالا در اردیبهشت ماه سال‌جاری اظهارداشت: در این مدت یک میلیون و 841 هزار تن کالا از قلمرو ایران ترانزیت شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 142 درصد رشد نشان می‌دهد و این امر می تواند حاکی از بهبود وضعیت عبور کالاهای ترانزیتی از مرز‌های گمرکی، کاهش محدودیت‌های کرونایی و احیانا کمتر شدن تأثیر تحریم‌ها باشد.

‌میراشرفی همچنین درخصوص آمار کشفیات کالا از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران در دومین ماه سال 1400 گفت: در این مدت 325 پرونده قضایی به ارزش 377 میلیارد تومان در گمرکات کشور تشکیل شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ تعداد پرونده 54 درصد و از حیث ارزش کالاهای مکشوفه 257 درصد افزایش داشته است.

 

قطعی آب هم در راه است

حمیدرضا جانباز، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه آبرسانی به مناطق محروم کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پیش بینی می کنیم در تابستان گرم امسال، منابع آبی برخی روستاها را از دست بدهیم و تعداد روستاهایی که مجبور به آبرسانی سیار و تانکری هستیم افزایش یابد.

وی افزود: امسال به بیش از 7000 روستا آبرسانی سیار صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: در تابستان امسال تعداد شهرهای دارای تنش آبی به بیش از 210 شهر خواهد رسید که از این تعداد 100 شهر در وضعیت قرمز تامین آب هستند.

جانباز با بیان اینکه "ذخایر آبی سدهای کشور نسبت به متوسط درازمدت و زمان مشابه سال گذشته با کاهش قابل توجه مواجه است"، گفت: فقط در سدهایی که تامین آب شرب می کنند با کمبود 40 درصدی ذخیره آب نسبت به سال گذشته مواجه ایم که در این زمینه وزارت نیرو اولویت تخصیص آب در سدهای مهم و تأثیرگذار را تأمین آب شرب قرار داده است.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه با مشترکان پرمصرف آب برخورد می شود، گفت: با استفاده از سیستم‌های نرم افزاری به میزان مصرف سنوات گذشته مشترکان دسترسی داریم و به مشترکان پرمصرف اخطارهایی می دهیم و با آنها برخورد می شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال قطعی یا جیره بندی آب در تابستان سال جاری گفت: حتما بروز قطعی آب در تابستان وجود دارد اما جز سیاست های وزارت نیرو دادن قطعی آب نیست، بلکه تلاش می کنیم با مدیریت فشار شرایط آبرسانی را مدیریت کنیم.

وی افزود: پیش بینی می کنیم قطعی‌های آب را بیشتر در 100 شهر دارای وضعیت قرمز تنش آبی شاهد باشیم.

 امروز تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه آبرسانی به مناطق محروم کشور، بین شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام امضا شد. این تفاهم نامه یکساله به منظور آبرسانی به 130 روستای سیستان و بلوچستان از دو هفته آینده وارد مرحله اجرا خواهد شد.

 

 

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات