۱۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۸
کد خبر: ۶۸۳۷۴۳

مهمترین اخبار اقتصادی پنجشنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۰| قیمت طلا، دلار و سکه

مهمترین اخبار اقتصادی پنجشنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۰| قیمت طلا، دلار و سکه
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز پنج شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۰ در بازار آزاد تهران به ۱۰ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان رسید.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی پنجشنبه 10 تیرماه 1400 به شرح ذیل است:

 

قیمت سکه ۱۰ تیر ۱۴۰۰ به ۱۰ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان رسید

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز پنج شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۰ در بازار آزاد تهران به ۱۰ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان رسید. همچنین قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

همچنین قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۱۷۷۳ دلار و ۸۵ سنت و هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار تهران یک میلیون و ۷۰ هزار و ۶۸۲ تومان است.

 

قیمت دلار ۱۰ تیر ۱۴۰۰ به ۲۴ هزار و ۹۷۹ تومان رسید

قیمت هر دلار آمریکا (اسکناس) امروز پنج شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۰ در صرافی‌های بانکی به ۲۴ هزار و ۹۷۹ تومان رسید. همچنین امروز صرافی‌ها هر دلار را ۲۴ هزار و ۴۸۴ تومان خریداری می‌کنند.

قیمت خرید یورو نیز در صرافی‌های بانکی ۲۹ هزار و ۲۱۴ تومان و قیمت فروش آن ۲۴ هزار و ۹۷۹ تومان است.

 

اقتصاد کشور به چرخه مثبت تجاری برگشت

روابط عمومی بانک مرکزی در پیامی توییتری نوشت: ‏آخرین آمار، حکایت از بازگشت اقتصاد به چرخه مثبت تجاری دارد. این رونق حاصل جذب بخشی از آثار کرونا و تحریم است.

- رشد اقتصادی زمستان ۹۹: ۷.۷ درصد

- تشکیل سرمایه ثابت ناخالص زمستان ۹۹: ۸.۲ درصد

- رشد تجارت در بهار امسال: ۴۹ درصد.

اقتصاد کشور به چرخه مثبت تجاری برگشت

 
نرخ رسمی ۲۲ ارز کاهش یافت

بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز (پنجشنبه دهم تیرماه ۱۴۰۰) بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین پوند انگلیس ۵۷ هزار و ۹۸۸ ریال و یورو ۴۹ هزار و ۷۷۶ ریال ارزش‌گذاری شد.

بر پایه این گزارش، امروز هر فرانک سوئیس ۴۵ هزار و ۳۹۷ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۹۰۷ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۸۷۳ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۶۹۴ ریال، روپیه هند ۵۶۶ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۹ هزار و ۴۲۹ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۶ هزار و ۵۱۵ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۷ هزار و ۸۲۲ ریال، دلار هنگ‌کنگ ۵ هزار و ۴۰۹ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۳ ریال ارزش‌گذاری شد.

همچنین، هر دلار کانادا ۳۳ هزار و ۸۶۰ ریال، دلار نیوزیلند ۲۹ هزار و ۳۰۶ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۹۳۶، لیر ترکیه ۴ هزار و ۸۲۲ ریال، روبل روسیه ۵۷۴ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۸ ریال، لیر سوریه ۳۴ ریال، دلار استرالیا ۳۱ هزار و۴۸۰ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۴ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۲۲۰ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۱۵ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۱۰۵ ریال، کیات میانمار ۲۶ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۱۵۳ ریال، یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۴۸۲ و دینار لیبی ۹ هزار و ۳۲۲ ریال تعیین شد.

امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار ۵۰۳ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۱ هزار و ۱۷ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۱۱۷ ریال، یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۷ هزار و ۱۳۸ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۸۳۰ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۲۹۲ ریال، یک‌هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۸۹۴ ریال، افغانی افغانستان ۵۲۹ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۵۸۶ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۰ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۵ هزار و ۹۴۸ ریال، سومونی تاجیکستان ۳ هزار و ۶۸۰ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و ۲۳ ریال قیمت خورد.

 

سوءمدیریت در نهاده‌های دامی اوج گرفت

مجید محسنیان، رئیس هیئت مدیره کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در شرایطی قرار گرفته‌ایم که علاوه بر تحمل زیان شدید توسط مرغداران به امید آینده‌ای که مسئولان فقط قول آن را می‌دهند، روزمرگی ناخوشایندی بابت تأمین نهاده‌های خوراک به مرغداران تحمیل شده است و چون با موجود زنده سر و کار داریم نمی‌توان آن را به هر شکلی و به راحتی مدیریت کرد و اگر هم بخواهیم از بازار آزاد نهاده تأمین کنیم باید به چند برابر قیمت آن را خریداری کنیم.

وی افزود: علیرغم اینکه حواله‌های تحویل کنجاله سویا و ذرت طبق برنامه و سهمیه بندی از بازارگاه صادر و وجه آن با تمام مشکلات نقدینگی حتی دو هفته قبل از صدور حواله در سامانه مذکور واریز می‌شود اما مشکلات حمل و نقل از بنادر جنوبی به مقصد استان‌ها بسیار جدی است.

با اینکه مرغداران به ناچار، درخواست غیر قانونی رانندگان کامیون‌ها که تا ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو حمل نهاده مطالبه می‌کنند را می‌پذیرند ولی کمبود کامیون و تریلر و یا عدم تمایل رانندگان به فعالیت در این حوزه به یک معضل تبدیل شده است

محسنیان گفت: با اینکه مرغداران به ناچار، درخواست غیر قانونی رانندگان کامیون‌ها که تا ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو حمل نهاده مطالبه می‌کنند را می‌پذیرند ولی کمبود کامیون و تریلر و یا عدم تمایل رانندگان به فعالیت در این حوزه به یک معضل تبدیل شده است.

وی ادامه داد: این در شرایطی است که حتی برخی از مرغداران امکان تأمین نهاده از بازار آزاد را هم ندارند؛ که از جمله دلایل آن کمبود شدید نقدینگی ناشی از زیان شدید مرغداران طی دو ماه گذشته و کمبود نهاده آزاد در بازار علیرغم سه برابر بودن قیمت‌ها نسبت به بازارگاه است.

محسنیان هشدار داد: اگر چاره‌ای فوری اندیشیده نشود و مشابه سه هفته گذشته که مرتب تذکر داده شده، همچنان به وضعیت صنعت بی توجهی شود، مرغداران ناگزیر به حذف مرغ خود خواهند بود، چون دیگر شرایط قابل تحمل نیست و پر واضح است که تاوان این سیاست‌های غلط دولت را مردم و دولت آینده خواهند داد.

وی درباره کاهش تولید و افزایش شدید قیمت تخم مرغ به دنبال ادامه روند فعلی هشدار داد و گفت: به راحتی نمی‌شود نیاز مردم را از محل واردات تأمین کنیم چون تخم مرغ ماندگاری کمی دارد و مثل مرغ قابل ذخیره سازی طولانی نیست ضمن اینکه کشورها برای مازاد نیاز خود، برنامه صادراتی تعیین شده دارند و قادر به تأمین نیازهای فوری و دفعتی نیستند و ما در سال‌های گذشته چنین روندی را شاهد بوده‌ایم.

اگر چاره‌ای فوری اندیشیده نشود و مشابه سه هفته گذشته که مرتب تذکر داده شده، همچنان به وضعیت صنعت بی توجهی شود، مرغداران ناگزیر به حذف مرغ خود خواهند بود

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: نکته دیگر اینکه مشکلات ترخیص نهاده‌ها از گمرک نیز دستخوش پاس‌کاری‌های مدیریتی شده و این مساله نه تنها به کمبودها دامن می‌زند بلکه ماحصل زحمت کشور را در شرایطی که با محدودیت تأمین ارز مواجهیم به انبوهی از کالای فاسد شده تبدیل می‌کند که دوباره در مرغداری‌ها باعث بیماری پرنده و مسمومیت‌های آشکار و پنهان و کاهش قابل توجه بهره‌وری می‌شود.

وی اضافه کرد: نباید مسئولان اجازه دهند اتفاقاتی که با مدیریت درست می‌توان از وقوع آنها پیشگیری کرد، تبدیل به بحران در صنعت و اجتماع شود.

به گزارش خبرنگار مهر، از دی ماه ۱۳۹۸ بازار نهاده‌های دامی به دلیل سیاست غلط ارزی دولت (ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی) و سوءمدیریت بارز دستگاه‌های مسئول دچار آشفتگی و نابسامانی شد و سال گذشته این نابسامانی‌ها به اوج رسید؛ به طوری که بروز فساد گسترده ناشی از رانت دلار ۴۲۰۰ تومانی، تولید بسیاری از محصولات پروتئینی را دچار مشکلات اساسی و کمبود کرد. به عنوان مثال سال گذشته تولیدکنندگان تولید مرغ را کاهش دادند و کمبود شدید تولید و برهم خوردن میزان عرضه و تقاضا، موجب صعود تاریخی قیمت مرغ و تشکیل صف‌های طولانی مردم در مراکز عرضه مرغ دولتی شد. این در حالی است که دولت از سال ۹۷، به واردات نهاده‌های دامی ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده و یارانه سنگینی را در قالب ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی صرف واردات نهاده‌های دامی کرد اما این ارز رانت خیز، منجر به بروز چالش جدی در بازار شد؛ به طوری که در نهایت تولیدکنندگان از این یارانه بهره‌ای نبردند و ناچار شدند نهاده‌ها را با قیمت‌های گزاف و به سختی از بازار آزاد تأمین کنند.

علاوه بر این تجار نیز در حوزه واردات به مشکل برخوردند و در نهایت نیز ریالی از این یارانه وارد سفره مردم نشد و به گفته فعالان صنعت دام و طیور کشور تنها عده‌ای خاص توانستند از این یارانه بهره ببرند.

 

وام مسکن؛ کم قدرت ولی گران

نرخ اوراق گواهی حق تقدم امتیاز تسهیلات مسکن در معاملات امروز چهارشنبه ۹ تیر ماه اگرچه کم رمق و با استقبال پایین خریداران از نظر تعدد اوراق فروخته شده، به اتمام رسید، اما با این حال بر خلاف بسیاری از معاملات آخر هفته، با افزایش قیمت از ۲ تا ۵ درصد (سقف دامنه نوسان) در همه نمادهای معاملاتی زیرمجموعه «تسه» و «تملی» مواجه بود و به سبزپوشی کامل تابلوی این ابزار نوین بازار سرمایه منجر شد.

بیشترین تعداد برگه‌های فروخته شده به نماد تسه ۰۰۰۳ (اوراق مسکن خرداد امسال) با عرضه ۱۷ هزار و ۶۰۰ برگه و کمترین تعداد معاملات نیز با ۱۹۰ برگه به نماد تسه ۹۸۱۱ اختصاص داشت

در سایر نمادهای معاملاتی، تعداد برگه‌های فروخته شده عمدتاً در دامنه زیر ۲ هزار برگه بود.

بیشترین قیمت نیز به دو نماد ۹۸۰۶ (اوراق مسکن شهریور ۹۸) و تسه ۹۸۰۸ (اوراق مسکن آبان ۹۸) با متوسط قیمت بیش از ۶۱ هزار تومان اختصاص داشت.

سایر نمادهای معاملاتی امروز اوراق تسهیلات مسکن نیز با متوسط قیمت ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان در نوسان بود.

اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی نیز با نماد معاملاتی «تملی» اگرچه از نظر تعداد، اکثر کمتر ۲۰ برگه به فروش رفتند، اما با افزایش ۵ درصدی قیمت مواجه شده و از ۶۰ تا ۹۰ هزار تومان کشف قیمت شدند.

وام مسکن چند؟

با توجه به اینکه برای دریافت سقف وام مسکن زوجین در تهران (وام ۲۴۰ میلیون تومانی خرید مسکن) می‌بایست ۴۸۰ برگه خریداری شود، با احتساب متوسط قیمت هر برگه حق نقدم تسهیلات مسکن تا ۶۰ هزار تومان، خانواده‌ها باید ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان از بودجه خود را به خرید اوراق اختصاص دهند.

همچkین برای دریافت این تسهیلات از سوی متقاضیان فردی در پایتخت (۱۴۰ میلیون تومان) می‌بایست ۲۸۰ برگه خریداری شود که هزینه دریافت این وام با احتساب متوسط قیمت هر برگه ۶۰ هزار تومان، ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد می‌شود.

تسهیلاتی که با آن فقط می‌توان ۸ متر از یک خانه را خرید!

بر اساس اعلام بانک مرکزی، متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران در خرداد امسال، ۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود؛ از آنجایی که برای خرید یک واحد مسکونی ۵۰ متری، حدود یک نیم میلیارد تومان بودجه یک خانوار نیاز است؛ وام ۲۴۰ میلیون تومانی مسکن تنها ۱۶.۲ درصد از آن ملک را پوشش می‌دهد؛ متقاضی می‌تواند صرفاً ۸ متر از یک واحد ۵۰ متری را خریداری کند.

پیش از این نیز برخی مدیران ارشد بانک تخصصی بخش مسکن شامل مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره بر کم بودن این تسهیلات و پایین بودن قدرت پوشش دهی خرید مسکن از محل تسهیلات خرید مسکن تأکید داشته و از ارائه درخواست خود به بانک مرکزی برای افزایش سقف این تسهیلات خبر داده بودند.

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات