۲۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۴
کد خبر: ۷۱۶۵۹۶

آیا شما حاضرید هزینه یکی از سفرهای تفریحی خارجی خود را به فقرا اختصاص دهید؟

آیا شما حاضرید هزینه یکی از سفرهای تفریحی خارجی خود را به فقرا اختصاص دهید؟
یک پژوهشگر دینی در سئوالی از علی کریمی که درباره نذری دادن شبهه می‌اندازد، پرسید: آیا شما که اینقدر به فکر فقرای جامعه هستید، حاضرید از یکی از سفرهای تفریحی خارجی خود بگذرید و هزینه‌های آن را به این قشر اختصاص دهید؟!

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از فارس ؛ حجت‌الاسلام حجت الله ذاکر، کارشناس و پژوهشگر معارف در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و هیأت خبرگزاری فارس در واکنش به شبهه‌ا‌ی که برخی افراد در ایام ماه محرم و نذری دادن در جامعه مطرح می‌کنند و می‌گویند هزینه نذری باید صرف فقرا شود و نذری دادن اسراف و کار عوامانه‌ای است، اظهار داشت: ابتدا باید به موضوع نذر و آداب آن اشاره کرد. نذر عبارت است از آن که انسان خود را به پرداخت چیزی معیّن در صورتی که حاجت او برآورده شود، متعّهد کند.

نذر کردن و ادای نذر از ویژگی‌های عبادالرّحمان است

وی با بیان این که در برخی از آیات کریمه‌ قرآن کریم و روایات شریفه‌ معصومین علیهم‌السلام به بحث نذر اشاره شده است، ادامه داد: قرآن کریم در سوره‌ مریم، به نذر مادر حضرت مریم (سلام‌الله علیها) که متعهّد شده بود فرزند او خادم خانه‌ خدا شود و همچنین آیاتی از سوره‌ مبارکه‌ انسان به نذر اهل بیت علیهم‌السّلام در مورد شفای حسنین علیهم‌السّلام اشاره کرده است. یکی از ویژگی‌های عبادالرّحمان را با تعبیر «یوفون باالنذر» یعنی کسانی که نذر می‌کنند و به نذر خود وفا می‌کنند، بیان می‌فرماید.

براساس سیره اهل بیت، نذر کردن امری پسندیده است

ذاکر در ادامه تصریح کرد: در مورد سیره‌ معصومین علیهم‌السّلام که برای ما حجّیت دارد، در روایت آمده که وقتی امام حسن و امام حسین علیهما‌ سلام بیمار شدند، امام علی علیه‌السّلام نذر کردند که روزه بگیرند و حضرت زهرا سلام الله علیها نیز با این نذر همراهی کردند. در واقع این ماجرا در سوره انسان (دهر) اشاره شده است و این آیات و سیره اهل بیت علیهم‌السلام بیانگر آن است که نذر کردن، سنّتی پسندیده است و وفای به نذر هم لازم است.

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه اصل نذر هم در آیات قرآن و هم روایات اشاره شده و مورد تأیید حتمی است، اظهار کرد: همچنین، برخی روایات اهل سنّت نیز این مسأله را تأیید می‌کند؛ از جمله در سنن ابی‌داوود، حدیث ۳۳۱۳، باب وفای به نذر، بیان شده که شخصی نزد پیامبر صلی الله علیه و آله آمد و سوال کرد که نذر کرده قربانی بدهد .... حضرت به او فرمودند: «پس به نذرت وفا بنما


استوری علی کریمی، بازیکن فوتبال درباره نذری دادن در محرم

پاسخی به شبهه‌افکنان درباره نذری دادن

وی ادامه داد: برخی از افراد، همه ساله با فرارسیدن ماه محرم بیان می‌کنند که نذری دادن در ماه محرم از نظر عقلی کار پسندیده ای نیست و بهتر است در عوض آن به فقرا کمک شود؛ در پاسخ باید گفت که نذر کردن از نظر عقلی نیز دارای فواید بسیاری است.

بانیان محرم بیش‌ترین کمک را به فقرا و نیازمندان دارند

ذاکر با اشاره به فواید عقلی نذر بیان کرد: یکی از فواید نذر کردن، کم شدن دلبستگی انسان به دنیاست و در نتیجه چنین انسانی به راحتی انفاق کرده و اهل بخشش می‌شود. از دیگران دستگیری خواهد کرد و نوعدوستی در جامعه رواج خواهد یافت. کسانی که اهل نذری دادن در محرم هستند، بیش‌ترین کمک به فقرا و نیازمندان را دارند.

فواید رشد فرهنگ حسینی در جامعه

این کارشناس دینی اضافه کرد: نذری دادن در محرّم یکی از راهکارهای رواج فرهنگ حسینی‌ است و اگر این فرهنگ  در جامعه ما رشد یابد، روحیه بخشش به فقرا و محرومیت‌زدایی در جامعه افزایش می‌یابد؛ علاوه بر اینکه در ماه محرم، فقرا و مستمندان نیز از این نذری بهره‌ فراوانی می‌برند.


پاسخ محمد بنا پیشکسوت کشتی به اظهارات علی کریمی

نذر کردن، خدمت به نیازمندان است

ذاکر اذعان کرد: در واقع می‌توان گفت نذر کردن، خدمت به نیازمندان است؛ هم به شیوه مستقیم که در مراسم عزاداری فقیران جامعه هم شرکت می‌کنند و از اطعام حسینی بهره‌مند می‌شوند و هم به شیوه غیرمستقیم که با ترویج فرهنگ بخشش و توجه به نیازمندان جامعه، به این ولی نعمتان عنایت می‌شود.

نذری دادن عامل ازبین رفتن فاصله طبقاتی در جامعه است

وی تاکید کرد: یکی از عوامل از بین بردن فاصله طبقاتی در جامعه، نذر است؛ چرا که نذر، بخشیدن حصه‌ای از مال است، یعنی یکی از روش‌هایی است که مردم اموال خود را با هم تقسیم کنند و دیگران را نیز بهره‌مند می‌سازند، نذر است و نذر باعث می‌شود، مردم، فقیران جامعه را هم در ثروت خود شریک کنند.

فقر فقط مادی نیست، فقر فرهنگی هم داریم

ذاکر افزود: نکته دیگری که بسیار حائز اهمیت است، این است که علاوه بر فقر مادی، فقر فرهنگی نیز در جامعه وجود دارد و متأسفانه اقشاری از مردم از فقر فرهنگی غافل هستند و فقط فقر مادی را فقر می‌دانند. در حقیقت نذر کردن علاوه بر زدودن فقر مادی، موجب زائل شدن فقر فرهنگی نیز می‌شود. به این بیان که وقتی افرادی برای مراسم عزاداری امام حسین علیه‌السلام نذری می‌دهند و مراسمی برپا می‌کنند، افرادی که در این جلسات شرکت می‌کنند، از معارف الهی بهره‌مند می‌شود و با کسب معارف دینی و بصیرت افزایی آحاد جامعه، فقر فرهنگی به مرور از بین می‌رود.

ذاکر در ادامه خاطرنشان کرد: طبق روایات، نذری دادن موجب رشد و برکت مال انسان می‌شود؛ در نتیجه، رشد مال، اقتصاد و معیشت نیز سامان می‌یابد. طبق روایتی در کتاب مجمع‌البحرین، خداوند به کسی که یک درهم بابت طعام و غیر طعام در مجلس عزای امام حسین علیه‌السلام هزینه کند، وعده داده که آن یک درهم را به ۷۰ برابر برکت دهد.

حاضرید بخشی از هزینه‌های سنگین زندگی‌تان را بذل مال کنید؟

این کارشناس دینی در پایان با طرح سؤالی از افرادی که این شبهه را ترویج می‌کنند، پرسید: آیا شما که اینقدر به فکر فقرای جامعه هستید و سنگ ایشان را در سخن به سینه می‌زنید، حاضرید مثل اهل معرفت که اهل نذری دادن هستند، به این راحتی بذل مال کنید و از ولی نعمتان جامعه یعنی نیازمندان آبرومند دستگیری کنید. حاضرید از یکی از سفرهای تفریحی خارجی یا داخلی خود بگذرید و هزینه‌های هنگفت آن را به این قشر اختصاص دهید؟!

انتهای پیام/

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۲
کاش حد خودمون را بدونیم و تو هر کاری دخالت نکنیم و نظر ندیم.کاش اگر کسی اشتباها حرفی را زد و یا کاری انجام داد بقیه با صبر و متانت و قدرت جذب باهاش رفتار کنن.عزیزان نه کار علی کریمی درست بود و نه کار بعضی افراد .خودمون به دست خودمون دو قطبی دست نکنیم .کار را به کاردان بسپارید و بعضی وقتا خیلی به مسایل گیر ندید و بیخودی شلوغش نکنیم.راجع به هم نظر بد ندهیم .به هر حال ما قبل از اینکه با علی کریمی روبرو باشیم با یک مسلمان شیعی طرف هستیم.اگر اشتباهی سر زد وظیفه 4 تا بزرگتر و کارشناس هست که راهنمایی کنن .نه اینکه از کاه کوه بسازیم.منصفانه بگویم غیر از علی کریمی در تمامی اقشار هستند کسانی که در بطن جامعه بوده و نسبت به اصول و افکار و عقاید اسلامی اطلاع درست و سلیمی ندارند و به طبع جبهه گیری درستی هم ندارند.گناهی هم ندارند.بالاخره تو این جامعه امروزی با این مشکلات عظیم اقتصادی و فرهنگی وخیلی دلایل دیگه بی تاثیر نیست.
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۲
بله کاش سلبریتی ها حد خودشون رو بدونن تو هر کاری دخالت نکنن و نظر بدن
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۳
خطاب به علی کریمی
اولا نذری همه رقمش و برای همه کاری هست و نه تنها برای امام حسین هست دوما هدف نذری محرم اول از همه نذری برای خود زنده نگه داشتن یاد امام حسین و قیامش میدهند چراکه برای درخواست شفاعت ،ائمه نیاز به هیچ پاداش و نذری برای ندارند سوما اکثرا بعد از گرفتن نذرشون نذر را ادا میکنند و نمیشه خلف وعده کرده چهارما کسانی هم هستند که نذر برای بیمارستانها یا خود بیماران میکنند.
در کل نذر کردن یک معاهده شخصی بین شخص و خداش هست علی کریمی که دو پا به توپه زده لازم نکرده به بقیه که صاحب نذر هستند توصیه بده خودش اگر میتونه نذر مناسب برای خودش کنه نه ادای مصلحین را در بیاره و از جیب بقیه فقط با حرف محض بخواهد اعتبار کذایی برای خودش کسب کند
این سلبریتیهای ما حتی در توصیه هم فکر خودشون هستند نه مردم چون از بطن فرهنگی انها فاصله گرفتند
1
0
مسلم معین
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۸
علی کریمی که مستخدم تبلیغات برخی برندها است مدتی کم فروغ بود و این یعنی افت ارزش ریالی او. یک هتاکی جنجالی و بعد بولد کردن واکنشها توسط صفحات خود کریمی یک شیب صعودی تند به مخاطبهای او می دهد و این یعنی درآمد بیشتر! حذف بیلیوردهای تبلیغاتی دقیق ترین مجازات برای این اخاذی مدرن بود.
1
0
حسین کاظمی
|
۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۳
بسیار دقیق و عالی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۰
علی کریمی معترضین به اظهارات موهم خود درباره نذری ماه محرم را «حرامزاده» خطاب کرد

علی کریمی که قبض های چند ده میلیونی آب و برق ویلاهای لاکچری اش در روزهای خاموشی و کمبود برق در دولت گذشته حاشیه ساز شده بود، نذری ماه محرم که به نوعی اطعام عمومی برای فقرا و نیازمندان و البته حاجتمندان است را اسراف و عوامانه عنوان کرد!

این اظهارات که به نظر می رسد نوعی تکرار کور کورانه برخی شبهه های سطحی و ناشی از ساده اندیشی است با انتقاد های زیادی روبه رو شد اما علی کریمی منتقدانش را حرامزاده خطاب کرد!

این فحاشی اینستاگرامی علی کریمی علیه ایرانی ها، که اگر خطاب به شهروندان آمریکایی یا اسراییلی بیان می شد قطعا توسط اینستاگرام حذف و علی کریمی توبیخ میشد، تا کنون واکنش نهادهای قانونی و قضایی کشور را در پی نداشته است.

فحاشی های علی کریمی در کامنتهایش با استقبال مجریان شبکه های ضد دینی وابسته به بهایی ها مواجه شده است.
1
0