هستی و چیستی در مکتب صدرایی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، غلامرضا فیاضی در سال 1328 در قم متولد شد تحصیلات حوزوی را تا سطح اجتهاد ادامه داد و در زمینه تخصصی فقه واصول و فلسفه به مطالعه و تحقیق پرداخت. از استادان وی میتوان به آیت الله گلپایگانی، آیت الله وحید خراسانی و آیت الله حسن زاده آملی اشاره کرد. از جمله آثار فیاضی تعلیقات نهایه و بدایة الحکمه در آمدی بر معرفت شناسی، تعلیقات اسفار و شرح اشارات است.
همچنین حسینعلی شیدان شید در سال 1343 در شهرضا بدنیا آمد و تحصیلات خود را تامقطع دکتری و سطح خارج حوزه ادامه داد. زمینه تخصصی مطالعاتی وی فلسفه است و از محضر اساتیدی چون جوادی آملی، استادی و مصباح یزدی بهره برده است.
«هستی و چیستی در مکتب صدرایی» به تاملی نو در اصالت وجود، تفاسیر و ادله و نتایج آن پرداخته است. بدین منظور ابتدا تفسیرهای مختلف اصالت وجود(سه تفسیر) بررسی شده و تفسیر نخست از آنها قابل دفاع تر به نظر آمده است. پس از بررسی مقدمات تفاسیر به بیان بیست و شش فرق بین آنها پرداخته شده است.
در فصل سوم پس از بدیهی دانستن اصالت وجود به بررسی ادله موافقان آن اقدام شده است. از میان سی و پنج دلیل موافقان اصالت وجود، گاه دو یا چند دلیل با هم شباهت دارند ولی در پاره ای از مقدمات و مبادی فرق های ظریفی با هم دارند.
آنچه از مجموع ادله به دست می آید اثبات تفسیر نخست از تفاسیر سه گانه است و هیچ یک از آنها، خصوص تفسیر دوم یا سوم را به اثبات نمی رسانند. در ادامه ادله مخالفان اصالت وجود در قالب بیست دلیل ذکر شده است. این ادله از مهم ترین موانع اعتقاد به اصالت وجود است و قائلان اصالت وجود چاره ای جز پاسخگویی مستدل به این ادله ندارند. فروع اصالت وجود، بحث مهم دیگری است که در آن تا حدی به ثمرات این نظریه در مسائل فلسفی پرداخته شده است. نویسنده معتقد است اگر در نشان دادن فروع اصالت وجود(بیست و شش فرع) توفیق یافته باشد به تقویت نخست اصالت وجود کمک کرده است.
کتاب هستی و چیستی در مکتب صدرایی تالیف غلامرضا فیاضی و تحقیق و نگارش از حسینعلی شیدان شید، در 330 صفحه، برای نخستین بار در سال جاری از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر و در یازدهمین همایش کتاب سال حوزه در سال جاری برگزیده شده است./916/ن601/ع