روایتی نو از شهید آوینی در شماره جدید پنجره
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سی و هفتمین شماره پنجره با محوریت شخصیت شهید آوینی و شهید صیاد شیرازی منتشر شد.
پرونده اقتصادی این شماره نیز درباره شیوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها است. پرونده هنر این هفته نامه نیز به موضوع سینمای دینی و جریان روشنفکری می پردازد.
روایت آوینی مطلبی است که در پارهای از آن میخوانیم: «آوینی را روایاتی متعدد است. هنر، ادبیات و رسانه، جنگ و خون و اینک که چندی از دوران گذار می گذرد، آوینی اندیشمند، حوزه هایی است که سعی شده در آن آوینی را به نسل امروز بشناسانند.»
پنجره در اولین ویژه نامه خود در سال 89 روایت نویی از سید شهیدان اهل قلم ارائه می دهد. آنچه از آوینی تا به امروز مغفول مانده است، محل تمرکز این ویژه نامه است. آوینی مطرح شده در گفتگو با دکتر رضا داوری اردکانی، آوینی همدل و همفکر با این فیلسوف دانشگاه تهران است که شاید تا به حال نمی شناختیم. دکتر حسین کچویان و حجت الاسلام حمید پارسانیا، شانیات تاریخی- اجتماعی آوینی را در دیروز و امروز انقلاب اسلامی بررسی می کنند و آوینی فردا را پی می جویند. شهریار زرشناس، محمد رجبی و حسن شهرستانی نیز دیدگاههای خود درباره آوینی را ارائه می کنند. روایت پنجره از آوینی اندیشمند را در اولین پنجره سال بخوانید.
دولت، مجلس و اقتصاددانان درگیر ماجرایی هستند که پیامد آن بیش از هرچیز با سرنوشت مردم گره خورده است. هدفمند کردن یارانه ها و حذف تدریجی آن که از طرف مجلسیون حمایت می شود و شوک درمانی دولت که معتقد است هر چه سریعتر یارانه از نظام اقتصاد کشور خارج شوند، موضوعی دنباله دار است که سرنوشت و پیامد آن چندان روشن نیست. پنجره اقتصادی در گزارشی ویژه، به نزاع مجلس و دولت بر سر قیمت ها و شیوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها پرداخته است. دکتر احمد توکلی در گفتگو با پنجره به شدت با شوک درمانی دولت مخالفت می کند، پیامد حذف یارانه ها در دیگر کشورهای جهان موضوع دیگر این گزارش ویژه است. پنجره 37 کوشیده است تا دیدگاههای مجلس و دولت درباره یارانه، هدفمند کردن و حدف آن هر دو در کنار هم ارائه کند.
سینمای امروز ایران آشکارا، خواسته یا ناخواسته به اعمالی دست می زند که هیچ سنخیتی با مبانی نظام اسلامی ندارد. از این موارد، دین ستیزی و وهن دین و دیندار در سینماست. پنجره 37 با بهانه قرار دادن دو فیلمی که در آن بیش از هرچیز این دین است که به سخره گرفته می شود، به موضوع هنر و رسانه، روشنفکر و دین می پردازد. موسی حقانی و بهمن شریف زاده در گفتگوهایی جداگانه موضوع روشنفکری و دین ستیزی را مطرح می کنند. تاثیر سینمای غرب بر سینمای ایران و تاثیر این هر دو بر موضوعات دینی از دیگر موارد مورد توجه پنجره است.
پنجره 37 با آثار و گفتاری از محمد رضا زائری، سعید مستغاثی، حسین رویوران، رافع العیساوی، محمد علی منصوریان، رضا مقدسی، احمد سالک وسید محمد روحانی منتشر شده است. /916/ن601/ع