اندیشه سیاسی متفکران اسلامی منتشر شد
خبرگزاری رسا ـ اندیشه سیاسی متفکران اسلامی به اهتمام دکتر محسن مهاجر نیا، منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب«اندیشه سیاسی متفکران اسلامی » به اهتمام دکتر محسن مهاجر نیا، از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سه جلد برای نخستین بار منتشر شد.
بر اساس این گزارش، جلد اول این کتاب در 504 صفحه به فلسفه سیاسی اسلام؛ جلد دوم در 512 صفحه به فقه سیاسی شیعه و جلد سوم در 608 صفحه به فقه سیاسی شیعه پرداخته است.
در مجلد اول که به فلسفه سیاسی می پردازد اندیشه سیاسی هفت اندیشمند در هفت گفتار جداگانه ارائه شده است و اندیشه سیاسی معلم ثانی ابونصر فارابی، اخوان الصفا، خواجه نصیرالدین، شیخ اشراق سهروردی، سید جمال اسدآبادی، شهید مرتضی مطهری و شهید سید محمدحسین حسینی بهشتی مورد بررسی قرار گرفته است.
در مجلد دوم که بیشتر صبغه فقه سیاسی دارد، اندیشه سیاسی شیخ مفید، شهید ثانی، محقق کرکی، محقق اردبیلی، محقق نراقی، صاحب جواهر، شیخ انصاری و محقق نائینی در کنار هم ارائه شده است.
در مجلد سوم نیز اندیشه سیاسی هفت فقیه دوره معاصر، همچون سید عبدالحسین لاری، شیخ محمدحسین کاشف الغطاء، سید حسن مدرس، سید محمدباقر صدر، امام خمینی(ره) و آیت االله خامنه ای عرضه می شود.
مجموعه مقالات این اثر به قلم افرادی چون دکتر محسن مهاجرنیا، دکتر علی فریدونی، دکتر مرتضی یوسفی راد، محمد کریمی زنجانی اصل، دکتر غلامرضا ضابط پور، دکتر محمدحسن قدردان قراملکی، ابراهیم طالبی دارابی، سید فاضل موسوی، سید محمدرضا موسویان، دکتر سید محمدعلی حسینی زاده، علی خالقی، دکتر سید عبدالقیوم سجادی، عباس ایزدی فرد، دکتر عباس حیدری بهنویه، علی اخترشهر، مشتاق الحلو، رضا عیسی نیا، دکتر احمد جهان بزرگی، نگاشته شده است.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:« به رغم اینکه در معنای واژه سیاست نوعی اشتراک نظر بین متفکران سیاسی وجود دارد و همگان آن را در معنای تدبیر، اداره کردن امور مملکت، مراقبت، اصلاح امور خلق، رعیت داری و مردم داری به کار برده اند؛ ولی در مفهوم اصطلاحی آن هر اندیشمندی از ازویه نگرش خویش و از منظر دغدغه های حیات سیاسی خود بدان نگریسته است. دین داران از منظر رابطه انسان با خدا سیاست را تعریف کرده اند. برخی از فیلسوفان از مفهوم سیاست، اصلاح و از بین بردن خلل و فساد را اراده کرده اند. مادی گرایان آن را با قطع نظر از هرگونه اندیشه ماورایی و کشف و شهودی، انعکاس مبارزه طبقاتی تلقی کرده اند. گروهی با نگاه علمی می دانند که به انسان می آموزد؛ برخی دیگر سیاست را علم دولت و علم قدرت تفسیر کرده اند. از دیدگاه فیلسوفان مسلمان، سیاست، اسم مشترک است که بر چند نوع متباین اطلاق می شود.در واقع جنس کلی (مشترک معنوی) برای انواع خود نیست، تا بتوان با یک مفهوم واحد همه انواع آن را اراده و تعریف کرد؛ بلکه هر نوع آن با نوع دیگر در ذات و طبیعت متفاوت است و هرکدام را جداگانه باید تعریف کرد. »
یادآوری می شود، کتاب اندیشه سیاسی متفکران اسلامی، به اهتمام دکتر محسن مهاجر نیا، در شمارگان 2500 نسخه، در سه جلد از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد./919/ن601/ص
ارسال نظرات