۱۵ دی ۱۳۸۹ - ۲۱:۰۰
کد خبر: ۹۴۹۰۶
به قلم آیت‌الله خاتمی؛

فتنه و راه نجات از آن در کلام امام علی منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ کتابچه فتنه و راه نجات از آن در کلام امیرمومنان امام علی‌(ع) به قلم آیت‌الله سیداحمد خاتمی منتشر شد.
فتنه


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتابچه فتنه و راه نجات از آن از دیدگاه امیرمؤمنان امام علی‌(ع) به قلم آیت‌الله سیداحمد خاتمی از سوی انتشارات صفحه‌نگار منتشر شد.

آیت‌الله خاتمی در این مجموعه به تبیین فتنه و راه نجات از آن از دیدگاه امیرالمؤمنین علی‌(ع) و پس از آن در کلام مقام معظم رهبری پرداخته است و فتنه در لغت، استنباط لغوی از واژه فتنه، فتنه در قرآن، فتنه در نهج‌البلاغه، مصادیق بارز فتنه و انگیزه فتنه‌گری را مورد بررسی قرار می‌دهد.

فتنه‌گران چه کسانی هستند و با چه انگیزه‌ای فتنه‌گری می‌کنند، شیوه‌ای از فتنه‌گری از نگاه مولی علی‌(ع)، راه برون رفت از فتنه، نحوه مقابله با جریان فتنه، جامعه‌شناسی و روان‌شناسی فتنه و انواع مفتونان از دیگر مطالب این بخش است.

امام جمعه موقت تهران پس از بیان فتنه از دیدگاه امام علی‌(ع)، تعریف فتنه، سختی شرایط فتنه، بصیرت؛ تنها راه نجات از فتنه و میزان هوشیاری ما را در کلام رهبر معظم انقلاب مطرح می‌کند.

در پیشگفتار این اثر به قلم آیت‌الله خاتمی می‌خوانیم: «در فضای فتنه سال 1388، روشنگری و تبیین جریان فتنه یک تکلیف بود، اینجانب بر این اساس به مباحثی در این رابطه از نگاه دین در جمع اقشار مختلف به ویژه طلاب، پاسداران و دیگر اقشار امت حزب‌الله پرداختم».

وی افزوده است: «بحث فتنه از دیدگاه قرآن و نهج‌البلاغه، بحث مفصل و نیز بحثی ضروری و مورد ابتلای عصر ما بوده و فرصتی وسیع می‌طلبد تا ابعاد آن بحث شود؛ از آنجا که عمده مباحث این نوشتار برگرفته از نهج‌البلاغه است، این مجموعه به نام فتنه از دیدگاه امام علی‌(ع) تدوین شده است».

عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان در بیان معنای لغوی فتنه آورده است: «معنای لغوی که نوع لغویین گفته‌اند در اصل در مورد قراردادن طلا در آتش برای جداسازی خالصی از ناخالصی‌ها است و در قرآن واژه فتنه به معنای آزمایش، شرکت و بت‌پرستی، ضلالت و گمراهی، سوختن در آتش و فریب به کار رفته است».

وی در ادامه به معنای فتنه در نهج‌البلاغه اشاره کرده و با بیان این‌که فتنه به دو معنا جریانی که حق از باطل مطلقاً روشن نیست یا هر دو طرف سهمی از حق و باطل دارند، آمده است، قانون‌شکنی و شکستن قانون خداوند، شخصیت‌مداری به جای حق‌مداری و شبهه‌افکنی را از شیوه‌های فتنه‌گری از نگاه امام علی‌(ع) نام می‌برد.

آیت‌الله خاتمی در بخش دیگری از این اثر، راه برون رفت از فتنه را در بصیرت، تقوا و سفینةالنجاة دانسته و با اشاره به نحوه مقابله با جریان فتنه، آورده است: «آنچه از سیره مولا استفاده می‌شود این است که حضرت در برخورد با جریان فتنه دو گونه رفتار داشت، رفتاری با سران و رفتاری هم با بدنه فتنه؛ با سران فتنه قاطع برخورد می‌کرد و ذره‌ای تردید در آن راه نداشت».

گفتنی است، فتنه و راه نجات از آن در کلام امیرالمؤمنین امام علی‌(ع) در قطع جیبی، 68 صفحه، 10000 نسخه به قیمت ششصد تومان از سوی انتشارات صفحه‌نگار منتشر شده است. /920/ن601/ع

ارسال نظرات