حجتالاسلام حسن بیگی با تأکید بر نقش زیارت به عنوان ابزاری کارآمد در تقویت وحدت اسلامی و تعمیق معنویت جوانان، بر لزوم معرفی صحیح و عمیق این سیره دینی به نسل جدید بر اساس اندیشههای رهبر معظم انقلاب تأکید کرد.
مدیر گروههای تبلیغی حوزههای علمیه به تبیین ویژگیهای زیارت اصیل از منظر رهبر معظم انقلاب پرداخت و تأکید کرد: زیارت واقعی، فراتر از حضور فیزیکی در مکان مقدس است و نیازمند ملاقات قلبی، گفتوگوی معنوی و اتصال روحانی با امام معصوم است.
استاد حوزه علمیه قم با استناد به کتاب "ادب حضور" به تبیین مفهوم زیارت از منظر رهبر معظم انقلاب پرداخت و تأکید کرد: زیارت واقعی، فراتر از جابجایی مکانی، درک حضور در محضر اولیای الهی و بهرهمندی از فیوضات معنوی آن است.
زیارت در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدّ ظلّه العالی)، صرفاً حضور فیزیکی در کنار قبور اولیای الهی نیست؛ بلکه سلوکی معرفتی، روحانی و تربیتی است که با معرفت، حضور قلبی، ارتباط درونی و شوق عاشقانه، به تجربهای دگرگونساز و متعالی بدل میشود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کرمانشاه، ضمن تأکید بر نقش زیارت در تقویت پیوند توحیدی، تعظیم شعائر و بزرگداشت اهل بیت (ع)، بر لزوم رعایت آداب صحیح و مبارزه با بدعتها در این عمل عبادی تأکید کرد.
زیارت اهل بیت (ع) تنها یک آیین عبادی نیست، بلکه فرصتی برای تحول معنوی، معرفتافزایی و ساخت تمدن اسلامی است. اما این سنت نورانی در گذر زمان با آسیبها، خرافات و سطحینگریهایی مواجه شده که میتواند حقیقت آن را تهی کند.
مبلغ فعال حوزه معارف انقلاب اسلامی به تبیین ابعاد گوناگون زیارت از منظر مقام معظم رهبری پرداخت و بر مؤلفههای کلیدی، چون «زیارت با معرفت»، «زیارت عاشقانه» به ویژه برای نسل جوان تأکید کرد.
استاد حوزه علمیه قم با استناد به اندیشه، بیانات و سیره عملی رهبر معظم انقلاب، مؤلفههای کلیدی این زیارت را درک حضور و عظمت امام (عارِفاً بِحَقِّه) و ادب گفتگو با او از طریق سلام و «زیارتنامه»، تا «نجوای قلبی» بر شمرد.