۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۱۰۲۶۶۱
مدیر مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی:

باید در تحول‌گرایی رشته‌های تخصصی حوزه جرأت داشت

خبرگزاری رسا ـ مدیر مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی با بیان این‌که توسعه رشته‌های تخصصی حوزه با تهدید جدی روبرو است، اظهار داشت: باید جرأت تحول‌گرایی داشت و مردان عرصه عمل در ایجاد تحول در رشته‌های تخصصی بود که تنها با حرف، مصاحبه و برگزاری نشست کار به سامان نمی‌رسد.
حجت‌الاسلام عباس رفعتي، مدير مرکز تخصصي حقوق و قضاي اسلامي
حجت‌الاسلام عباس رفعتی، مدیر مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم، امروز در مراسم هم‌اندیشی توسعه و ارتقای رشته‌های تخصصی حوزه در راستای تحقق مطالبات مقام معظم رهبری، اهمیت گسترش رشته‌های تخصصی را برکسی پوشیده ندانست.

وی با اشاره به گسترش علوم و به جهت نیازهایی که در جامعه به وجود آمده و در گذشته هم وجود نداشته است، تأسیس، راه‌اندازی و توسعه رشته‌های تخصصی را ضروری دانست و اظهار داشت: نظام مقدس جمهوری اسلامی نیازمند افرادی متخصص در زمینه‌های مختلف علوم اسلامی است.

مدیر مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی خاطرنشان کرد: بیشتر افراد توانایی متخصص شدن در همه علوم را ندارند و از طرفی هم وقت طلاب بسیار محدود است که این امر خود اهمیت تأسیس رشته‌های تخصصی را دوچندان می‌کند.

وی به تلاش بسیار زیاد بزرگان و مراجع برای تأسیس رشته‌های تخصصی در حوزه و ورود آنان به این عرصه اشاره کرد، اما گفت: فرایند تأسیس رشته‌های تخصصی و توسعه آن یک فرایند کند و دیرهنگام بوده است.

حجت‌الاسلام رفعتی با بیان این‌که مشکلات ایجاد شده در این بخش، توسعه رشته‌های تخصصی حوزه را با تهدید جدی روبرو کرده است، اظهار داشت: متأسفانه با خطر حذف برخی رشته‌ها و انحلال برخی مراکز تخصصی مواجه هستیم.

وی وظیفه مسؤولان حوزه را ارتقای جایگاه علمی و ساختار مدیریتی مراکز تخصصی دانست و افزود: اگر بخواهیم در راستای مطالبات مقام معظم رهبری از حوزه‌ها گام برداریم، لازم است که رشته‌های تخصصی حوزه را ارتقا بخشیم.

مدیر مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی خاطرنشان کرد: باید جرأت تحول‌گرایی داشت و مردان عرصه عمل در ایجاد تحول در رشته‌های تخصصی بود که تنها با حرف، مصاحبه و برگزاری نشست کار به سامان نمی‌رسد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار تدوین هندسه علمی رشته‌های تخصصی حوزه شد و گفت: باید مشخص شود که در چه زمینه‌هایی نیاز به رشته و در چه زمینه‌هایی نیاز به گرایش داریم و این گرایش‌ها وابسته به کدام رشته‌ها است.

حجت‌الاسلام رفعتی با بیان این‌که ساختار مدیریتی مراکز تخصصی حوزه باید در حد معاونت پیش‌بینی شود، از دست‌اندرکاران برگزاری هم‌اندیشی توسعه و ارتقای رشته‌های تخصصی حوزه خواست تا با پیگیری‌های لازم، جایگاه ارزشمندتر و رفیع‌تری برای مراکز تخصصی حوزه پیش‌بینی شود.

وی بر پرهیز از تمرکزگرایی و دادن اختیار به مراکز تخصصی تأکید کرد و افزود: با تصویب آیین‌نامه و نظارت بر عملکرد مراکز تخصصی از تمرکزگرایی در این مراکز خودداری شود که تمرکزگرایی جلوی ارتقای مراکز را گرفته و جایگاه این مراکز را پایین می‌آورد.

مدیر مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی افزود: رشته‌های تخصصی و مراکز تخصصی را باور کرده و این باور را به دیگر حوزویانی که در تصمیم‌گیری‌ها، تصمیم‌سازی‌ها، فرهنگ‌سازی‌ها به عنوان بزرگان حوزه مطرح هستند، این باورپذیری را منتقل کنیم. /920/پ202/ص
ارسال نظرات