علامه مصباح یزدی همواره با انحرافات فکری و سیاسی مبارزه کرده و مواضع قاطعانهای در برابر فتنهها و بحرانهای سیاسی اتخاذ کرده و با شجاعت و صراحت همچون عمار یاسر از اصول و مبانی انقلاب اسلامی دفاع و به عنوان یک راهنمای معنوی برای جامعه عمل کرد.
کسانی که اهل معنویت و سلوک و معرفتند توصیهشان به همهی ماها این است که در درجهی اول انسان از گناه پرهیز کند. والا به جا آوردن واجبات و مستحبات و این چیزها در حالی که با گناه همراه باشد اثر کمی دارد.
علیرغم همراهی علما با امام خمینی (ره) در اصل مبارزه؛ اما گاهی روشهای مواجهه برخی از علما و مراجع تفاوتهایی داشت به عنوان نمونه در جریان انجمنهای ایالتی و ولایتی آیتالله العظمی خوانساری در حمایت از مبارزات روحانیت و مردم مسلمان در مسجد اعلان مجلس دعا و روضه کردند که امام خمینی به شدت با آن مخالف بود.
اگر گفتمان وحدت را منقح کنیم خواهیم دید که مخالفین وحدت جمع بسیار محدود لجوجی خواهند بود که هیچ گاه پایگاه اجتماعی پیدا نخواهند کرد و در حقیقت تنقیح گفتمان سبب پالایش صف مخالفان خواهد بود.
امام خامنهای سیره امام حسن عسکری علیه السلام را الگویی بینظیر برای تمامی مسلمانان و به ویژه شیعیان دانستند تا با مطالعه و پیروی از سیره این امام بزرگوار در برابر چالشها و مشکلات زمانه خود ایستادگی کنند
دیدگاهها و مواضع خاص امام خمینی (ره) در خصوص رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از اصول اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران شناخته میشود و این دیدگاهها بر مبنای مخالفت با موجودیت رژیم صهیونیستی و حمایت از مقاومت فلسطینی است.
در بررسی تطبیق سیره عمار یاسر یکی از صحابه برجسته پیامبر اسلام (ص) در زمینه ولایتپذیری با رویدادهای معاصر در می یابیم که عمار یاسر به عنوان نمادی از ولایتپذیری، وفاداری به اصول و ارزشهای اسلامی و ایستادگی در برابر ظلم است
در همهی امور زندگی خدای متعال را رعایت کن، رعایت خدای متعال همان تقواست. یعنی هر قدمی که انسان میخواهد بردارد ملاحظه کند، مراقبت کند که این پا را کجا میگذارد. این تقواست. مراعات کنید.