۲۵ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۸
کد خبر: ۱۰۶۹۱۲
امام جمعه نکا:

اعتکاف مهم ترین عامل در نابودی شیطان درونی است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه نکا گفت: اعتکاف مهم ترین عامل در نابودی شیطان درونی و زنده کردن وجدان آدمی است.
امام جمعه نکاء
حجت الاسلام محمد باقر محمدی لایینی، امام جمعه نکا در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، با اشاره به این که اعتکاف وسیله ای برای تقرب جستن به محضر خداوند است اظهار داشت: اعتکاف مسیر و زمینه‌ای برای توبه و بازگشت به معنویت است که باید بیش از پیش در جامعه اسلامی گسترش یابد.

وی با اشاره به ارزش و اهمیت اعتکاف افزود: اعتکاف آمیزه ای از چند عبادت عرفانی و دینی و با فضیلت است که بی شباهت به جهاد نیست.

حجت الاسلام لائینی با بیان این که در اعتکاف، انسان به جهاد با نفس و مادیات و جهان بیرونی می پردازد خاطر نشان کرد: انسان در این سه روز با فاصله گرفتن از مادیات و پرداختن و صیقل روح خود، با دنیای جدیدی آشنا می شود که به پرواز و تعالی روح مانند است.

امام جمعه نکا با اشاره به این که اعتکاف میزان اخلاص را در جامعه افزایش می دهد اظهار داشت: این عمل عبادی، باعث تقویت ارتباطات و همزیستی مسالمت آمیز افراد در جامعه می شود.

حجت الاسلام محمدی لایینی، اعتکاف را یک فرصت‌ ویژه برای تدارک جبران عقب ماندگی ها و کاستی ها در رسیدن به تکامل و رشد معنوی دانست و با بیان این که این مراسم معنوی، تلاش و کوششی است تا انسان گرفتار مسائل روزمرگی از فضای دل مشغولی هایش بیرون آید و به سوی خدای خویش رجعت کند، یادآور شد: اعتکاف گریز از لذت جویی و هرگونه لذت ها و بریدن و دوری جستن از دنیا و رسیدن به معبود است.

وی، جایگاه تقوی و راهکارهای حصول آن را محوری ترین و کلیدی ترین واژه در قرآن دانست و افزود: اعتکاف از جمله اموری است که پیش از این نیز در میان پیامبران و مذهب های مختلف به آن سفارش شده و باید مورد توجه بیشتر در اسلام قرار گیرد.

امام جمعه نکا همچنین به جایگاه قرآن در این مراسم اشاره و ایام اعتکاف را فرصتی مناسب برای بهره‌گیری از آیات این کتاب بزرگ برشمرد و بر لزوم قرائت همراه با تفکر و تدبر این کتاب آسمانی تاکید کرد. ‌

حجت الاسلام محمدی لایینی با ابزار خرسندی از حضور پرشور نسل جوان در مراسم معنوی اعتکاف، خاطرنشان کرد: جوانانی که در این دوران با خدا و قرآن انس می‌گیرند در مقابل نقشه‌های دشمنان واکسینه می‌شوند.

وی با بیان این که معرفه النفس یا همان خودشناسی از اهمیت ویژه‌ای در تعالیم اخلاقی اسلام برخوردار است اظهار داشت: آن‌چه اهمیت این بحث را دو چندان می‌کند این است که هدف از خودشناسی تهذیب نفس، خدا شناسی و خودسازی است و در همین راستا روایات بسیاری، خودشناسی را بهترین سبب دوری از غفلت دانسته اند.

حجت الاسلام لایینی ادامه داد: اعتکاف نخستین گام برای رسیدن به رستگاری و خودسازی واقعی است و در اهمیت خودسازی همین بس که حضرت رسول (ص) از آن به جهاد اکبر تعبیر فرموده اند و آن را از جهاد با دشمنان خارجی برتر دانسته‌اند./950/
ارسال نظرات