حجتالاسلام حاج علیاکبری:
مدیریت مساجد بر اصل تکریم استوار شود
خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور اظهار داشت: روابط ، ساختار و فضای مسجد باید براساس تکریم و کرامت برنامه ریزی شده باشد و کارکنان مسجد از جانب خدای متعال نیابت دارند که از زائرین خداوند تکریم کنند.
به گزارش خبر نگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام علی اکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور در پنجمین روز از چهارمین همایش آموزشی فرهنگی اندیشه های آسمانی که روز گذشته در مرکز تربیت معلم شهید بهشتی مشهد برگزار شد، گفت: کرامت، شخصیت و جایگاه انسان ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: حفظ آبروی انسان ها و رعایت حرمت آن ها چیزی است که امروز و هر روز به آن به صورت ویژه نیاز است.
وی در ادامه افزود : توقع می رود که با توجه به برنامه ها و فعالیت اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد در مساجد و مناطقی که حضور دارند،امسال ماه مبارک رمضان متفاوتی داشته باشیم و بیشتر از گذشته از این ماه پر برکت بهره مند شویم و لازمه این امر آن است که اصل خود سازی فردی و روش پیشبرد آرمان ها در نظر بگیریم.
حجت الاسلام علی اکبری با بیان اینکه هیچ نسبتی بین خدا و مردم جز تقوا وجود ندارد، عنوان کرد: انسان باید همواره حریم های الهی را بشناسد و رعایت کند. مراجعه به سیره ی حضرت رضا(ع) به ما نشان می دهد که مولای رئوف ما نسبت به قدر شناسی از نعمت حساسیت بالایی نشان دهند و امروز ما در عصر نعمت عزت اسلام زندگی می کنیم.
وی اضافه کرد: نکته ای که در سیره حضرت رضا (ع) خود را به خوبی نشان می دهد عبارت است از جلوگیری از مبتلا شدن به گناه های کوچک. حضرت رضا (ع) زمانی که می خواستند در مساله تقوا انسان را از گناهان بر حذر دارند مکرر به دوستان و مخاطبانشان می گفتند: "مراقب باشید دچار گناهان کبیره نشوید."
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کل کشور در ادامه گفت: آن چه که مسلم است این می باشد که در رعایت حریم های شرعی و الهی و نیز در مرحله ی شناخت و عمل، رعایت تقوا امری ضروری است و ما از آن به عنوان حریم داری و حریم شناسی یاد می کنیم . هرچه در مناسبت های فرهنگی و ارتباطات اجتماعی خود جلو برویم، در خواهیم یافت که به اصل کلیدی تقوا، شناخت بهتر و رعایت برنامه ریزی برای آن از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی سپس به بخشی از سیره ی امام رضا (ع) اشاره کرد و با بیان این که انسان های مومن از این که گناهان بزرگ را انجام دهند پرهیز می کنند و حتی ذهن آن هاسوی معصیت ها منحرف نمی شود، متذکر شد: کمین گاه شیطان برای مؤمنان و اهل مسجد گناهان کوچک است و لذا امام رضا (ع) به دوستان می فرمودند «بدانید که گناهان کوچک راه هایی به سوی گناهان بزرگ هستند و کسی که از خداوند در انجام گناهان کوچک نترسد در انجام گناهان بزرگ هم نخواهد ترسید».
حجت الاسلام علی اکبری با اشاره به حدیثی از حضرت ثامن الحجج(ع) که فرموده اند «هیچ وقت نماز را از اول وقت به پایان وقت موکول نکنید»، تصریح کرد: نماز اول وقت بسیار مهم است، و انسان باید در ابتدای وقت نماز خود را بخواند، جز در مواقعی که علتی خاص ـ همانند عذر شرعی ـ داشته باشد . نماز اول وقت گشایش فراوان و سرعت سلوکی انسان را تا حد زیادی افزایش می دهد و این اصل اساسی، ادب بندگی نزد خدای متعال است.
وی در ادامه گفت: خداوند پیرامون مساجد می فرماید «مساجد خانه های من در زمین هستند خوشا به حال آن کسی که در خانه ی خودش وضو بگیرد و برای زیارت من به خانه ی من بیاید. تکریم و بزرگداشت زائر بر عهده ی من خدا است و کسی که به مسجد می آید زائر الله است».
نماینده ولی فقیه در اتحادیه های انجمن های اسلامی در ادامه به تشریح اصل کرامت انسانی پرداخت و افزود: تمام حلقه های مسجد باید به اصل کرامت بازگردد و باید مدیریت مساجد بر اصل مدیریت تکریم باشد و مسؤولیت امام جماعت، هیئت امنا، کانون ها و فعالان در این زمینه بسیار سنگین است.
وی نظافت مساجد را امری مهم ارزیابی کرد و ابراز داشت: نظافت، تمیزی، انضباط مسجد و برخورد های کارکنان و فضای حاکم بر مسجد باید به گونه ی باشد که زائر و نماز گزار در آن احساس احترام کند؛ همچنین برنامه ها و مناسبات مساجد هم باید بر اصل تکریم باشد.
حجت الاسلام علی اکبری در مورد برخورد با جوانان و نوجوانان در مساجد بیان داشت: کسانی که در مسجد با جوانان سر و کار دارند باید به گونه ای رفتار کنند که کسی که مسجد می آید لبریز از شوق شده و احساس شخصیت کند و چون در سنین جوانی انسان به تکریم و شخصیت بسیار احتیاج دارد باید نسبت به زائران جوان خداوند با تکریم بیشتر برخورد کرد.
وی ادامه داد: چون مسجد مرکزیت دینی دارد، لذا باید مردم از آن بردباری، تواضع، فروتنی، صعه صدر، شیرینی و داشتن انگیزه ی بالا را احساس کنند و کلید موفقیت این امر در فعالیت های فرهنگی و تربیتی است. رفتار بد را باید با رفتار خوب پاسخ داد تا جذابیت مساجد بالا رفته و رونق گیرند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کل کشور خاطر نشان کرد: انسان هنگامی که مدتی در مسجد خدمت می کند نباید احساس برتری و جایگاه ویژه ای نسبت به دیگران داشته باشد، زیرا شیطان ریشه انسان مؤمن را بدین وسیله قطع می کند. حضرت رضا (ع) در بیان نورانی خود می فرمایند «مؤمن ده ویژگی دارد که دهمین آن بسیار مهم است و آن این است که مومن هیچ کس را نمی بیند مگر این که می گوید او از من بهتر است».
وی تأکید کرد: زمانی که در مساجد برای خود حق اختصاصی قائل شدیم، بین مردم، مسجد و حجت الهی حجاب ایجاد کرده ایم و آن گاه دیگر نمی توانیم نقش هدایت کننده داشته باشیم، لذا باید توجه داشت روی ظاهر انسان ها نمی توان قضاوت کرد، البته نهی از منکر در صورت دیدن رفتار نا مناسب واجب است.
گفتنی است، آخرین روز از چهارمین همایش آموزشی فرهنگی اندیشههای آسمانی با حضور حجت الاسلام قرائتی، رئیس ستاد اقمه نماز کشور برگزار خواهد شد./968/پ202/ص
ارسال نظرات