۱۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۳
کد خبر: ۱۱۰۱۱۱
عضو هیأت رییسه مجلس:

توجه به مؤلفه های حقوق بشر اسلامی نیاز امروز بشریت است

خبرگزاری رسا ـ محمدحسین فرهنگی گفت: حقوق بشر از دیدگاه غرب به معنای تامین منافع مستکبران برای غارت دارایی های مستضعفان و مظلومان عالم است.
محمدحسين فرهنگي، عضو هيئت رئيسه مجلس
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، محمدحسین فرهنگی، عضو هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی امروز در همایش حقوق بشر اسلامی که در تالار اقبال آذر تبریز برگزار شد، اظهار داشت: مبانی بشردوستانه و مطابق با فطرت دین مبین اسلام، موجب شده تا آموزه های نبوی و قرآنی به عنوان منشور حقیقی حقوق بشر در دنیا شناخته شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از قوانین مورد تاکید جوامع بشری، 1400 سال قبل توسط اسلام و قرآن بیان شده است، تصریح کرد: تساوی حق حاکم با رعیت، مساله قانون برای همه و توجه به کرامت انسانی افراد مواردی است که از منظر مبانی متعالی اسلام، امری واضح و مورد تاکید و توجه است.

فرهنگی توجه به مؤلفه های حقوق بشر اسلامی را نیاز امروز بشریت دانست و افزود: در بررسی دیدگاه های مختلف در رابطه با حقوق بشر خواهیم یافت که تفاوت های اساسی میان اندیشه اسلامی و غربی وجود دارد، حقوق بشر از دیدگاه غرب به معنای تامین منافع مستکبران برای غارت دارایی های مستضعفان و مظلومان عالم است.

نماینده مردم تبریز در مجلس توجه به تفاوت های مهم دیدگاه اسلامی و غربی نسبت به حقوق بشر را عاملی در رفع ابهامات جهانیان دانست و گفت: انقطاع انسان از ماورای خود در اندیشه های غربی و اعتقاد راسخ به وجود ماورایی انسان در اندیشه اسلامی مهم ترین تفاوت حقوق بشر اسلامی با حقوق بشر سایر جوامع است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود فرمان حضرت علی به مالک اشتر را یکی از بهترین منشورهای حقوق بشر اسلامی معرفی کرد و اظهار کرد: این فرمان نگاه متفاوت به انسان از دیدگاه یک حاکم اسلامی است که در آن نکات روانشناسانه و بسیار دقیقی آمده است.

همچنین دکتر محمدرضا ویژه، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی در سخنانی با اشاره به مختصات حقوق بشر از دیدگاه قوانین نظام اسلامی اظهار داشت: اصل قانون مداری، زمینه ساز تحقق بسیاری از آزادی ها و حقوق انسان هاست.

مدیر گروه دموکراسی مرکز و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی افزود: حاکمیت قانون سابقه طولانی در اندیشه اسلامی و فقه شیعی دارد، ریشه های حاکمیت قانون در مبانی اندیشه اسلامی زمینه را برای تحقق امور شرعی، حقوق مدنی و کیفری افراد را آماده می سازد.

وی با تشریحخ برخی از قواعد فقهی که در قوانین نظام اسلامی جاری است، افزود: تنها عملیاتی کردن کرامت انسانی می تواند بستری برای تحقق کرامت انسانی به معنای واقعی آن باشد.

گفتنی است، این همایش در آستانه سالروز بزرگداشت حقوق بشر اسلامی به همت دفتر منطقه هفت کمسیون حقوق بشر اسلامی در تبریز برگزار شد./935/پ202/ص
ارسال نظرات