۱۰ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۵
کد خبر: ۱۱۵۹۵۳
امام جمعه شبستر:

رهبری قیام 29 بهمن تبریز با شهید قاضی طباطبایی بود

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام محمدزاده گفت: قیام 29 بهمن تبریز نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران است که با پرچمداری روحانیت مبارز به ویژه آیت الله شهید قاضی طباطبایی به وقوع پیوست.
حجت الاسلام محمدزاده، امام جمعه شبستر
حجت الاسلام علی محمدزاده، امام جمعه شبستر، در گفت‌‌و‌‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز که به مناسبت سالروز شهادت شهید آیت الله قاضی طباطبایی صورت گرفت، به تشریح نقش روحانیت به ویژه شهید آیت‌الله قاضی طباطبایی در انقلاب اسلامی ایران پرداخت.

وی با بیان این‌که اوج حرت ضداستبدادی و ضداستکباری مردم تبریز در 29 بهمن سال 1356 تجلی یافته است، اظهار داشت: قیام 29 بهمن تبریز نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران است که با پرچمداری روحانیت مبارز به ویژه آیت الله شهید قاضی طباطبایی به وقوع پیوست.

حجت الاسلام محمدزاده ادامه داد: آن شهید بزرگوار که از سوی ساواک به خمینی آذربایجان لقب یافته بود، تحرکات ضداستبدادی مردم تبریز و آذربایجان را هدایت و جهت دهی می کرد، قیام 29 بهمن تبریز که با رهبری روحانیت ترتیب یافت؛ سرعت پیروزی انقلاب اسلامی را شتاب بخشید.

امام جمعه شبستر با بیان این‌که علمای طراز اول تبریز با وجود خفقان شدید رژیم اعلامیه بزرگداشت چهلم شهدای قم در 29 بهمن سال 56 را امضا کردند، گفت: این امضا در متن اعلامیه به معنای دعوت از آحاد مردم و نوعی تعیین تکلیف بود که اتحاد علمای بزرگ تبریز بر چنین مسأله ای سبب وحشت دستگاه پهلوی شد.

حجت الاسلام محمدزاده خاطر‌نشان کرد: فکر اولیه بزرگداشت چهلم شهدای قیام 19 دی قم از سوی شهید محراب، آیت الله قاضی بود که با حمایت روحانیان برجسته تبریز همچون آیت الله انگجی، آیت الله غروی و مرحوم آیت الله قزلجه ای این پیشنهاد به مسئله ای عمومی در تبریز مبدل شد.

وی با بیان این‌که مردم تبریز ندای یازده عالم بزرگ خود را بی پاسخ نگذاشتند، اظهار داشت: رژیم شاه نتوانست این موضوع را درک کند و شاید اگر می توانست پیام انقلاب مردم تبریز را بشنود، درصدد فرافکنی این قیام و انتساب آن به کمونیست ها نمی بود.

امام جمعه شبستر در پایان با تأکید بر نقش مهم روحانیت تبریز و آذربایجان در انقلاب اسلامی گفت: رژیم شاه با توجه به حساسیت مذهبی و سیاسی شهر تبریز، اقدامات گسترده ای را برای ایجاد تفرقه میان روحانیان با نفوذ این شهر صورت داده بود تا در مواقعی این چنین مانع از اتحاد کلمه روحانیت شود، اما غافل از این مساله بود که پیوند مردم، روحانیت و مرجعیت در تبریز ناگسستنی است.

وی در پایان با تاکید بر انتشار آثار چاپ نشده شهید آیت الله قاضی طباطبایی اظهار داشت: آن عالم مجاهد در عین اینکه در سنگرهای مبازره با دشمنان خارجی و منافقان داخلی در خط مقدم حضور داشت، در سنگر علم و فقاهت نیز آثاری ارزشمند به یادگار گذاشته که بهره مندی محققان و پژوهشگران حوزوی از این کتب ارزشمند بدون شک منشاء برکات علمی فراوان خواهد بود./935/ت301/س
ارسال نظرات